Inspiratie en tips voor een geslaagd verjaardagspartijtje

10 maart 2017
verjaardagspartijtje, kinderfeestje, kinderpartijtje, verjaardag, school, trakteren, thema, prinsessen, cadeau, inspiratie, tips, activiteiten, ideeën, jongens, meisje, knutselen

De grootste happening van jarig zijn was voor Reva met stip op nummer 1 haar eigen verjaardagspartijtje. Dit is wel echt een heel belangrijk dingetje voor kinderen, tenminste voor die van mij dan. Weken van te voren was ze al hartstikke druk in de weer met wie er wel en wie er niet uitgenodigd moest worden. De hele klas werd kritisch onder de loep genomen. De lijst is een paar keer van samenstelling veranderd, maar uiteindelijk koos ze toch voor haar trouwe groep vriendjes waar ze altijd mee speelt. Een gezellig clubje wat volledig op elkaar ingespeeld is. Fijn voor ons! Mijn motto voor dit eerste verjaardagspartijtje was vooral ‘keep it simple‘.

Locatie & thema

De feestlocatie was gewoon gezellig thuis, met heel veel pannenkoeken, genoeg snaaiwerk en genoeg entertainment. Alle kids hadden hun verkleedoutfit meegenomen. Een paar prinsessen, een ballerina, Elsa, een piloot en een astronaut zaten meteen in de feestmodus. Jeroen en ik hadden in het begin eventjes last van klapperende oren, de volumeknopjes gaan namelijk voluit. Niet normaal hoeveel energie en geluid er van een paar kleine kleuters afkomt. Bij deze diep respect voor de kleuterjuffen en meesters!

Surprise, surprise! Reva koos als thema natuurlijk voor prinsessen. Niet echt een verrassing! Er waren ook een paar jongetjes op het verjaardagspartijtje dus ik heb hier wel een beetje rekening mee gehouden met de spelletjes en met het knutselen. Nadat alle cadeautjes waren uitgepakt en de buikjes genoeg gevuld waren met pannenkoeken was het tijd voor een spelletje.

‘Lees ook: Het LEGO Ninjago partijtje van Finn.’

mamablogger; partijtje; kinderpartijtje; woom; meisje'; barbiehuis; barbie; kinderverjaardag; verjaardag; speelgoed

Het spel

Door het hele huis heen had ik zes ballonnen verstopt met vragen en opdrachten. Waar anders vind je de meeste prinsessen als in alle Disney films? De vragen heb ik hier en daar uit allerlei populaire films gehaald denk aan “noem drie prinsessen”, “met wie gaat prinses Belle uiteindelijk trouwen?”, “ga op zoek naar de schat die Kapitein Haak verstopt heeft”. De schatten waren houten prinsessen spiegeltjes en kistjes die ik in de oude reiskist van mijn opa had verborgen. De kids werden helemaal hyperdepieper! De laatste opdracht was de prinsessen piñata kapot slaan, want daar zat nog een kleine verrassing in. Alle kinderen stuiterde het hele huis door en waren super fanatiek om de prinses stuk te maken. En opeens was het raak en lagen er allemaal kleine ingepakte pakketjes op de grond. De meiden kregen een ring met een grote – nep – diamant en de jongens eentje met een stoere leeuw.

kinderfeestje, kinderpartijtje, verjaardag, school, trakteren, thema, prinsessen, cadeau, inspiratie, tips, activiteiten, ideeën, jongens, meisje, knutselen

Knutselen

De houten spiegeltjes en de kistjes die in de kist verstopt waren moesten nog gepimpt worden. Met allerlei knutselspulletjes konden de kinderen aan de slag met versieren. Toen was het opeens muisstil, iedereen was zo druk aan het fröbelen. Zo leuk om te zien! Na al het geknutsel vertrok iedereen naar boven om daar lekker te spelen. Je merkt dan ook dat ze het fijn vinden om even hun eigen gangetje te gaan.

kinderfeestje, kinderpartijtje, verjaardag, school, trakteren, thema, prinsessen, cadeau, inspiratie, tips, activiteiten, ideeën, jongens, meisje, knutselen

Bioscoop

Na alle activiteiten en het spelen waren de kinderen op een gegeven moment allemaal een beetje gaar. Toen was het tijd om de bioscoop in te gaan. De gordijnen gingen dicht, de kinderen lagen allemaal onderuit op de bank met een zakje chips en de Minions op televisie regelde de entertainment. Helaas voor de meiden, maar een prinsessenfilm kwam niet door de kritische jongens jury.

‘Lees ook: 11 x Kinderfeest activiteiten.’

Mijn tips voor een relaxed verjaardagspartijtje

Met zo’n eerste partijtje heb je snel genoeg door wat wel en niet werkt. Het zal natuurlijk per leeftijd verschillen, maar dit zijn tot nu toe mijn tips.

 • Kleuters zijn al best snel tevreden, leg de lat vooral niet te hoog voor jezelf.
 • Maak niet een te vol programma, kinderen vinden het al zo leuk om samen te zijn dat ze het ook fijn vinden om gewoon met elkaar te spelen.
 • Zorg voor genoeg hulp, je komt op sommige momenten als iedereen iets van je wilt echt handen en ogen te kort.
 • Met verkleden worden de rest van de kleertjes overal en nergens neer gegooid. Zorg dat je de kleding een beetje geordend bij elkaar houdt anders zoek je je aan het eind van het feestje helemaal rot terwijl alle papa’s en mama’s staan te wachten.
 • Reva’s partijtje duurde iets langer dan drie uur. Lang genoeg om alles op een rustig tempo te kunnen doen, kort genoeg om zelf niet gek te worden.
 • Kijk goed of alle kindjes het naar hun zin hebben. Kleuters hebben nog wel een leeftijd dat ze het soms moeilijk vinden om te zeggen dat ze bijvoorbeeld iets niet lekker vinden of dat ze naar de wc moeten.
 • Check van tevoren of iemand een allergie heeft.
 • Als iedereen de deur uit is, schenk een groot glas wijn in voor jezelf en ga lekker gestrekt nagenieten op de bank en luister naar de stilte.

Handige sites en shops

 • Een thema feestje? Met de spulletjes die de shops Party DecoHieppp en JarigeJob.nl verkopen kun je een feestje helemaal in stijl versieren, denk aan thema’s als circus, Frozen, super hero, vossen, unicorns, brandweer of prinsessen.
 • Mocht je geen inspiratie hebben, op de site Kids Party Adventure kun je hele draaiboeken gratis downloaden voor een heksen, ridder of indianen verjaardagspartijtje. Hoe makkelijk kun je het jezelf maken.
 • Ga je helemaal voor op en top gemak, dan kun je ook voor een themakist – inclusief een draaiboek – kiezen van Joepie is Jarig. Het enige wat jij hoeft te doen is de spullen uit de kist klaar te zetten, zorgen voor drinken en eten en het feestje begeleiden. Het feestje duurt drie uur en je kunt uit 11 thema’s kiezen, zoals dino’s, zeemeerminnen, een modeshow, voetbal, piraten en nog meer.
 • Voor allerlei knutselspullen kun je heel goed slagen bij Lobbes en bij Baker Ross. Bij de laatstgenoemde shop heb ik de houten prinsessen spiegeltjes gekocht.
 • Xenos heeft geweldige piñata’s in verschillende uitvoeringen, een ezel, een flamingo, een taart of een ijsje.
 • Het is leuk om aan het eind van het feestje nog uitdeelcadeautjes mee te geven. Even langs de Action en je bent klaar. Voor de meisjes had ik een prinsessen etui met prinsessen stickers en pennen en voor de jongens hetzelfde alleen dan met auto’s.
‘Lees ook: Ideeën voor een piratenfeestje.’
kinderfeestje, kinderpartijtje, verjaardag, school, trakteren, thema, prinsessen, cadeau, inspiratie, tips, activiteiten, ideeën, jongens, meisje, knutselen
Traktatie inspiratie: 12x de origineelste traktaties voor peuters
DIY: Pegboard XXL

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter