Een vaas maken van een plastic fles

27 juni 2020
Een vaas maken van een plastic fles | Leuk om te knutselen voor Moederdag of voor oma of juf!

Ik heb weer een ontzettend leuk recycle knutselidee voor jullie! Ik laat je zien hoe je een vaas kunt maken van een plastic fles. Super leuk om te knutselen voor bijvoorbeeld Moederdag, voor oma of als bedankje of afscheidscadeautje voor juf.

Wat heb je nodig?

Vaas maken van de plastic fles

 1. Print de vis en knip hem twee keer uit, uit gekleurd papier. Knip van dezelfde kleur papier nog een extra strook waarmee je de vissen straks aan elkaar kunt verbinden.
 2. Versier één of beiden vissen. Bijvoorbeeld met pailletten en glitters. Maar je kunt ze ook mooi inkleuren, verven of er met verf en een stengel bleekselderij schubben op stempelen.
 3. Snijd met een scherp mesje twee sneetjes net onder de vissenstaart aan de linker- en rechterkant.
 4. Lijm de mond van de vissen dan vast aan beide uiteinde van de strook papier waarbij je zoveel ruimte tussen de vissen laat dat je fles er tussen past. Vouw de vissen dan omhoog.
 5. Zet de fles ertussen en rijg je chenilledraad door de sneetjes onder de vissenstaart. Als je helemaal rond bent, draai je de chenilledraad in elkaar zodat je fles gevangen zit tussen de vissen.
 6. Doe wat water in je plastic fles en zet er een paar mooie – eventueel zelf geplukte – bloemen in.

Tip! Als je de vaas aan iemand cadeau wil geven, bijvoorbeeld voor Moederdag, juffendag of aan oma, dan kun je aan de plastic fles nog een lief kaartje maken met daarop de tekst; “Bij jou voel(de) ik me als een vis in het water.” En als je nog niet uit geknutseld bent, dan kun je de vaas ook vullen met zelf gemaakte bloemen. Hier op ons blog zie je meer dan 30 leuke ideeën hoe je bloemen kunt knutselen.

Een vaas maken van een plastic fles | Leuk om te knutselen voor Moederdag of voor oma of juf!

Nog meer leuke recycle knutselideeën

Ga jij deze vaas ook maken van een plastic fles dan zou ik het super tof vinden als je het eindresultaat met mij deelt via bijvoorbeeld Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen in je post of story. Een privé berichtje sturen kan natuurlijk ook.

En ben je benieuwd naar nog meer leuke recycle knutselideeën, check dan zeker ook even ons blog ‘knutselen met wc rollen‘, ‘knutselen met bubbeltjesplastic‘, ‘knutselen met ijsstokjes‘ of ‘knutselen met eierdoos‘.

Voor alle andere knutselideeën op ons blog, moet je zeker even onze knutselen rubriek checken. En wil je echt niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Een vaas maken van een plastic fles | Leuk om te knutselen voor Moederdag of voor oma of juf!
Knutselen met wasknijpers | 20 Super leuke knutselideeën met knijpers
Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Cyan 5 december 2021 at 1:08 am

  IK vond het geweldig en hoop dit een keertje te maken met kinderen
  Hartelijk dank

  Cyan

 • Laat een reactie achter