Leuk voor kids! Tuimelaar maken van een luciferdoosje

2 maart 2021
Leuk voor kids! Tuimelaar maken van een luciferdoosje

Bij dit toffe project voor kinderen draait het allemaal om zwaartekracht. Door het gewicht van knikkers ‘loopt’ deze tuimelaar zelf een helling af. Super leuk én heel makkelijk om te doen. Hoe je zelf zo’n tuimelaar kunt maken, laten wij je stap voor stap zien.

Wat heb je nodig voor het maken van een tuimelaar?

  • Leeg luciferdoosje
  • Stevig papier
  • Knikkers
  • Plakband of lijmstift
  • Schaar
  • Eventueel potloden of stiften om een mooie tekening op je tuimelaar te maken.
‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

De tuimelaar maken

  1. Knip een strook papier af die net zo breed is als het luciferdoosje.
  2. Wikkel de strook dan om de deksel van het luciferdoosje heen. Niet te strak, je tuimelaar werkt het best als de randen rond zijn en niet gevouwen. Maar ook niet te los, want dan kunnen de knikkers er tijdens het tuimelen uitvallen. Plak de strook op de juiste maat vast met plakband.
  3. Schuif de deksel van het luciferdoosje voorzichtig een beetje uit de tuimelaar en stop er 3 of 4 knikkers in. Het aantal is afhankelijk van de grootte van jouw luciferdoosje en het gewicht van de knikkers. Dus probeer de tuimelaar steeds uit en kijk of je nog meer knikkers nodig hebt.
  4. In principe is je tuimelaar nu al klaar om mee te spelen, maar het is extra leuk om hem ook nog te versieren. Je kunt op de wikkel zelf stiften of je maakt een tekening op een ander velletje papier en plakt die daarna op de wikkel. Ik tekende aapjes; één rechtop en één op zijn kop met de armpjes de lucht in, zodat het net lijkt alsnog de aap salto’s maakt als de tuimelaar rondjes draait. In de video hierboven kun je dat zien.

Nu weet jij ook hoe je zelf een tumble of tuimelaar kunt maken. We hopen dat je het leuk vindt. En mocht jij dit nu ook eens gaan doen, dan vinden wij het super leuk om te horen hoe het is gegaan. Dat kun je laten weten door onder dit blog een reactie achter te laten. Of – nóg leuker! – je deelt een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

‘Lees ook: Geheimschrift | 10 Coole manieren voor kids om in geheimtaal te schrijven.’

Nog meer knutselideeën waarmee je ook kunt spelen

Behalve het maken van een tuimelaar vind je op ons blog nog veel meer leuke knutsels waarmee je na het maken ook nog kunt spelen. Die zie je allemaal hier. En voor andere knutselideeën kun je ook nog even verder kijken. Check bijvoorbeeld ook nog even deze super leuke knutselideeën met chenilledraad of deze knutsels met wc rollen. En voor ons complete knutsel archief moet je hier zijn. En wil je nu helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Leuk voor kids! Tuimelaar maken van een luciferdoosje
Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken
Zelf speelgoed maken | Ideeën waarmee je na 't knutselen óók kunt spelen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter