Trofee knutselen voor de beste papa van de wereld

28 mei 2022
Trofee knutselen met papieren bekers.

Heb jij de beste papa van de hele wereld?! Laat hem dat dan weten door deze trofee voor hem te knutselen. Een super leuk knutselidee voor Vaderdag. Maar je kunt de trofee natuurlijk ook voor een andere gelegenheid of iemand anders maken. Hoe je dat doet, laten wij stap voor stap aan je zien!

Wat heb je nodig voor het maken van de trofee?

 • 2 papieren bekers
 • Gele verf
 • Geel en goud papier, o.a. te koop bij de HEMA. En nog een andere kleur naar keuze voor het maken van het vaantje op de trofee.
 • 2 (zwarte) vouwblaadjes
 • Schaar
 • Lijm (lijmstift en vloeibare hobbylijm of een lijmpistool)
 • Zwarte permanent marker
‘Lees ook: Knallend cadeau! Een knalbonbon maken voor Vaderdag.’

De trofee knutselen

 1. Verf de papieren bekertjes geel, of geef ze een andere kleur die je mooi vindt.
 2. Terwijl de verf droogt, kun jij ondertussen verder met het knutselen van de onderkant van de trofee. Die is gemaakt van twee papieren bakjes. Dat doe je door twee vouwblaadjes in 16 vierkantjes te vouwen. Dan knip je alle zijkanten in, vouw je ze omhoog en lijm je ze vast tot een bakje. (Check de video om dit stap voor stap te zien)
 3. De twee bakjes schuif je als een dekseltje en doosje in elkaar. En dan kun je er nog een label opplakken, waarop je ‘beste papa’ schrijft.
 4. Daarna ga je het vaantje voor de trofee maken. Hiervoor heb je een kwart A4 papiertje nodig. Vouw dit rechthoek dubbel en knip het door de helft. Daarna vouw je beide helften zigzag op. Smeer wat lijm op de zijkant van je zigzag gevouwen papiertjes en vouw ze dubbel, zodat de zijkanten aan elkaar vast plakken en er twee waaiers ontstaat. Die waaiers plak je aan elkaar vast tot een rondje.
 5. Knip uit het papier dat je over hebt twee linten en plak die vast op de achterkant van je ronde waaier. En maak van een andere kleur papier een rondje waarop je 1 schrijft. Die plak je op je vaantje vast.
 6. Als de verf droog is, kun je de trofee nu in elkaar knutselen. Pak één van de bekers en plak aan beide kanten een gele (of andere kleur) strook aan de bovenkant en onderkant vast als twee handvatten.
 7. Plak de bekers dan met de onderkanten precies op elkaar. Om dit mooi af te werken en extra stevig te maken, plak je er een dun strookje papier omheen.
 8. Het vaantje kun je ook op de beker plakken. En daarna plak je de beker op de onderkant vast en is je Vaderdag trofee klaar!

Tip; In plaats van het vaantje kun je de trofee ook versieren met andere knutselmaterialen zoals pailletten, pompons, stift, plakkers etc.

‘Lees ook: Cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes voor Vaderdag.’

En, ga jij deze trofee nu ook knutselen? We vinden het altijd super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel vooral een kiekje van jouw zelf gemaakte trofee met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en vergeet daarbij niet om Lady Lemonade te taggen in de foto. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer knutselideeën voor Vaderdag

Behalve deze mooie trofee vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën die je voor Vaderdag én Moederdag kunt maken. Die kun je vinden in ons blog ‘Meer dan 45 knutselideeën voor Vaderdag‘ en ‘45 knutsels voor Moederdag‘. Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video!

Clown knutselen | 15 Super leuke clown knutsels voor kinderen
Chips traktaties | 12 Leuke én makkelijke ideeën om chips te trakteren op school

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter