13x Uittips voor in de voorjaarsvakantie

15 februari 2016

De kinderen hebben straks weer een lekker weekje voorjaarsvakantie. Dit vraagt natuurlijk om een uitdagende activiteitenplanning voor deze week. Anders is de kans groot dat de stuiterballetjes tegen het plafond aan vliegen van verveling. Wij sturen je alvast op pad met een paar avontuurlijke uittips voor in de krokusvakantie. 

1.Nijntje Museum – Utrecht
Het museum is net geopend en helemaal vernieuwd. Peuters en kleuters kunnen de vrolijke wereld van Nijntje ontdekken, kruipen, zoeken, dansen, ruiken. De kinderen worden meegenomen op avontuur. Check Nijntje Museum.

2.Het Fantastisch Kinderfilm Festival – Amsterdam
Vanaf maandag 29 februari t/m 6 maart is er in het EYE Filmmuseum een filmfestival speciaal voor de kleintjes. Het thema van dit jaar is reizen naar onbekende plekken, maar ook over onderweg in je eigen stad of dorp. De hele dag en week zijn er verschillende film voorstellingen. De kaartjes zijn online te bestellen via de site van EYE.

3.NEMO – Amsterdam
Voor de nieuwsgierig aagjes is NEMO ‘de plek’ om op ontdekking te gaan. Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Dit krijgen de kinderen allemaal te zien in een spectaculaire kettingreactie. Kids kunnen hun eigen vliegtuig ontwerpen en testen op de testbaan in NEMO. Het hele programma kun je hier vinden.

4.Teylers museum – Haarlem
Naast de lopende tentoonstellingen zijn er in de vakantie ook tal van leuke kinderworkshops. Op 27 februari kunnen de kunstenaartjes in de dop vanaf 4 jaar in het Teylers museum zelf etsen leren maken net als de bekende kunstenaar Rembrandt. En naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Echte winters!’ kunnen de kinderen op 2 maart een magische glitter sneeuwbal in elkaar knutselen. Voor alle informatie check
Teyler Museum.

5.Little Gym – Amsterdam/Haarlem/Den Haag/Utrecht
Voor alle energie bommetjes die echt even stoom moeten afblazen, die kunnen zich tijdens de vakantie uitleven in de Little Gym. Aan de hand van avontuurlijke thema’s, zoals het ‘Piratenavontuur in de ijsgrot’ of ‘Surfen in Cowbunga’ gaan de kinderen lekker bewegen en spelen. Little Gym heeft
locaties in Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Den Haag.

6.Maritiem Museum – Rotterdam
In de voorjaarsvakantie gaat de verkleedkist open en wordt de schmink uit de kast gehaald in het Maritiem museum. Kids kunnen zich laten vereeuwigen op een foto als kapitein van een cruiseschip, als scheepskok of als held op de boeg van een zeilschip op weg naar de gevreesde Kaap Hoorn. Een leuk uitje voor echte avonturiers. Kijk op de de site van het Maritiem Museum voor nog meer leuke activiteiten tijdens de vakantie.

7.Maaspodium – Rotterdam
In deze week staat er een vrolijke agenda voor de hele familie op de planning in het Maaspodium. Jip & Janneke geven een show en nemen de allerkleinsten mee op pad. Of Moes, de zoete voorstelling vol fantasie en appels, waar je eerst vantevoren gezellig met ze allen kunt genieten van een lekker ontbijtje. Het hele programma van de week vind je hier

8.Domtoren – Utrecht
Op 27 en 28 februari is de voorstelling Midwinternacht te bewonderen in de Domtoren. Er gebeuren op die nacht onverklaarbare dingen in de Domtoren, vreemde geluiden er verschijnen mysterieuze figuren. Een spannend verhaal op een wel hele coole locatie, kijk voor meer informatie op de site.

9.DierenPark Amersfoort
Ligt jouw zoontje of dochtertje helemaal in een deuk als het over poep gaat? Breng in de vakantie dan een bezoekje aan DierenPark Amersfoort. Ze leren dan alles over poep tijdens Poep & Zoo. Welk dier poept witte drollen en wie hoeft maar één keer per week een grote boodschap te doen? Er wordt uitvoerig onderzoek gedaan en een poeptour gemaakt, alle informatie staat op DierenPark Amersfoort

10.Toverknol – Amsterdam/Utrecht/Haarlem
Een ochtendje naar kindertheater de Toverknol is één groot feest. Verkleden in een toffe outfit, dansen, zingen en grappen maken, een perfect uitje voor in de vakantie. De Toverknol zit in Amsterdam, Utrecht en in Haarlem, check de site voor het theater programma.

11.Buurman & Buurman – Pathé heel Nederland
Stiekem is deze film eigenlijk ook heel leuk voor de papa’s en mama’s. Op en top jeugdsentiment voor genoeg ouders. Buurman en Buurman bestaan 40 jaar en dit wordt groots gevierd. Onze doe-het-zelf vrienden hebben hun eigen echte film. Mijn meiden kijken wekelijks afleveringen van deze grappige klusmannetjes. Kijk op Pathé voor de dichtstbijzijnde bioscoop in de buurt.

12.Krokus Kabaal – Den Haag
Den Haag heeft er een nieuw kinderfestival bij, Krokus Kabaal. In alle hoeken van Den Haag is er iets leuks te beleven voor kinderen. Op 10 locaties kunnen de vakantiegangers genieten van dans, film, theater, muziek en nog veel meer leuke activiteiten. Het festival loopt vanaf maandag 22 februari t/m zondag 28 februari. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Krokus Kabaal.

13.Speurtocht Nationaal Park – Overveen
Een frisse neus halen en buiten lekker speuren door het bos, de duinen of op het strand. Bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen kun je terecht voor allerlei leuke speurtochten voor verschillende leeftijden, zoals de kleuterspeurtocht ‘Stijn Konijn’. De kleuters ontdekken de wereld van Stijn Konijn, hoe leven de konijnen in de duinen, waar worden ze geboren? Kijk ook op de site van Staatsbosbeheer voor nog meer buitenactiviteiten tijdens de vakantie.

Geboekt! De perfecte kidsproof vakantie
DIY: 10 ingrediënten voor een geslaagde babyshower

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter