Leuke uitjes voor de kinderen in mijn hometown Haarlem

13 november 2017
Uitjes in Haarlem voor kinderen

Van deze gezellige wintermaanden kan ik echt ontzettend genieten. In onze weekenden trekken we er vaak op uit met de meisjes. In deze tijd van het jaar is er weer zoveel leuks te doen in mijn hometown Haarlem, dat we soms tijd te kort komen. Natuurlijk kon ik het niet laten om een mooi lijstje te maken met leuke uitjes in Haarlem. 

Mijn lijstje met uitjes in de stad waar ik zelf woon is eigenlijk eindeloos, maar ik heb me ingehouden. Lees je mee?

Mijn favoriete Haarlemse uitjes

IJsbaan Haarlem

Ga voor een flinke portie beweging met de kinderen een paar uurtjes los op de ijsbaan van Haarlem. Er zijn twee overdekte banen, een 400 meter baan en eentje van 30 x 60. Deze laatste is de perfecte plek voor kinderen om te leren schaatsen. Na een actieve work-out kun je gezellig in het restaurant een hapje eten. Adres IJsbaanlaan 2, 2024 AV  

‘Lees ook: Mijn favoriete kids hotspots in Haarlem.

Artisklas

Afgelopen zomer zijn wij naar de kleinste dierentuin van Nederland geweest, Artisklas Haarlem. Een oud medewerker van Artis is dit ooit begonnen om kindjes uit de buurt iets te leren over dieren. Het is heel kneuterig klein, maar zo leuk om een keertje gezien te hebben. Zo zijn er onder andere reptielen, wasbeertjes, vissen, stekelvarkens en vossen. De dierentuin draait alleen maar op vrijwilligers die allemaal vol enthousiasme vertellen over de dieren. Adres Arthur van Schendelpad 1, 2024 CP.

Speeltuin Het Paradijsje

Weinig mensen weten het, middenin het centrum van Haarlem zit speeltuin het Paradijsje verstopt. Mocht je kind tijdens het shoppen een speelpauze nodig hebben dan moet je echt even langs deze speeltuin gaan. Adres Witte Herenstraat 36, 2011 NW.

Kindertheater de Toverknol

Gekkigheid, feest, humor en heel veel lachen, dan moet je een keertje naar kindertheater de Toverknol gaan. Dit theater zit vlakbij het centrum en is een feestje voor kinderen om naar toe te gaan. Met een rek vol verkleedkleding en een kast vol accessoires kunnen de jongens en de meisjes zich eerst verkleden. Daarna gaan de lampen aan en begint de muziek te spelen, het gaat beginnen. Vanaf 18 november is er ook een voorstelling in het teken van Sinterklaas. Kijk op de site voor het progamma en de tijden. Adres Spiegelstraat 8-A, 2011 BP.

‘Lees ook: De 12 leukste pretparken voor peuters en kleuters.

Film-/ Toneelschuur

De bioscoop is het ideale uitje voor als het slecht weer is of als je een keertje geen zin hebt om zelf de kinderen te vermaken. In het centrum van Haarlem heb je de Film-/ Toneelschuur, dit is een hele toffe plek om met de kinderen naar toe te gaan. Naast dat er regelmatig leuke kinderfilms draaien, kun je hier ook terecht voor speciale kindervoorstellingen en organiseren ze eens in de zoveel tijd ‘de springende spruiten disco’. Adres Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem.

Teylers Museum

Het bekende Teylers Museum aan het Spaarne is voor kinderen een paradijs. Zo kunnen ze een speurtocht maken door het museum op zoek naar kunstwerken, lichtgevende stenen, echte dinosaurus eieren, geweldige fossielen en natuurkundige apparaten die hele bijzondere dingen kunnen. Vaak worden er ook hele interessante kinderworkshops gegeven. Een paar maanden geleden ben ik met Reva haar school naar het Teylers Museum geweest, ik vond het geweldig. Er is zoveel te ontdekken en te zien, absoluut een aanrader. Adres Spaarne 16, 2011 CH.

Natuur Speeleiland Haarlem

Helaas is het Natuur Speeleiland nu voor 4 maanden een winterslaap aan het houden. Toch wilde ik deze wel echt op het lijstje zetten. Ik weet namelijk zeker dat heel veel kinderen het fantastisch vinden om hier een keertje naar toe te gaan. Het Natuur Speeleiland is vooral geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Op dit ruige avontuurlijke eiland kunnen kids op en top ravotten, met hun handen in de modder wroeten, hutten bouwen en rennen door het doolhof. Vanaf 1 maart 2018 kun je hier weer terecht, hou dit uitje voor nu dus even in gedachte. Adres A.hofmanweg 62A, 2031 BL.

Sinterklaas intocht Haarlem

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de pakjesboot met Sinterklaas en al zijn pieten onderweg is naar Haarlem. Nog heel eventjes wachten, maar op zondag 19 november komt Sint om 13.00 uur met de boot aan in Haarlem. Ieder jaar weer staat dan de hele stad op z’n kop. Sinterklaas gaat het hele centrum door met als eindpunt De Grote Markt. Natuurlijk zijn wij er ook dit jaar weer bij en kunnen Reva en Lucy nu al niet meer wachten. Adres Aankomst stoomboot 13.00 uur aan het Spaarne.

‘Lees ook: De 12 leukste pretparken voor peuters en kleuters.

Bezoek Pakjesboot nr 12

Om in de Sinterklaas sferen te blijven, van 27 november t/m 29 november kunnen kinderen een bezoekje brengen aan de enige echte Pakjesboot nr. 12. Zo kun je zien hoe de Sint en zijn pieten leven en werken op de boot, waar de pepernoten gebakken worden en waar alle pieten druk zijn met cadeautjes inpakken. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het grote Sinterklaas boek. Van te voren moet je wel even tickets reserveren via Pakjesbootdagen. Adres Spaarne 40, 2011 CJ.

Woezel en Pip – Op zoek naar de sloddervos

Knuffelen met Woezel en Pip kan op zondag 10 december in de Stadsschouwburg van Haarlem. Tijdens de theatervoorstelling gaan de kleintjes mee op reis met de twee hondjes op zoek naar de stelende Sloddervos. Dit is een heel leuk uitje voor kindjes vanaf 2 jaar. Met Reva ben ik al eens eerder daar naar een Woezel en Pip voorstelling geweest en zij vond het helemaal fantastisch. Adres Wilsonsplein 23, 2011 VG.

Kerstmarkt

In het weekend van 9 en 10 december is de binnenstad van Haarlem volledig gehuld in kerstsfeer. Mocht je het kerstgevoel nog niet hebben dan krijg je het nu wel. Honderden kerstkraampjes met spulletjes voor jong en oud, heerlijk eten, muziek en heel veel gezelligheid. Bij mij staat dit weekend in ieder geval al dik gedrukt in mijn agenda.

Pannenkoeken eten @ Nurks in de Hout

Al die uitjes maken natuurlijk ontzettend hongerig. Aangezien je Reva praktisch ‘s nachts wakker kunt maken voor pannenkoeken is restaurant Nurks in de Hout één van onze vaste adresjes. Hier kun je verrukkelijke pannenkoeken eten, maar hebben ze ook een uitgebreide kaart met andere lekkere gerechten. Het restaurant is gelegen in het park De Hout. Adres Hertenkamplaan 1, 2012 CV.

‘Lees ook: Op zoek naar een binnenspeeltuin? Dit zijn de 10 leukste!

Laat vooral ook jouw favoriete uitjes in Haarlem achter in een reactie, dan maken we er samen een complete lijst van!

Hema Sinterklaasfeest en onze favoriete schoenkadootjes onder de € 5,-
Sinterklaas cadeau tip: Houten speelgoed van de Lidl

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter