Droombruiloft!

6 januari 2017

Met haar grote bruine Bambi ogen kijkt Reva me zwijmelend aan ‘mama, ben jij verliefd op papa?’, ‘mama, waarom ben jij niet getrouwd met papa?’. Mijn kleuter is sinds kort mateloos geboeid door het onderwerp trouwen. De laatste weken is het een hot topic bij ons thuis. Lucy is ook in de ban van het onderwerp, ze heeft alleen nog geen idee wat het betekent. Ondertussen chanteert ze me er iedere dag mee, de rommel die ze gemaakt heeft wordt pas opgeruimd als papa met mama trouwt.

Vroeger droomde ik nooit over ‘de grote dag’ of over een sprookjesachtige bruidsjurk. Ik bedacht me vooral andere dingen wat ik allemaal zou kunnen doen met het geld. Mooie reizen maken samen met mijn liefje of het huis verbouwen. Totaal niet romantisch, ik weet het. Inmiddels begint het stiekem toch een beetje te kriebelen.

Dat Jeroen en ik samen twee gezonde dochtertjes hebben vind ik de grootste verbinding ooit met elkaar. Geen briefje kan daar tegenop! En toch denk ik de laatste tijd steeds vaker aan trouwen. Misschien omdat ons gezin nu helemaal compleet is. Of dat het me eigenlijk best irriteert dat ik als enige een andere achternaam heb. Of omdat je in het leven de liefde altijd moet vieren.

Hoe ziet mijn droombruiloft er dan uit? Wie nodig ik allemaal uit? Waar gaan we trouwen? Eén ding is zeker het gaat geen Nederland worden, kans op een regenachtige trouwdag ga ik absoluut niet trekken.

Droombruiloft

Stilletjes ontpopt er in mijn hoofd steeds meer een idee hoe ik zou willen trouwen. Als ik een beetje ga dagdromen dan draag ik een eenvoudige witte jurk zonder tierelantijnen. Loop ik op mijn blote voetjes in het warme gras op een prachtige zonnige heuvel in Toscane tussen de olijfbomen. Hebben Reva en Lucy een te lief jurkje aan en draagt Jeroen een outfit waar hij helemaal gelukkig van wordt, geen pak dus. Staat er een lange houten eettafel vol met de lekkerste (anti)pasta’s en de heerlijkste wijnen uit de streek. Rennen de kids door de wijnvelden en sta ik samen met een klein groepje dierbaren na te genieten van de mooie ceremonie in het pittoreske kerkje. ‘s Avonds gaan de lampionnen aan en komt er een dj booth tevoorschijn en dansen we tot in de vroege uurtjes.

En dat plaatje ziet er ongeveer zo uit.

Bron foto’s: Pinterest

Keep on dreaming! Eerst moet ik nog gevraagd worden – sorry, daar ben ik dan wel een beetje ouderwets in – en we moeten eerst eens even flink gaan sparen.

Ben jij al getrouwd of staat dit nog op je verlanglijstje? Hoe ziet jouw droombruiloft eruit?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Mijn 15 persoonlijke tips voor andere mama's
Mijn goede voornemen: Afvallen (Ja, alwéér! Of nog steeds)

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter