Toverkaart maken | Kijk hoe deze magische kaart ineens kleur krijgt!

4 juni 2021
Toverkaart maken | Kijk hoe deze magische kaart ineens kleur krijgt!

Kijk nou, het lijkt wel magie! Als je deze kaart uitschuift, krijgt hij ineens kleur. Het is superleuk om zo’n toverkaart te maken. Bijvoorbeeld als zelfgemaakt cadeautje voor Vaderdag of Moederdag. Maar je kunt natuurlijk ook een andere tekening maken, zoals een regenboog die ineens kleur krijgt, een leeuw of misschien wel een zelfportret. Wij laten je stap voor stap zien hoe je zo’n magische kaart kunt maken.

Wat heb je nodig voor het maken van een toverkaart?

‘Lees ook: Een spinner maken van karton | Leuk om te knutselen & om mee te spelen!

De magische toverkaart maken

 1. Je gaat allereerst de verschillende onderdelen knippen die je nodig hebt voor het maken van deze toverkaart. Vouw het gekleurde vel papier in 4’en, dus een kruis in het midden. En knip dan de langste vouw in het midden door, zodat je twee halve A4tjes hebt.
 2. Het ene gekleurde halve A4tje vouw je weer dubbel over de vouwlijn. En uit de bovenste zijde knip je een rechthoek het midden, waarbij je aan beide zijkanten 1 cm overlaat.
 3. Pak nu het andere gekleurde halve A4tje en knip die op de vouwlijn door de helft. Vouw één van deze kwart A4tjes over de lange zijde doormidden. Klap het dan weer open en vouw dezelfde kant dan tot de vouwlijn in het midden. En doe dat met de bovenkant ook, zodat er 4 stroken ontstaan. Die knip je allemaal uit over de vouwlijnen. Pak dan het andere kwart gekleurde A4tje erbij en vouw die ook in 4’en. En knip er dan nog één strook af. Alle stroken die je nu uitgeknipt hebt, vouw je over de lengte weer doormidden.
 4. Leg het gekleurde papier nu even opzij en pak het witte A4tje erbij. Vouw het in 4’en, met een kruis in het midden. En knip twee keer een kwart A4tje uit.
 5. Nu ga je de toverkaart in elkaar knutselen. Leg de basis van de toverkaart – het halve gekleurde A4tje met het frame eruit – open voor je. Smeer wat lijm op de onderste en bovenste lange kant van het frame. En plak er een dubbel gevouwen strook op met de gesloten kant naar buiten. En zorg dat de strook niet verder dan het frame komt, dus hij zal aan de buitenkant een klein beetje uitsteken.
 6. Smeer weer wat lijm aan de buitenkant van de stroken en plak daar het witte kwart A4tje op, gelijk aan de basis van de toverkaart.
 7. Smeer dan wat lijm op de lange randen van het witte papiertje en plak daar weer twee gekleurde stroken op met de gesloten zijde naar buiten en gelijk aan de stroken onder het witte papiertje.
 8. Doe tot slot weer wat lijm op de buitenkant van de stroken en klap de basis van de kaart dan dicht, waardoor de onderkant aan de stroken vastgeplakt komt te zitten. Als je deze uitleg lastig vindt, kun je kijken naar de video hierboven waarin je alles heel duidelijk kunt zien.
 9. Nu ga je de tekening voor de toverkaart maken op het andere witte kwart A4tje. Zorg dat je iets maakt wat je in kunt kleuren.
 10. Knip een stukje transparante folie dat net zo groot is als het witte kwart A4tje. Smeer aan de onderkant van je tekening een klein strookje lijm en plak het transparante folie erop, gelijk aan de kaart. Plak daar overheen de laatste dubbel gevouwen gekleurde strook en knip af wat uitsteekt.
 11. Trek de tekening met de zwarte permanent marker over op de transparante folie, zonder hem verder in te kleuren.
 12. Steek dan de tekening in het frame, waarbij je de gekleurde tekening onder het witte velletje schuift en de transparante folie boven het witte velletje. Als je de toverkaart nu uitschuift, dan verandert de zwart witte tekening in een gekleurde tekening.
‘Lees ook: Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.’

En, ga jij deze toverkaart ook eens proberen te maken? We vinden het altijd super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel vooral een kiekje van jouw magische kaart met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en vergeet daarbij niet om Lady Lemonade te taggen in de foto. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze leuke toverkaart vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën voor Vaderdag en Moederdag. Die kun je vinden in ons blog ‘30+ knutsels voor Vaderdag‘ en ‘45 knutsels voor Moederdag‘. Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Toverkaart maken | Kijk hoe deze magische kaart ineens kleur krijgt!
Knalbonbon maken | Een super origineel cadeautje voor Vaderdag of Moederdag
Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter