Valentijnskaart knutselen | 6 Ideeën voor ‘t maken van een valentijnskaart

13 februari 2022
Valentijnskaart knutselen | 6 Ideeën voor 't maken van een Valentijnskaart.

Wil jij iemand verrassen met een zelfgemaakte valentijnskaart? Wij hebben een aantal super leuke ideeën op een rij gezet! Van een vrolijke pop-up hartjes valentijnskaart tot een geheime liefdes boodschap & meer. We zijn benieuwd welke valentijnskaart jij gaat knutselen!

Bosje hartjes bloemen

Valentijnskaart knutselen | 6 Ideeën voor 't maken van een Valentijnskaart.

Als je dit bosje bloemen open vouwt, zie je dat de valentijnskaart ook nog eens de vorm heeft van een hartje. Hoe leuk is dat? Je maakt de kaart door het hart uit te knippen. Daarop teken je met groene stift stelen met blaadjes. En daar bovenop plak je bloemetjes in de vorm van hartjes. Plak een bruine puntzak op de onderkant met eventueel een lintje er omheen. En aan de binnenkant van de kaart kun je je berichtje schrijven.

Blanco kaarten kopen
Als basis voor het knutselen van valentijnskaarten kun je een stevig A4tje door de helft knippen en beide kanten dubbel vouwen. Of je koopt blanco kaarten. Bij Pipoos en Speelgoedpostorder.nl kun je o.a. mooie basis kaarten vinden waarmee je valentijnskaarten kunt maken.

‘Lees ook: Hartje vouwen – Zo doe je dat stap voor stap.’

Pop-up valentijnskaart knutselen

Deze valentijnskaart heeft ook een verrassing als je hem open klapt en is super leuk om te knutselen. Er ‘popt’ een hartje uit. Het hartje kun je helemaal versieren zoals jij het wil. In de video hierboven laten we zien hoe je deze valentijnskaart maakt.

Ik heb een oogje op jou!

Valentijnskaart knutselen | 6 Ideeën voor 't maken van een Valentijnskaart.

Heb jij stiekem een oogje op iemand? Vertel het met deze valentijnskaart! Je maakt hem door een rupsje te knutselen van papieren hartjes. Teken met een zwarte stift het gezicht en de pootjes. En plak op het grote hart twee wiebel ogen ( o.a. te koop bij de HEMA). Knip in de bovenkant van de kaart twee gaatjes op de plek van de ogen, zodat de ogen er doorheen komen. En schrijf of stempel dan de tekst op je kaart.

Valentijnskaart knutselen met een hartje van wol

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Ook deze valentijnskaart heeft een ‘doorkijkje’, in de vorm van een hartje. Je knutselt de valentijnskaart door een hart uit papier te knippen. En dan rijg je er met naald en wol een patroon in; van de ene naar de andere kant van het hartje.

Valentijnskaart maken met strijkkralen

Valentijnskaart knutselen | 6 Ideeën voor 't maken van een Valentijnskaart.

Voor liefhebbers van strijkkralen is het leuk om één van deze valentijnskaarten te knutselen. van de hartjes, emoticon, lippen, pijl en love letters hebben we een strijkkralen patroon gemaakt, zodat het extra makkelijk is om ze te maken. Dat vind je hier. Daarna even met de strijkbout erover en dan plak je de strijkkraal figuren op een papieren kaart.

‘Lees ook: Valentijnskoekjes | Verras je Valentijn met deze leuke én lekkere koekjes!

Geheime liefdes boodschap

Valentijnskaart knutselen | 6 Ideeën voor 't maken van een Valentijnskaart.

En wil je dat niemand het berichtje voor jouw Valentijn leest? Stuur dan een geheime boodschap door de tekst met een kaars op een mooie kaart of op een hart te tekenen. De ontvanger moet het hart met waterverf of sterk verdunde plakkaat of acrylverf inkleuren om de boodschap te kunnen lezen. Want waar de wat van de kaars zit, hecht de verf niet. Leuke truc hé!

We hopen dat jullie enthousiast zijn over deze Valentijnsknutsels! Ga jij één van onze Valentijnskaarten knutselen? Leuk! Laat je ons weten of hij goed gelukt is? Dat kan door onder dit blog een reactie achter te laten. Of – nog leuker – deel een foto van jouw kunstwerk op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. We zien jullie creaties graag voorbij komen!

Meer inspiratie voor Valentijnsdag

Behalve deze leuke Valentijnskaarten vind je op ons blog nog veel meer leuke ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag. Het is bijvoorbeeld zeker de moeite waard om ons blog met meer dan 30 Valentijnsknutsels nog even te checken. En wil je je liefde verrassen met iets lekkers? Dan vind je hier vijf simpele, maar grappige Valentijnshapjes. Of maak je eigen snoephartjes of bak deze Valentijnskoekjes, ook super leuk om te doen. Allemaal met liefde voor jullie gemaakt. ?

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal. Daar publiceren we wekelijks een nieuwe video met toffe knutselideeën, leuke traktaties en meer. Abonneren is gratis en zo mis je niets meer van ons!

Winter kleurplaat | Print hier gratis de leukste winter kleurplaten uit!
Monsters knutselen | 16 Leuke monsters om te maken met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter