Veilig op de trap met de Mippaa Stair Trainer

20 september 2017
Veiligheid voor peuters

Je kent het vast wel toch? Een eigenwijze peuter die ervan overtuigd is zelf de trap op en af te kunnen. Altijd liep ik met Reva en Lucy mee en zorgde ik ervoor dat er niets kon gebeuren. En dan zal je net zien als je eventjes een paar seconde de andere kant opkijkt. Voor je het weet zit je kind opeens al halverwege de trap. Lucy hing regelmatig als een aapje aan de trapleuning te bungelen en schreeuwde dan moord en brand. Hoe vaak ik haar ook waarschuwde dat ze alleen samen met mama de trap op en af mag, mevrouw deed het de volgende keer gewoon weer. Mocht je ook nog een kleintje thuis hebben die dol is op zelf traplopen, misschien is de Mippaa Stair Trainer de oplossing. Dit product is ontwikkeld om de veiligheid van peuters op de trap te verbeteren.

De trap het meest risicovol in huis

Wist je dat er jaarlijks in Nederland 4.500 kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis belanden vanwege een ongeluk op de trap? Dit is naar aanleiding van een onderzoek door Veiligheid.nl waaruit blijkt dat ouders de trap als het meest risicovol in huis ervaren.

 

‘Lees ook: Opgebiecht: Wat ik mijn kinderen (per ongeluk!) wel ‘s heb aangedaan.

 

Kindertrapleuning

De Mippaa Stair Trainer is een kindertrapleuning die je heel makkelijk aan een bestaande leuning kunt bevestigen op de hoogte van een kind. De leuning is dunner dat wat je gewend bent, zodat de handjes van een peuter deze makkelijk kan vastpakken. De modulaire en universele trapleuning leert kinderen tot vier jaar veilig, stabiel en zelfstandig traplopen.  Het risico van vallen wordt hierdoor verminderd.

Veiligheid voor peuters

De Mippaa kindertrapleuning is te koop in twee maten. De basisset is voor een lange trapzijde van maximaal 3.65 meter. De uitbreidset die gebruikt wordt voor de korte zijde van de trap is 1.12 meter. De boor heb je niet nodig! De leuning is door de bevestigingsmaterialen heel makkelijk vast te maken aan de bestaande trapleuning. De Stair Trainer is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Alles voor de veiligheid!

IKEA app - Virtueel de babykamer of kinderkamer inrichten
Een persoonlijk kijkje in mijn interieur

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter