Tuin cadeau | Deze originele cadeautips maken tuinliefhebbers blij!

7 mei 2024
Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Zoek je een perfect cadeau voor een tuinliefhebber? Dan vind je hier super leuke en originele cadeautips waar iedereen met groene vingers blij van wordt. Van een tuinbox met ‘kneusjes’ tot gepersonaliseerde tuinhandschoenen, een proeftuin of verrijdbare mini-kas. Kleinigheidjes, grote tuin cadeaus en cadeau tips die leuk zijn om gezamenlijk aan een tuinliefhebber te geven. Kortom; iets leuks voor ieder budget. Kijk snel verder en laat je inspireren!

10 Leuke & originele tuin cadeau’s

Proeftuin pakket voor het creëren van een biologisch fruitparadijs

Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Met een proeftuin pakket van Plantsome geef je iemand niet alleen tuin planten, maar een mooi én lekker biologisch fruitparadijs cadeau. Het pakket bestaat uit een fruitboom (appel), 4 fruitstruiken (blauwe bosbes, rode kruisbes, aalbes en braam), 6 kruiden (2x munt, 2x oregano en 2x saffraan) en 7 bodembedekkers (2x aardbei, 2x citroentijm, 2x daslook en wildbloemen) waarmee je 4 m2 van de tuin kunt inrichten. Deze planten zijn zo op elkaar afgestemd dat ze samen een voedselbos systeem vormen. Dat betekent dat de planten onderling samenwerken voor een goede bodemkwaliteit, waardoor de natuur zijn werk doet en je er weinig onderhoud aan hebt. De planten zijn bovendien zelf bestuivend, waardoor ze geen andere planten nodig hebben om fruit te maken. En al in het eerste jaar kun je van de meeste planten de verse vruchten plukken. Bij het pakket zit een beplantingsplan waarin je precies vindt hoe en waar je de planten het beste kunt planten. En daarnaast krijg je door de seizoenen heen digitale tips over hoe je de fruittuin het beste kunt verzorgen. Een proeftuin pakket voor 4m2 fruittuin kost €139,95.

Gepersonaliseerde tuin handschoenen cadeau

Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Deze gepersonaliseerde tuin handschoenen zijn ook een geweldig cadeau voor in de tuin. Ze zijn gemaakt van leer en hebben een lange canvas boord. Ideaal voor het uittrekken van onkruid, brandnetels en anders tuinklussen. De handschoenen kun je bovendien personaliseren door een tekst of naam op de rand te laten zetten. En omdat ze van super goede kwaliteit zijn, gaan ze een tuinleven lang mee. €44,24 bij de Etsy shop Department of Gifting.

Bloembollen voor het maken van je eigen zomer pluktuin

Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Het is ook leuk om iemand zijn eigen pluktuin te geven. Dat is een zee van bloemen in de tuin waar je eindeloos van kunt plukken, zodat je binnen in huis ook van mooie bloemen kunt genieten. Je maakt een pakketje van zaden, bollen en vaste planten en je kunt er eventueel ook nog een boek of tijdschrift bij geven over hoe je zelf een pluktuin maakt. Er is bijvoorbeeld een heel mooi boek ‘Pluktuin’ van Jennita Jansen (€20,-). En het tijdschrift Gardeners’ World heeft een speciale uitgave ‘Maak je eigen pluktuin’ die los te koop is. (€12,99) Kies verder voor bloemsoorten die meerdere bloemen per plant geven en juist meer knoppen gaan maken als je ervan plukt. Bijvoorbeeld: dahlia’s, korenbloemen, lathyrus, cosmea, zinnia, juffertje-in-het-groen, leeuwenbek, duifkruid, lamsoor of strobloemen.

>> Lees ook: Zo kies je de perfecte tuinmeubels voor bij jou in de tuin!

De leukste tuin tijdschriften cadeau

Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Tijdschriften zijn een heerlijke bron van inspiratie voor nieuwe ideeën. Dus een tuin tijdschrift krijgt een tuinliefhebber vast ook heel graag cadeau. En daarvan zijn er meer om uit te kiezen dan je misschien denkt. Zoals Gardeners World, Buitenleven of Tuinseizoen. En de VTWonen heeft bijvoorbeeld ook een speciale tuin special die je los kunt kopen. De tijdschriften staan bomvol ‘groene’ binnenkijkers, praktische tips & tricks van experts voor planten, DIY’s, mooie tuinontwerpen en nog veel meer. Prijs: €8,50.

Verrijdbare mini-kas

Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Van dit waanzinnige cadeau wordt iedere tuinliefhebber blij. De zogeheten mini Sidekick is absoluut je maatje in de tuin. Het is niet alleen een minikas op wielen, maar ook een moestuinbak, een fijne, ergonomische werkplek en een opbergmeubel tegelijk. Vanaf het ontkiemen van de zaadjes tot aan de oogst, je kunt alles in deze fijne kweekkas. Of het nu verschillende soorten bladgewassen, kruiden of (eetbare) bloemen zijn, hij is groot genoeg om meerdere kruiden en planten in te kweken en in voor te zaaien. En je kunt hem door zijn fijne formaat bovendien altijd wel ergens kwijt. Daarnaast is de Sidekick door zijn prachtige vormgeving ook een plaatje om te zien. Een prachtig stukje design van eigen bodem! Er kleeft wel een prijskaartje aan, maar deze kas is de investering dubbel en dwars waard. Een tuin cadeau om met een grote groep mensen samen te geven dus. Prijs: €1299,- bij thegardensidekick.com.

Tuinkneusjesbox met planten die wat extra liefde nodig hebben

Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Heeft degene voor wie jij een cadeautje wil kopen naast groene vingers ook een groen hart? Dan is een Tuinkneusjesbox hét perfecte tuin cadeau. Dat is een box vol met tuinplanten die wat extra liefde nodig hebben. Ze hebben soms een schoonheidsfoutje, zijn van mindere kwaliteit of hebben te lang in het schap gestaan. Bij veel tuinbedrijven gaan deze planten de groenbak in. Maar door de Groene Kneusjes Box zijn er al meer dan 1 miljoen van dit soort plantjes gered. De inhoud van de box is afhankelijk van het aanbod, maar er zitten in ieder geval 8 planten in, waarvan de waarde gemiddeld €50,- is. Sommige planten zijn misschien een beetje ‘kneuzig,’ maar kunnen zeker nog een mooi leven tegemoet gaan met de juiste verzorging en liefde. De prijs: €30,99 bij Plantje.nl.

Zaadbommetjes voor een explosie aan bloemen in de tuin

Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Zaadbommetjes zijn leuke kleinigheidjes om te geven. Want uit zo’n klein balletjes ontstaat een enorme explosie aan bloemen in de tuin. Bij Blossombs hebben ze al leuke gift setjes voor een paar euro, de verpakkingen alleen al zijn super mooi om te zien. Je kunt ook kiezen voor setjes met daarop bedankjes of een mooie gift box voor juf of moederdag. En de meesten passen ook door de brievenbus. De krijger kan de zaadbommetjes gooien waar hij of zij de bloemen wil, dan laat je de natuur zijn werk doen en na zo’n 8 weken kun je genieten van je eigen bloemenparadijs. Prijs: vanaf €1,95.

Insectenhotel

Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Met een insectenhotel maak je niet alleen insecten blij, maar ook de tuinliefhebber die het cadeau krijgt. Zo’n bijzonder huisje is namelijk een fijne schuilplaats voor de insecten, maar óók goed voor de tuin. Met insectenhotels, vlinderkastjes of lieveheersbeestkastjes lok je meer insecten naar je tuin toe. En die zorgen vervolgens weer voor een vruchtbare bodem, leveren het voedsel aan de vogels en brengen je tuin in evenwicht. Een mooi cadeau voor zowel de ontvanger als de natuur dus. Een insectenhotel kost afhankelijk van het materiaal en de grootte vanaf €4,99.

Voor de tuinliefhebber die zelf wil kiezen; Tuin cadeau bon

Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Een cadeaubon van een tuincentrum is een lekker veelzijdig cadeau voor tuinliefhebbers. De ontvanger kan zelf kiezen wat hij of zij nodig heeft voor in de tuin. Of het nu gaat om gereedschap, planten, of decoratieve items. Je hebt verschillende soorten cadeaubonnen, zoals de Nationale Tuinbon of de Huis & Tuin Cadeau kaart en die kun je vrijwel overal besteden. Maar ook kun je bij de meeste tuincentra, zoals Intratuin VVV bonnen inleveren. En het bedrag dat je aan je cadeautje wil uitgeven, kun je helemaal zelf bepalen.

>> Lees ook: Zen in je eigen tuin: de beste tips voor een relaxhoekje.

Dierenhuisje voor egels, eekhoorns of vogels

Tuin cadeau | Deze originele cadeau tips maken tuinliefhebbers blij!

Met een vogel-, egel- of eekhoornhuisje in de tuin is de kans groot dat je er een paar gezellige tuinbewoners bij krijgt. Vogels vinden er een veilige plek om te nestelen en te broeden, terwijl egels en eekhoorns er kunnen schuilen tijdens de winter. Door de huisjes op te hangen of neer te zetten, help je deze dieren een handje en wordt de tuin nog rijker. Ook een super leuk tuin cadeau om te geven. De prijs van zo’n huisje is afhankelijk van het formaat en materiaal. Vogelhuisjes zijn er bijvoorbeeld vanaf €9,95, egelhuisjes kosten rond de €25,- en eekhoornhuisjes kun je vinden vanaf zo’n €15,-.

We hopen dat je tussen onze tuin cadeau tips leuke ideeën gevonden hebt. En heb je zelf nog een leuke tip? Deel jouw cadeau idee dan vooral door hieronder een reactie achter te laten!

Milieubewust wassen | Met deze tips was je duurzaam én schoon!
Perfecte krullen voor kinderen | Zo verzorg je krullend haar!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter