Vaderdag – Cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes

7 juni 2017
Vaderdag ontbijt, knutselideeën, leuke dingen om te doen en cadeautips

Hebben jouw kinderen de leukste, liefste of stoerste papa van de hele wereld? Dan vieren jullie straks natuurlijk ook Vaderdag! Deze feestdag valt ieder jaar op de derde zondag in juni. En ben je nog op zoek naar leuke ideeën om papa in het zonnetje te zetten? Wij hebben de leukste cadeautips, knutselideeën, ontbijtrecepten en leuke uitjes voor je verzameld. Kortom; een compleet Vaderdag draaiboek. Laat je inspireren!

Vaderdag ontbijt

Vaderdag ontbijt - lekkere recepten Afbeelding: Shutterstock.

Op Vaderdag mag papa natuurlijk eerst nog even uitslapen. Maar daarna is het tijd voor het Vaderdag ontbijt.

Ontbijt op bed

Het is leuk om samen met de kinderen papa’s favoriete ontbijt te maken. Bijvoorbeeld croissantjes, een gekookt eitje, beschuitje met kaas en een lekker bakje aardbeien. Nog wat verse sap persen. En dan alles op een dienblad zetten en voorzichtig naar boven brengen en met het complete gezin ontbijten in het grote bed.

Originele Vaderdag ontbijt recepten

Voor het Vaderdag ontbijt mag je ook best een keer wat meer uitpakken. Is papa gek op pannenkoeken? Bak dan een paar ‘mannenkoeken’. Het recept vind je in ons blog ‘Vijf originele recepten voor het Vaderdag ontbijt’.

Ontbijtservice

Je kunt de regie eventueel ook uit handen geven, door een ontbijtje te bestellen. Deze wordt dan ‘s morgens bij jullie thuis bezorgd. Je kunt zelf kiezen uit verschillende varianten; van klassiek tot luxe en hele familie ontbijtboxen. Deze ontbijtservice is ook heel handig als papa zondag niet thuis is. Dan laat je het ontbijtje gewoon elders bezorgen! Een ontbijtservice bij jou in de buurt vind je hier.

Buiten de deur ontbijten

Wat ook leuk is, is om gezellig buiten de deur te ontbijten. Vaak wordt er door verschillende restaurants iets leuks rondom Vaderdag bedacht. Even Googlen en je komt vast iets leuks in de buurt tegen. Op Eet.nu vind je alle restaurants bij jou in de buurt.

Vaderdag cadeau

Cadeau ideeën voor Vaderdag Afbeelding: Shutterstock.

Ik ben persoonlijk niet van de grote, dure Vaderdag cadeaus. Ik vind Vaderdag een dag waarop het vaderschap en de band tussen papa en de kinderen centraal staat. Maar het is natuurlijk wel leuk om een cadeautje te verzinnen dat echt persoonlijk is of dat draait om de kinderen.

Laat de kinderen kiezen

Iets wat Niels ooit eens geïntroduceerd heeft op Moederdag en wat inmiddels bij ons traditie is: Laat de kinderen zelf een cadeautje verzinnen. Zo heb ik al eens een fles shampoo gekregen, “Omdat je haar zo mooi is”. Dropjes, “Omdat je die zo lekker vindt”. En mijn favoriet; een knuffelhondje, “Omdat jouw knuffel van vroeger stuk is en je er niet meer mee kunt slapen”. Niels vertelde later dat de verkoopster uit de speelgoedwinkel hem toefluisterde of hij de jongens niet beter mee kon nemen naar een parfumerie. Want van een luchtje zou ik veel blijer worden. Maar echt, ik had me geen beter cadeau dan een knuffelhondje kunnen wensen.

Originele foto van de kinderen

Waar je papa vaak ook blij mee maakt, is een mooie, ingelijste foto van de kinderen voor op het bureau op zijn werk. Maar dan wel één waar je net even wat meer je best op hebt gedaan. Er zijn namelijk hele leuke manieren om je kind origineel op de kiek te zetten. Een leuk voorbeeld daarvan zijn de 18 manieren om je kinderen leuk te fotograferen die wij al eerder verzamelden op de blog.

Speelgoed en gadgets

En verder zijn vaders vaak nog net zo gek op speelgoed als de kinderen. Lego, Duplo, een toffe gadget of een leuk spelletje… Zo heb ik Niels eens een Playmobil Porsche gegeven. En daar wordt door alle mannen in huis mee gespeeld.

Tip:

Op Verjaardagen, Moederdag en Vaderdag zetten mijn kinderen altijd een speurtocht uit door het huis met pijlen getekend op papier. Als je die volgt, kom je bij de cadeautjes uit. Kinderen vinden dit super leuk om te doen!

Voor Vaderdag knutselen

Knutselen voor Vaderdag Afbeelding: Shutterstock.

Maar het allermooiste cadeautje blijft natuurlijk het zelf gemaakte Vaderdag cadeau. Als je kind op de peuterspeelzaal, crèche of op school zit, wordt daar meestal al wat geknutseld voor papa. Maar gebeurt dat niet of wil je zelf ook nog creatief aan de slag, dan hebben wij een aantal leuke knutselideeën voor Vaderdag.

Knutselidee voor baby’s

Heb jij een baby of klein kindje die nog niet echt in staat is om zelf iets te maken? Dan is het leuk om iets met handafdrukken of voetafdrukken te knutselen. Zo heb ik eens een boom gemaakt met de groene handafdrukken van de kinderen als bladeren en die ingelijst. Erg leuk, kijk hier maar eens.

Boekenlegger

Ik maakte ook eens deze boekenlegger, een soort papierverslinder door Finn versierd. En daar kocht ik nog een boek bij wat Niels al een tijd op zijn verlanglijstje had staan.

Papa is een kei!

Voor de aankomende Vaderdag heb ik met de jongens zelf gevonden stenen versierd en die in een lijstje geplakt in de vorm van een mannetje. Omdat we papa een KEI vinden. Ook een leuk idee! Hier zie je het resultaat en hoe we hem gemaakt hebben.

Nog 10 knutselideeën voor Vaderdag

Tot slot verzamelden we ook nog deze 10 knutselideeën voor Vaderdag. Inspiratie genoeg zo toch?!

Vaderdag uitjes

Vader en zoon uitje Afbeelding: Shutterstock.

Als het gaat om persoonlijke cadeaus kun je ook nog denken aan een leuk uitje. Fijn wat quality time voor papa en de kinderen of het hele gezin.

Strand, bos, speeltuin en andere gratis uitjes

Een leuk uitje hoeft eigenlijk niet eens wat te kosten. Zandkastelen op het strand, hossen door de bossen of spelen in een openbare speeltuin is al heel gezellig. Neem wat lekkere snacks mee of een goed gevulde picknickmand voor tussen de middag en je kunt er een hele leuke dag van maken. Op ons blog vind je ook nog andere gratis uitjes in héél Nederland.

Bioscoop of theater

Wat mijn jongens altijd erg leuk vinden is om één op één met papa naar de bioscoop of het theater te gaan voor een leuke kindervoorstelling.  Hier vind je alle kindervoorstellingen die momenteel te zien zijn in de grotere theaters. En de bioscoop agenda voor kinderfilms vind je hier.

Zwemparadijs

Ook zwemmen vinden de meeste papa’s (en kinderen!) leuk. En dit uitje is ook nog eens geschikt voor kinderen van alle leeftijden. In elke stad kun je wel een zwembad vinden, maar er zijn natuurlijk een aantal zwembaden die zéker een bezoekje waard zijn. Hier vind je het leukste zwemparadijs bij jou in de buurt.

Naar een pretpark of de dierentuin

Pretparken zijn eigenlijk altijd leuk; voor jong én oud. Als je kinderen op de draaimolen willen, is dat toch een mooi excuus voor papa om ook een paar rondjes mee te draaien. Hier vind je de leukste pretparken voor peuters en kleuters. Met in de lijst onder andere één van onze favorieten; Sprookjes Wonderland. Of je gaat lekker aapjes kijken met je eigen aapjes, in de dierentuin. Ik was laatst in Dierenpark Amersfoort. Deze dierentuin is bijvoorbeeld echt een aanrader.

Op ons blog vind je nog veel meer leuke uittips waar je inspiratie uit kunt halen.

Ik ben benieuwd: Wat doen jullie op Vaderdag? En wat krijgt papa cadeau? Ik vind het leuk als je een reactie onder mijn blog achter laat, dan doe ik zelf ook weer leuke nieuwe ideeën op!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

Afscheid van juf of meester - Een 'Aju Paraplu' knutselen
Knutseltip: Stempelen met groente en fruit

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Tineke 7 juni 2017 at 6:40 am

    Hier heb ik wat aan! Ons zoontje is nu nog wat te jong, maar dat van het cadeautje zelf laten bedenken is wel heel erg schattig.
    Liefs

  • Laat een reactie achter