Traktatie inspiratie: 12x de origineelste traktaties voor peuters

12 maart 2017
peuter traktatie; traktatie peuter; traktatie peuterspeelzaal; traktatie creche; traktatie opvang; traktatie kinderdagverblijf; trakteren; traktatie school; jarig; verjaardag; originele traktaties; gezonde traktaties; makkelijke traktaties; simpele traktaties; rozijnen; rozijntjes; kleuters; 1 jaar; 2 jaar; 3 jaar; 4 jaar; soepstengel; rijstwafel; eierkoek; boot; hengel; vingerpop; uitdeelcadeautjes; uitdeel cadeautjes; traktatie cadeautjes; spek; poffertjes; negerzoen; chocoladezoen; indiaan; banaan; bananen; ontbijtkoek; auto; dinosaurus; dino traktatie; dinosaurus traktatie

Groot, groter, grootst lijkt soms het motto als het om kindertraktaties gaat. Maar een peuter traktatie heeft helemaal niet zoveel poespas nodig om een succes te zijn. Zo’n klein buikje is snel gevuld en je wilt het ook nog een beetje gezond houden. Voor Charlie – die deze week 3 jaar werd en voor het eerst mocht trakteren op de peuterspeelzaal – hield ik het daarom simpel. Hij deelde doosje rozijntjes uit, maar wel in een originele verpakking natuurlijk. Ik maakte een filmpje van hoe ik Charlie’s traktatie maakte en verzamelde nog 9 andere traktaties voor peuters die perfect zijn voor de opvang, crèche of het kinderdagverblijf. Allemaal vrij simpel om te maken en semi gezond, want als je jarig bent mag je best een beetje snoepen! 

12x Een leuke traktatie voor een peuter

Dinosaurus rozijntjes


Tadaa! Dit was hem dan, de traktatie van Charlie op de peuterspeelzaal. Een dinosaurus met een doosje rozijntjes op zijn rug. Mijn dino fan was er super blij mee en de kinderen op de crèche vonden ze ook geweldig. In de video zie je hoe ik ze gemaakt heb. De dino’s kocht ik bij Lobbes. (6 stuks voor €4,99), de mini pompons, inclusief dubbelzijdig klevende rondjes bij Baker Ross (200 voor €4,-) en de elastiekjes komen bij de HEMA vandaan.

‘Lees ook: 15 Gezonde traktaties met fruit.’

Eierkoek bootje

Een eierkoek kun je heel makkelijk omtoveren in fun food. Je snijdt hem doormidden, plakt de twee helften op elkaar met boter, jam of pasta met een rietje ertussen. Van ronde rijst ringetjes of smarties – die je er ook opplakt met boter of pasta – maak je patrijspoorten. En dan prik je een zeil van spek erop. Varen maar! Beeld: Flair.

Spek lollies

Wat een zoete traktatie! Spek oprollen, op een satéprikker steken en eventueel nog een strikje onder de spek binden als versiering en klaar ben je.

Indianen choco zoen

Een simpel bandje met veertje maakt van een chocolade zoen een schattig indiaantje. Deze traktatie kun je ook maken in een gezonde variant door in plaats van een chocoladezoen een mandarijntje te gebruiken.

‘Lees ook: Traktatie inspiratie voor een jongen.’

Lange vingerpop

Hier houd ik zo van: Een simpele traktatie die makkelijk is om te maken, maar met een enorme wow-factor. Lange vinger kopen, vingerpop er omheen doen en je bent klaar! Je kunt de vingerpoppetjes kopen bij Ikea (10 voor €4,99).

Kaasstengels met vingerpopjes

En in plaats van een lange vinger, kun je de vingerpoppetjes ook om een kaasstengel of soepstengel schuiven.

Poffertjes toren

Mijn peuter is dol op ‘koffertjes’. En zo opgestapeld zijn ze een super leuke traktatie. Je kunt er eventueel ook een beetje slagroom met fruit tussen doen. Beeld: Modern Parents Messy Kids en Design Sponge.

Rijstwafel schaap

Schattig, zo’n schaap met rijstwafel vacht. Het hoofdje en de voetjes hoef je niet eens zelf te maken. Er staat een gratis printable op Moodkids. Dus uitprinten, uitknippen, opplakken en je schaap is klaar.

‘Lees ook: Traktatie inspiratie voor een meisje.’

Pinguïn bananen

Deze pinguïns waggelen zo de mondjes in. Want geen peuter die roept; ‘Lus-ik-nie!’. Je doopt een halve banaan in gesmolten chocolade, plakt er voor de snavel en voeten een paar halve oranje m&m’s op en voor de ogen gebruik je de bedels van een snoepketting of eetbare oogjes. Beeld: Flair.

Ontbijtkoek weg met auto

Alle kinderen zijn dol op ontbijtkoek. Helemaal als hij verpakt zo verpakt is. En het autootje is een leuk, klein extra cadeautje. Beeld: Pinterest.

Soepstengel hengel

Wie hengelt deze traktatie binnen? Een soepstengel, dropveter of wijnsliert en snoepvisje; meer heb je voor deze peuter traktatie niet nodig. Beeld: Creakelder.

‘Lees ook: 25 Makkelijke traktaties – Met weinig moeite een top traktatie.’

Panda’s van drop & marshmallow

En de hekkensluiter van dit leuke rijtje peuter traktaties is wel iets bewerkelijker dan de rest. Maar kijk nu hoe schattig! Je maakt de panda’s door met een stift met eetbare inkt een gezichtje te tekenen op een marshmallow. Daarop plak je met glazuur twee kokindjes (dropjes) als oren en dan rijg je hem aan een prikker. Daaronder steek je twee droprolletjes en weer een marshmallow en die plak je bovenop nog twee droprolletjes met glazuur. Zo maak je deze leuke panda’s.

Nog meer traktatie inspiratie voor een peuter

Heb jij ook een leuke of originele peuter traktatie voor jouw kindje gemaakt? Deel dan ook jouw traktatie idee hieronder of op onze Facebook pagina. Dat vinden we erg leuk om te zien en je inspireert er ook weer anderen mee!

En ben je op zoek naar nog meer traktatie inspiratie voor je peuter? Klik dan vooral hier. Want daar hebben we al onze traktatie blogs verzameld. Ik hoop dat we je kunnen inspireren!

DIY paastak versiering: Paashaas knutselen
Inspiratie en tips voor een geslaagd verjaardagspartijtje

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Sanne 4 maart 2019 at 1:02 pm

  Die bananen pinguins vind ik erg leuk.
  Lijkt me alleen wel onhandig. Dit maak je niet een avond van tevoren denk ik
  Jammer… Kan ze natuurlijk wel gewoon in huis maken als traktatie

 • Reply Youssra 10 september 2021 at 1:16 pm

  Dat “indiaantje” dat kan echt niet

 • Laat een reactie achter