In de handbagage

17 juni 2015

We gaan pas in september, maar ik sta al te trappelen om op vakantie te gaan. Ik kan nu al wegdromen bij fijne strandjes, visjes eten, meiden lekker spelen op het strand en gewoon op mijn luie kont liggen en niks doen. I love it!!! Neemt niet weg dat ik van het gedeelte voordat je daadwerkelijk horizontaal op een bedje ligt met een wijntje in de hand iets minder in de gloria raak. Koffers inpakken en de reis er naar toe vind ik altijd een project op zich.

De meisjes gaan deze zomer voor het eerst bewust kennis maken met het vliegtuig. Heel leuk, maar meteen ook spannend tegelijk. Ook al stelt onze vlucht eigenlijk geen ene bal voor, we gaan naar de Algarve dus hoe moeilijk kan het zijn. Toch hoop ik dat we de vlucht in een fijne relaxmodus kunnen doorbrengen. Over Reva maak ik me geen zorgen, aan haar kun je alles uitleggen. Lucy daarentegen van twee jaar is een iets ander verhaal. Zij is een kleine driftkikker die met gemak iedereen trakteert op een sirene waar je doof van wordt. En believe me, je wilt echt niet dat zij drie uur naast je zit te blèren. Het nieuwe project wordt dus ‘de handbagage’ waar alles is ingepakt zodat we fluitend de reis doorkomen. En dit is mijn plan de campagne.
pampers-pamperbroekje-dreumes-kind-zindelijk-handbagage-vakantie-speelgoed-eten-gezond-vliegtuig-onderweg-oppad-handig-ladylemonade_nl6

Pampers Easy-Up Broekjes
Met stipt op nummer 1, want lieve Lucy heeft een grondig hekel aan verschonen. Ze is net een spartelende vis die alle kanten op schiet. Als een circusartiest sta ik iedere dag te jongleren met de luier, met de billendoekjes, met de poep en een Lucy die ontploft. En zo’n ieniemini wc hokje in het vliegtuig, waar ik mijn kont niet kan keren, is niet bepaald bevorderlijk voor de sfeer. Inmiddels is gebleken dat ik Lucy heel goed kan paaien met de Pampers Easy Up Broekjes. Ze wil alles wat haar grote zus Reva heeft dus ook een ‘onder’broekje. Het werkt als een tierelier. Lucy voelt zich meteen een grote meid en vindt het een feest om zelf het luierbroekje met de vrolijke Dora print aan te trekken. En aangezien ze alles na-aapt van Reva gaat ze al regelmatig met haar kleine billen op het potje zitten. Ideaal, het project ‘zindelijk worden’ begint spontaan voordat je er zelf erg in hebt. De broekjes zijn net als een echt onderbroekje ontzettend makkelijk aan en uit te trekken. Een poepluier verschonen is nu peanuts. Lucy vindt het super grappig om voorover gebogen te staan, perfect voor mij zo kan ik snel haar billetjes schoon maken. Een paar luierbroekjes en een pak billendoekjes in de handbagage en dit probleem is ook weer getackeld.

Koffertje vol entertainment
Hoe kan het ook anders, als je op reis gaat moet er natuurlijk ook een mini koffertje mee voor de kleine vakantiegangers. Voor allebei heb ik twee roze koffertjes (het zijn tenslotte meisjes) gevuld met hun lievelings speeltjes. Tekenspulletjes, voorleesboekje, favoriete pop, kleine puzzeltjes, een paar duplo blokjes en poppetjes. Het is ook leuk om er kleine ingepakte cadeautjes in te doen. Die mogen ze dan één voor één gedurende de trip uitpakken. Bij Flying-Tiger verkopen ze ontzettende leuke budget-proof speeltjes die ideaal zijn voor onderweg.

BFF iPad
De iPad, de redder in nood voor onderweg en best friend van Reva en Lucy. Volgestouwd met hun favoriete filmpjes zijn mijn schatjes hopelijk even onder de panne. Nijntje en Angelina Ballerina zijn hier thuis momenteel hartstikke hot. De iPad zetten we in op het moment dat Lucy het lichtelijk zat begint te worden.

Travel foodpakket
Waar wordt ieder kind blij van? Yep, van snaaiwerk. Een lekker foodpakket is ook een perfecte zoethouder voor onderweg. En dan bedoel ik niet snoep vol suikers, waardoor er straks twee kleine meisjes door het vliegtuig stuiteren. We gaan gewoon op de gezonde tour met gedroogd fruit zoals dadels en abrikozen, banaantjes, goodies chipjes. Een lekker lunchtrommeltje met feestelijke Bento creaties doet het ook altijd goed. Je kent het vast en zeker wel, denk aan een lekker belegd broodje in de vorm van een beertje of een konijntje. Of een rijstewafel belegd met een kaaszonnetje. Verder gevuld met snoepgroente, zoals stukjes komkommer en gesneden cherry tomaatjes. En naast al het eetwerk gaat er natuurlijk ook een flesje drinken mee. Lucy is een enorme smeerkees dus een extra kledingsetje meenemen voor onderweg is geen overbodige luxe.

De knuffel voor onderweg
Zodra Lucy moe begint te worden schreeuwt ze moord en brand om haar speen en haar knuffel. Als het iets te lang duurt gaat ze redelijk uit haar dak. Onderweg moeten deze items dus zeker binnen handbereik zijn.

Het lijkt wel alsof we naar de andere kant van de wereld vliegen als je de inhoud van mijn handbagage leest. Je kunt niet zeggen dat we niet goed voorbereid zijn of ben ik nog iets cruciaals vergeten? Heb jij nog succesvolle tips, laat het me weten.

Footer_03

Op reis met Pick & Pack
DIY: Traktatie klei monsters

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter