Vakantie napret

25 augustus 2015

Het gewone leven is voor ons alweer ruim een week begonnen. En hoewel een heleboel mama’s blij zijn dat de structuur terug is en hun vaak verveelde kinderen weer naar school mogen, vind ik het vooral flink wennen. Zeg maar gerust afzien. Zo ging Finn voor het eerst naar school. En ik vind het een behoorlijke prestatie om hem tussen kwart over 8 en half 9 ’s morgens schoolklaar in zijn klasje af te leveren. Weg ontspannen ochtendritueel. Plus als ik hem ophaal, is mijn kersverse kleuter bekaf en niet te genieten. Alsof het zo geregeld is dat je je kind op die manier wat makkelijker los laat. Want man, wat is het stil in huis! Manlief is ook weer aan het werk, waar hij opgewacht werd door drie weken mail. Charlie mist zijn broer en vader na zo’n lange periode fulltime aandacht. En ik… Ik moet de inspiratie voor het schrijven uit mijn tenen halen, omdat mijn creativiteit nog op een strandbedje ligt te bakken ofzo. Afijn, zo hebben we allemaal alweer stress op eigen niveau. Je zou bijna vergeten dat we ruim een week geleden nog van een gelato stracciatella et melon genoten onder de Italiaanse zon. Om weer even in relaxtere sferen te komen, denk ik vandaag terug aan een meer dan heerlijke vakantie met ons gezin en deel ik met jullie mijn meest hilarische en memorabele momenten. Helpt me even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jullie hoogtepunten, grappige anekdotes of mooie verhalen. Dus feel free om ze hieronder te delen in een comment!


vakantie, herinneringen, dagelijkse, leven, basisschool, eerste, keer, kleuter, kinderen, tips, ideeën, persoonlijk, verhaal, wennen, chagrijnig, moe, ijsjes, gehorige, muren, huisjes, bungalow, spugen, eten, buitenland, lastig, foto's, kiekjes, afdrukkeVet!

Twee weken lang is het kwik niet onder de 35 graden gedoken. En met zulke temperaturen mogen de kids van ons ongelimiteerd ijsjes eten. Maar iedere keer een Magnum…. Nee! Dus vertelden we Finn dat je van teveel chocolade ijsjes dik wordt. Even later zitten wij lekker aan een waterijsje te lurken als Finn een tafeltje verderop een wat dikkere mevrouw spot. ‘HE MAM, KIJK NOU! JE HAD GELIJK… VAN CHOCOLADE IJSJES WORD JE ECHT DIK!’ En ja, de mevrouw was natuurlijk Nederlands… Gênant!

Een poepie laten ruiken

Kapot waren we toen we richting Italië reden. De afgelopen zes maanden hebben bij ons in het teken van een grote verbouwing gestaan en dat is ons niet in de koude kleren gaan zitten. We konden dus wel wat ontspanning gebruiken. Dat Charlie na 1,5 jaar ein-de-lijk afscheid had genomen van het nachtbraken was mooi meegenomen. Alleen gold dat helaas niet voor de buurkinderen van onze vakantiebungalow. Vanaf zes uur ’s morgens werden we getrakteerd op Zwitserse chansons. Alsof ze aan het voeteneinde van ons bed zongen, zo gehorig waren de muren. En onze stuiterballen werden daar natuurlijk ook wakker van. Dag nachtrust! Totdat Finn op een ochtend een keiharde scheet liet. Beetje smerig verhaal wordt het nu misschien… Maar als ik van te voren had geweten wat het effect zou zijn, had ik hem zelf gelaten. Want toen de ‘Pffrrruuuuttt’ bij de buren door de muur heen kwam, beseften ze zich ineens hoeveel decibel zij onze kant op produceerden. En vanaf dat moment hebben ze hun wakkere kroost iedere vroege morgen naar de huiskamer gebonjourd waar wij geen last van ze hadden. Yes!

vakantie-kinderen-italie-ladylemonade_nl1Beautiful girl

Ik weet pas echt wat pré vakantiestress is sinds ik kinderen heb. Mijn eigen tas inpakken is een eitje in vergelijking met de waslijst spullen die mee moet voor de kids. En zo ren en vlieg ik een dag voor de vakantie van winkel naar zolder om compleet te kunnen vertrekken. Charlie had eigenlijk nog naar de kapper gemoeten, maar dat schoot er helaas bij in. Zo erg lang was zijn haar nou ook weer niet. Toen een Italiaanse dame ‘She is beautiful‘ zei, waren we dat haar zelfs alweer vergeten en dachten we: ‘Zal de taalbarrière wel zijn.’ Maar na de vijfde ‘Beautiful girl‘ beseften we dat een knipbeurt voor onze jongste wellicht toch geen overbodige luxe was geweest. Gelukkig kan hij nog geeneens Nederlands, laat staan Engels of Italiaans!

Spinazie

Lastige eters zijn in het buitenland pas echt lastige eters. En dus at Finn slechts twee dingen; patat of pizza. Toen het tijd werd voor wat gezonds, liet ik hem kiezen wat we zouden eten. Ik had kunnen weten dat hij voor zijn lievelingsmaal zou gaan: Spinazie met worst en een gekookt eitje. Stond ik met een zonnetje van 38 graden op mijn hoofd Hollandse pot te koken. Toen we aan onze maaltijd zaten, zag ik de verbaasde gezichten aan onze eettafel voorbij trekken. ‘Word je sterk van hoor!’ riep ik om mezelf te motiveren dat bordje braaf leeg te eten.

vakantie, herinneringen, dagelijkse, leven, basisschool, eerste, keer, kleuter, kinderen, tips, ideeën, persoonlijk, verhaal, wennen, chagrijnig, moe, ijsjes, gehorige, muren, huisjes, bungalow, spugen, eten, buitenland, lastig, foto's, kiekjes, afdrukkeFotobommetje

Kinderen zijn enorm fotogeniek. En de vakantie is de gelegenheid bij uitstek om het geheugen van je toestel of telefoon flink vol te kieken. Maar stil zitten en lachen op commando is voor een één- en vierjarige toch een pittige opgave. Helemaal als ze tegelijk in het gelid moeten. En ik wilde zo graag een gezinsfoto voor aan de muur in ons nieuwe huis. ‘Cheese!!!‘ Ik heb er nog kramp van in mijn kaken. Na de zoveelste mislukking besloten we dan maar een gezellige foto van papa en mama alleen te maken. ‘Fotobommetje’, moeten Charlie en Finn recalcitrant gedacht hebben! Want op iedere foto van ons, stond ook altijd één van hen. Helaas niet tegelijk, anders hadden we die gezinsfoto alsnog gescoord!

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!
Leer het alfabet aan de eettafel

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter