Vlieg je mee in de luchtballon?

4 maart 2015

Party time! Reva is vorige week eindelijk 3 jaar geworden. Ze roept al maanden dat het ‘bijna’ zover is. Kroop ze vorig jaar met haar verjaardagspartijtje nog het liefst onder de tafel nu kon jarige Jetje volop van alle aandacht genieten. Reva heeft haar verjaardag omarmd en tot in den treure uitgemolken. Een week lang moesten we iedere dag met volle overgave ‘Lang zal ze leven’ zingen. De slingers weghalen was ‘not done’. Er kwam zelfs een toneelstuk tot stand waarin Lucy op visite kwam op Reva haar verjaardagspartijtje. Cadeautjes werden in reclamefolders opnieuw verpakt en aan de birthdaygirl gegeven. Reva had het geluk dat door de krokusvakantie het trakteren op de peuterspeelzaal nog eventjes een weekje uitgesteld moest worden. Gisteren was dan eindelijk het traktatiemoment en ook meteen de finale van haar verjaardagsweek.

Dit jaar ging deze mama natuurlijk ook weer aan de slag om een kidsproof traktatie in elkaar te flansen. En dat is zeker gelukt met deze vrolijke luchtballon vol gezond snoepgoed.

Wat heb je nodig?

 • traktatie-school-creche-verjaardag-feest-gezond-verantwoord-knutselen-creatief-ladylemonade_nl2 Kartonnen (ijs)bakjes
  Je kunt zelf kiezen of je gaat voor simpel wit en dan zelf versieren. Of je neemt bakjes of bekertjes die al voorzien zijn van een gezellig printje. De bakjes heb ik zelf online geshopt bij Jetjes & JobjesHier kun je trouwens super leuke spulletjes vinden voor allerlei soorten feestjes.
 • Mini ballonnetjes.
  Ik heb de mazzel dat ik tegenover de populairste feestwinkel van Haarlem woon (Jan Monnikendam), dus heb daar een paar mini ballonnetjes (diameter +/- 12 cm) gewinkeld. Deze kun je natuurlijk ook online vinden. Let op: opblaaspompje is handig. Of je bent een geboren ballonblazer of je ligt bij de eerst opblaaspoging onder de tafel naar lucht te happen.
 • Masking tape
  Deze heb ik sowieso altijd in huis om posters op te hangen. De tapes koop ik zelf meestal bij de Hema.
 • Rietjes
  Als je deze al niet standaard in huis hebt dan kun je ze overal en nergens kopen. Ik heb deze papieren rietjes gekocht bij Flying Tiger in Haarlem. Deze winkel is echt geweldig en zit standaard op mijn shopping route. Voor weinig geld kun je daar de leukste cadeautjes voor de kids scoren. De rietjes knip je door de midden en bevestig je met masking tape vast aan het bekertje.
 • Gedroogd fruit
  Reva eet vaak gedroogd fruit, lekker en verantwoord snoepgoed. De bakjes zijn gevuld met dadels, gedroogde abrikozen en cranberry’s. Je kunt ze natuurlijk naar eigen keuze vullen met van alles en nog wat.

Het feest kan beginnen!

Je huis op zijn paasbest
Recept: Kinder Bueno ijs

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reply Rinske 4 maart 2015 at 3:02 pm

  Wat ziet dat er leuk uit!

 • Reply Nancy 4 maart 2015 at 6:06 pm

  Wat een goed idee gedroogd fruit. Ook om als tussendoortje te geven.

 • Reply Janneke 15 februari 2016 at 11:31 am

  Op jacht naar traktatie inspiratie zag ik deze voorbij komen, super leuk!
  Heel toevallig heet mijn dochter van bijna 4 ook Reva en wonen we ook in Haarlem! Bijzonder want het is een naam die je niet veel hoort!

 • Reply Cynthia 17 februari 2016 at 1:02 pm

  Wat grappig en toevallig allemaal Janneke! Mooie naam hé 😉 Veel plezier alvast met trakteren.

 • Laat een reactie achter