Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen

17 juli 2023
Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Een vakantieboek of doe boek is geweldig vermaak voor kinderen tijdens de reis of in de vakantie. Ze staan altijd bomvol puzzels, spelletjes, moppen, verhaaltjes, challenges, knutselideeën, proefjes en andere activiteiten die onwijs leuk zijn om te doen. Er worden ieder jaar dan ook heel wat geweldige exemplaren gemaakt. En die zijn reuze leuk om te geven als vakantie- of onderwegcadeautje of als beloning voor een mooi rapport! Ter inspiratie hebben wij de meest grappige, originele en populaire vakantieboeken en doeboeken voor 2023 voor jullie op een rij gezet. Van het Zoete Zusjes vakantieboek tot het Grote Kriebel Boek van Freek Vonk, een Kawaii tekenboek, het PANNA! doeboek, een Pokémon vakantieboek en het doeboek van Rutger, Thomas & Paco, vol hilarische challenges; je vindt hier te gekke vakantieboeken voor kinderen van iedere leeftijd!

Vakantieboeken & doe boeken 2023

Zoete Zusjes vakantie doeboek

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Met het Zoete Zusjes vakantie doeboek zullen fans van dit leuke duo zich niet vervelen deze zomer! In het vrolijke doeboek, dat alweer het derde deel is van de zusjes Saar en Janna, vind je super veel gloednieuwe spelletjes, puzzels, proefjes & experimenten, knutselideeën en tekenopdrachten, strips, moppen en een lekker leesverhaal. En bij dit boek hoort de superleuke Zoete Zusjes vakantiepodcast die je vindt op Spotify! Daar luister je mee naar de vakantiedilemma’s, voorleesverhalen, weetjes en moppen van Saar, Janna en hun moeder Hanneke. Perfect voor onderweg, in de auto, het vliegtuig, de trein of op de boot! Maar ook voor op de camping, in het hotel of lekker thuis.

Leeftijd: Het doeboek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Prijs: €12,50 bij Bol.com.

‘Lees ook: Auto spelletjes: 10x het allerleukste achterbank vermaak voor onderweg.’

Pokémon Super Stickerpret

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Dit supercoole Pokémon stickerboek staat vol met bekende plaatsen en landschappen uit de wereld van Pikachu, Ash en co., van de vulkanen van Hoenn tot de stranden van Alola. Maar de Pokémon zelf ontbreken nog! Gebruik de meer dan 500 stickers in dit boek om de scènes compleet te maken. Urenlang plakplezier verzekerd voor alle fans van Pokémon! Bij het stickerboek zitten 8 grote stickervellen.

Leeftijd: Een vakantieboek voor kinderen vanaf 6 jaar. Prijs: €17,95 bij Bol.com.

Stap voor stap Kawaii leren tekenen

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Dansende cupcakes, snoezige kittens en rennende eenhoorns… in de wereld van kawaii leven de schattigste figuurtjes tussen de regenbogen! Leer ze allemaal tekenen met de stap-voor-stapinstructies in dit boek. Je krijgt tips over proporties, gezichtsuitdrukkingen en kleurgebruik. Pak je potloden en stiften erbij en tekenen maar! Zo heb je zeker weten een leuke zomervakantie.

Leeftijd: Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Prijs: €15,95 bij Bol.com.

PANNA! Vakantie doeboek 2023

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Ja! Ook het vakantie doeboek van PANNA! magazine is er weer! Een te gek vakantieboek voor kinderen die van voetbal houden. Met maar liefst honderd pagina’s boordevol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels waarbij je voetbalkennis op de proef gesteld wordt. Weet jij bijvoorbeeld welke spelers met de emoji’s worden bedoeld? Waar Denzel Dumfries te zien is op zijn vakantiekaart vanuit Friesland? En kun jij winnen van je broertje, zusje of vriendje met het vakantiekwartet uit het vakantie doe boek? Of met de achterbank spelletjes? Ook kun je via deze vakantie PANNA! in de voetsporen treden van een zaakwaarnemer en zo de droomcarrière van Jantje uitstippelen. Of meehelpen om een door een sjeik gekochte club samen te stellen. Genoeg te doen als je even geen balletje aan het trappen bent dus!

Leeftijd: Voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Prijs: €10,94 bij Bol.com.

Donald Duck Junior vakantieboek 2023

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

De vakantie begint pas echt met de vakantieboeken van Donald Duck. Want wie is er niet mee opgegroeid?! Ze waren toen al een begrip en nu nog steeds. Want zo’n Donald Duck vakantie pocket staat iedere keer weer bomvol zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en avontuurlijke verhalen over Donald en zijn familie en vrienden uit Duckstad. Die lezen de ouders stiekem ook nog steeds mee. Wat ga je als eerste doen? De stickers plakken? Een vrolijk verhaal lezen? Of maak je een knutselwerkje? Gelukkig duurt de vakantie lekker lang, dus het kan allemaal. 

Leeftijd: Een vakantieboek voor kinderen vanaf 5 jaar. Prijs: €6,99 bij de Donald Duck Shop. Koop je nog een ander vakantieboek, dan krijg je die voor de helft van de prijs.

Grote Kriebel Boek van Freek Vonk

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Dit is het leukste vakantieboek voor Freek Vonk fans! Met 100 pagina’s vol lees- en puzzelplezier. Insecten zijn minstens zo spectaculair als grote dieren. Hoe dat zit, legt Freek je uit in het ‘Grote Kriebel Boek’. Het staat bomvol waanzinnige insecten en andere bijzondere beestjes. De bioloog vertelt je over hun knotsgekke acties. Zo laten sommige ieniemienie diertjes zichzelf expres ontvoeren. Of overleven ze het zelfs als ze worden overreden door een auto! En dan heeft Freek je nog niet eens vertelt hoe superbelangrijk al die kriebelbeestjes zijn. Holy moly, dit boek wil je zeker hebben!

Leeftijd: Voor kinderen vanaf 7 jaar. Prijs: €9,95 bij Bol.com.

‘Lees ook: Autoreis met kinderen: 10 tips om het achterin gezellig te houden.’

Het grote CreaChick doeboek

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doeboeken tips voor kinderen!

Dit is momenteel één van de populairste doeboeken voor meiden. Het is het doeboek van Maris van Modem, de populaire CreaChick op YouTube die waanzinnig goed kan tekenen. Of je nu creatief bent of niet, met de tekenopdrachten, leuke en verrassende challenges en oefeningen uit het boek kan iedereen uit de voeten. Op sommige bladzijdes vind je ook QR codes waarmee je bij een YouTube video uitkomt, zodat je écht samen met CreaChick aan de slag gaat. Het inspireert en helpt je op weg om zelf de mooiste creaties te maken. De bladzijdes zijn bovendien lekker dik, waardoor het geen probleem is om er met stiften in te werken. Ook een leuk doeboek voor moeders! 

Leeftijd: Dit doeboek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Prijs: €16,99 bij Bol.com.

Bobo vakantieboek 2023

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Bobo is al 50 jaar hét tijdschrift voor jonge kinderen. En ieder jaar in de zomerperiode komt er als extraatje ook een Bobo vakantieboek uit dat super leuk is voor kleuters. Daaraan beleven kinderen urenlang extra speel- en leerplezier. Door te puzzelen, kleurplaten in te kleuren, te knutselen met de knutselideeën uit dit vakantieboek, de doe-opdrachten te doen, te luisteren naar vrolijke voorleesverhalen en nog veel meer. Je kunt er overal in werken. In de tent, aan tafel, op de handdoek of achterin de auto. Dus waar je ook naartoe gaat, stop zeker dit Bobo-vakantieboek in je koffer!

Leeftijd: Het Bobo vakantieboek sluit aan bij kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Prijs: €9,95 bij Bol.com.

Vakantie doeboek van Rutger, Thomas & Paco

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Het allereerste doeboek van Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hun hond Paco! Ga op avontuur met Rutger, Thomas & Paco en los het mysterie van de verdwenen halsband van Paco op door te puzzelen, tekenen en lezen! Het doeboek staat boordevol puzzels, challenges, moppen en alles wat je altijd al wilde weten over je favoriete YouTubers. Met onder andere: De grote Rutger, Thomas en Paco-quiz, super grappige moppen, uitdagende challenges en een ‘Hoe teken ik Paco?-tutorial’.

Leeftijd: Een doeboek voor kinderen vanaf 7 jaar. Prijs: €12,50 bij Bol.com.

Quest Junior vakantieboek

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Een jaar wachten op het driedubbeldikke mega zomer vakantieboek van Quest Junior duurt altijd lang, maar eindelijk is hij er weer! Het 132 pagina’s dikke doeboek staat bomvol strips, puzzels, verhalen, spelletjes, proefjes, quizzen en nog veel meer. Zin om een raket te maken? Is dit boek staat hoe dat moet. Liever lekker aan het strand zandkastelen bouwen? Hier lees je hoe dat het beste lukt. En als je dan toch op vakantie bent en met buitenlandse vriendjes speelt: dit boek leert je de belangrijkste zinnen in andere talen. Ook ontdek je tien manieren om je ouders he-le-maal gek te maken (en tien andere manieren om ze weer blij te krijgen). Je leert schaduwen op de muur te maken die lijken op dieren, en je krijgt een vel vol geinige stickers. En als het echt heel warm op vakantie is, dan kun je ijswater maken. Of een waaier vouwen. Of koken met de warmte van de zon. Weet je niet hoe dat moet? Je raadt het al: je leest het in dit boek! Kortom; een supertof vakantieboek voor deze zomer!

Leeftijd: Dit vakantieboek is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Prijs: €7,99 bij Questjunior.nl.

Het Jill doeboek

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Kinderen die dol zijn op knutselen, tekenen, bakken en fashion worden zeker super blij van Jill’s doeboek. Het staat vol met Jill’s leukste knutselideeën, supertofoe DIY’s, recepten waar je zeker harten mee gaat veroveren, leuke quizhes en de mooiste kleurplaten. Ook geeft Jill je tekentips. Met dit vakantieboek hoef jij je dus nooit meer te vervelen. 

Leeftijd: Dit doeboek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Prijs: €11,99 bij Bol.com.

‘Lees ook: Om uit te printen en af te vinken; De ultieme paklijst als je op vakantie gaat met je gezin.’

Tina vakantieboek 2023

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Het Tina vakantieboek is een dubbeldikke uitgave van het leuke meiden tijdschrift zelf. Met daarin nóg meer leuke weetjes over al jouw favo celebs, strips, grappige vakantieblunders, tips hoe je vakantie besties maakt of een vakantieliefje aan de haak slaat, leuke spelletjes, quizzen, posters en de mooiste zomerse knutsels en nog veel meer. Een feestje om te lezen!

Leeftijd: Dit vakantieboek is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Prijs: €6,38 bij Bol.com.

De waanzinnige boomhut doeboek

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Pen en potlood in de aanslag? Duik in de gekke wereld van de waanzinnige boomhut! Teken een vliegende rode biet, een raket of een vliegende spiegelei-auto om in de boomhut te komen. Bedenk je eigen rooksignalen. Of maak een trofee voor jezelf! De fantasie van kinderen wordt in dit derde doeboek uit de waanzinnige boomhut serie enorm geprikkeld. Een boek vol teken- en schrijfopdrachten, kruiswoordraadsels, puzzels, woordzoekers, quizjes, raadsels, zoek-de-verschillen en verbind-de-stippen. En allemaal met de humor van de welbekende boekenreeks. 

Leeftijd: Dit vakantie doeboek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Prijs: €12,99 bij Bol.com.

Het AVI vakantieboek

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Lezen tijdens de vakantie stom? Juist niet! Met dit AVI vakantieboek kunnen beginnende lezers urenlang verdwalen in de leukste verhalen. Het staat boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips en nog veel meer. Zo houd je je leesniveau op peil of kun je juist tijdens de vakantie nog doorgroeien. Met speciale AVI-verhalen van de leukste kinderboekenschrijvers, waaronder Marianne Busser en Ron Schröder, Arend van Dam, Vivian den Hollander, Mirjam Mous, Janneke Schotveld en Jacques Vriens. Het AVI vakantieboek heeft AVI-niveau M4-E4 en is daarmee speciaal geschikt voor leerlingen uit groep 4 van het basisonderwijs.

Leeftijd: Voor kinderen vanaf 6 jaar. Prijs: €10,99 bij Bol.com.

STOER Zomerboek

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Houd je kind van games, toffe films en series, lastige puzzels, (te) gekke proefjes, coole strips en gave weetjes? Dan is het nieuwe STOER zomerboek echt iets voor hem of haar! Met daarin onder andere de grote XP challenge, puzzels, opdrachten en uitdagingen. Los de puzzels op, scoor XP en versla de eindbaas!

Leeftijd: Het vakantieboek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Prijs: €9,99 bij Bol.com.

Okki Vakantieboek

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Het Okki Vakantieboek bevat maar liefst 100 pagina’s vol lees- en puzzelplezier en is zeer geschikt voor kinderen die net leren lezen. Waar ga jij hem verslinden? In het vliegtuig? Aan het zwembad? In het park? Het maakt niet uit! Jij hoeft je deze zomer zeker niet te vervelen. Los alle puzzels op, geniet van de Dolfje-Weerwolfje verhalen en lig in een deuk om de lolligste moppen.

Leeftijd: Voor kinderen van 6 en 7 jaar. Prijs: €9,95 bij Bol.com.

‘Lees ook: Vakantiefoto’s | 10 Creatieve ideeën om met je mooiste vakantie foto’s te doen.’

De Gorgels Doeboek

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Dit doeboek boordevol humor is het leukste vakantieboek voor alle fans van De Gorgels. JOEBELABAMBAM! Zo staan er in het boek geweldige opdrachten, zoals het maken van de engste Brutelaar of het knutselen van een Gorgelhol. Ook leer je hoe je je eigen Gorgel kunt tekenen en kun je je Gorgel kennis testen. En daarnaast zijn er nog veel meer leuke spelletjes, rebussen, doolhoven en meer om te doen, of-niet-of-wel! 

Leeftijd: Dit doe boek is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar. Prijs: €10,99 bij Bol.com.

Tina Zomer Quizboek 2023

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Je vervelen? Dat lukt met dit Tina Zomer Quizboek echt niet! Hierin vind je de grappigste puzzels, raadsels, moppen en spelletjes. Daag je vriendin uit voor een test, verras je vakantieliefje, schrijf een brief in geheimschrift of quiz er lekker op los.

Leeftijd: Dit vakantieboek is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Prijs: €5,44 bij Bol.com.

Donald Duck Vakantieboek 2023

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Kinderen die de Donald Duck Junior ontgroeid zijn, kunnen in de zomer natuurlijk ook gewoon op hun vertrouwde Donald Duck Vakantieboek rekenen. Dit vakantieboek is voor kinderen vanaf 7 jaar die het lezen al wat beter onder de knie hebben. Een boek vol zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en spannende avonturen over Donald en z’n familie en vrienden uit Duckstad!

Leeftijd: Een vakantieboek voor kinderen vanaf 7 jaar. Prijs: €6,56 bij Bol.com.

101 Reuzeleuke spelletjes en puzzels

Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Dit boek is echt iets voor kleine puzzelaars en kinderen die van breinbrekers houden. Het staat vol sudoku’s, doolhoven, taalspelletjes, rekenraadsels en codes om te kraken en vormt een geweldig leuke uitdaging voor je kind. Uren puzzelplezier verzekerd!

Leeftijd: Een vakantieboek voor kinderen vanaf 8 jaar. Prijs: €10,95 bij Bol.com.

‘Lees ook: Print hier gratis de leukste zomer & vakantie kleurplaten.’
Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen!

Deze magische shows van Disneyland Paris wil je niet missen!
Wat te doen in Malaga met kinderen? 10 Leuke kidsproof tips!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter