Vaderdag inspiratie: Maak deze toffe ‘We ♥︎ papa’ schaduw foto met de kids

27 mei 2018
Vaderdag inspiratie: Maak deze toffe 'We ♥︎ papa' schaduw foto met de kids.

Vaderdag inspiratie! Want het is bijna zover. En we willen papa natuurlijk wel op een originele manier in het zonnetje zetten. Mijn kids en ik zijn stiekem al aan de slag gegaan. En we hebben deze schaduw foto gemaakt met daarop de ‘tekst’ ‘We love papa’. Vind je het geen tof idee? De kinderen kunnen er ook nog een mooi fotolijstje voor knutselen, dat maakt het helemaal af. Simpel, maar zó leuk!

Wat heb je nodig?

 • De gratis printable met We love papa. Ik heb 3 verschillende versies: voor 1 kind, voor 2 kinderen en voor 3 kinderen.
 • Schaar
 • Fototoestel
 • Eventueel stevig papier, lijm en versiering om zelf een fotolijstje te maken.
‘Lees ook: Vaderdag – Cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes.’

De Vaderdag foto maken


(SORRY VOOR HET BLURRY EFFECT IN HET BEGIN. ZAT EEN STOFJE OP DE LENS ?)

 1. Print de gratis printable uit op A4 of A3 formaat.
 2. Knip de letters uit. Maar let er bij papa op dat je het middelste gedeelte van de p’s en de a’s ook laat zitten door niet alles van de letter weg te knippen. In de video zie je goed wat ik hiermee bedoel.
 3. Wacht op een zonnig moment. Laat dan de kinderen de tekstborden ondersteboven vasthouden op een beetje neutrale ondergrond zoals de stoep, weg of het strand. En maak dan een foto van hun silhouet. Het is leuk als je de voetjes nog een stukje ziet.
 4. Laat de mooiste foto afdrukken en lijst hem in of maak er zelf een mooi lijstje voor van karton die de kinderen daarna eventueel nog zelf kunnen versieren. Is dat geen leuk Vaderdag cadeau?
‘Lees ook: 5 originele recepten voor het Vaderdag ontbijt.’

Tip!

Als je onze knutselideeën leuk vindt en vaker geïnspireerd wil worden met creatieve ideeën, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe video online. En als abonnee krijg je daar een melding van en hoef je dus nooit meer iets te missen!

 

Nog meer Vaderdag inspiratie

Ben je op zoek naar nog meer Vaderdag inspiratie? Check dan dit blog met daarin nog 10 originele Vaderdag ideeën. Of maak deze papa van steen of deze leuke boekenlegger. En je kunt hem natuurlijk ook trakteren op één van deze vijf originele recepten tijdens het Vaderdag ontbijt. Of een leuk uitje kiezen uit ons grote Vaderdag draaiboek. Keuze genoeg.

Alvast een hele fijne Vaderdag!

Vaderdag inspiratie: Maak deze toffe 'We ♥︎ papa' schaduw foto met de kids.

Inspiratie voor een feestelijke Gender Reveal Party
11 x Kidsproof strandtenten

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Jennie 29 mei 2018 at 12:38 pm

  Watvoor lettertype is de I love papa? Ik wil ‘m even op A3 printen maar de tekst houdt de afmeting van een A4.
  Super leuk idee!

  • Reply Annemieke 29 mei 2018 at 7:47 pm

   Hoi Jennie, leuk dat je enthousiast bent. Het lettertype is ‘apple casual’. Maar ik heb hetzelfde document gebruikt en hem ook uitgeprint op A3. Het zou op deze manier dus ook moeten lukken. Ik hoop dat je er zo uit komt. Groetjes, Annemieke

  Laat een reactie achter