Lucy 1 jaar

29 augustus 2014

Drie keer knipperen met je ogen en voor je het weet zit jarige jetje in haar eerste slagroomtaartje te prikken. Het is weer één van de vele en soms irritante clichés. Het eerste jaar van je kleine baby vliegt voorbij. Mevrouw kan inmiddels heel hard schreeuwen als ze iets niet mag. Maakt gillende ruzies met haar grote zus. Gooit met haar mooie blauwe ogen haar charmes in de strijd. Er is niks baby-achtigs meer te bekennen. Afgelopen week heeft birthdaygirl Lucy haar eerste kaarsje uitgeblazen.

Voor een verjaardagsfeestje moet alles uit de kast gehaald worden. Normaal gesproken schiet ik meteen in de stress. Heb ik een to-do lijst van hier tot Sint-juttemis. Wil ik zelf taarten bakken, een stylische verjaardagsmuts in elkaar flansen, het perfecte eerste verjaardagscadeau shoppen. Zelf originele hapjes fabriceren en eigenlijk ook nog een pan soep met lekkere broodjes maken voor de visite die blijft hangen. En toen moest ik weer denken aan wat een goede vriendin ooit gezegd heeft over een kinderverjaardag ‘keep it simple’.

De kleine jarige job die snapt er niks van of krijgt zelf stress van alle krijsende kinderen. De kids die de taart binnen een seconde naar binnen werken proeven echt niet het verschil tussen zelf gebakken of zelf gekocht. Het volmaakte cadeautje beland vaak in de hoek en komt soms een paar maanden later weer tevoorschijn. En nog een hele belangrijke tip; laat een kinderverjaardag hooguit een paar uurtjes duren. Kinderen worden na een tijdje strontvervelend en alle papa’s en mama’s belanden allemaal in dezelfde corrigerende fase. Je snapt het al, we hebben het klein gehouden. De taart heb ik zelf ontworpen bij de Hema, vol met slagroom en zoetigheid. Zo niet verantwoord, maar ach je wordt maar één keer 1 jaar. Een paar flessen wijn, bier, smeerseltjes, een dozijn pakken toastjes, turksbrood, chips en klaar ben je. Simpel, maar wel super gezellig. Ik stond tenminste niet de hele tijd in de keuken en kon ook heerlijk genieten van mijn kleine jarige meisje.

Ben je nog op zoek naar handige en vrolijke verjaardagsfeest spulletjes? Wat dacht je van de verjaardagskroon, kun je elk jaar weer mooi gebruiken. Wil je toch een beetje creabea aan de slag? Dan naai je er leuke frustels op, zoals bijzondere knopen, stoffen plaatjes, mooie lintjes of de naam van het feestvarken. Voor een verjaardagspartijtje hoef je ook niet meer in de stress te schieten. Check nummertje 7, een handige verjaardagsbox waar alles in zit wat je nodig hebt.

verjaardag-feest-cadeau-taart-trakteren-traktatie-ladylemonade_nl 1. Indianen vlaggenslinger € 16,50 2. Barbapapa uitnodigingen € 4,50 3. Superhelden brilletjes  € 9,75 4. Verjaardagskroon € 14,95 5. Papieren bloem € 5,95 6. Feesthoedjes confetti € 6,90 per 8 7. Verjaardagsfeest doos € 10,95 9. Verjaardag aftel kalender € 9,95 10. My first train € 13,95 11. Houten trekdiertje € 24,25 12. Ballon figurenset € 8,95

DIY: Uitnodiging kinderfeestje
Finn's piraten party

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Petra Groot 29 augustus 2014 at 8:36 pm

  Hai Cynthia,

  Van harte gefeliciteerd met je ‘grote’ kleine meid.
  Van baby naar dreumes…

  Groetjes Petra

 • Reply Cynthia 31 augustus 2014 at 9:55 pm

  Petra, bedankt! Het wordt nu opletten geblazen met deze kleine bewegelijke tante die overal op wil klimmen ;-).

 • Laat een reactie achter