Pasen en paaseieren zijn bij ons thuis onlosmakelijk met elkaar verbonden. We verstoppen de eieren en na het paasontbijt mogen de kinderen ze gaan zoeken. Dit jaar heb ik zelf ook een aantal chocolade verrassingseieren gemaakt en die versierd met snoep confetti en smarties. In het ei zit een kleine, persoonlijke surprise. Ik hoop dat de kids ze leuk vinden. Als ze de surprise eieren kunnen vinden natuurlijk!
Ingrediënten:
- Chocola. Ik heb de pure smeltchocola gebruikt, die wordt het beste hard na het smelten.
- Cupcake en koekjes decoratie
Verder nodig:
- Steelpan
- Lepel
- Siliconen mal voor eieren
- Kwastje
- Kleine surprise voor in het ei
Zo maak je de verrassingseieren:
- Smelt de chocolade in de pan op laag vuur of au bain-marie dan weet je zeker dat het niet verbrandt. Om ervoor te zorgen dat de chocolade mooi glanzend wordt, knapperig blijft en niet smelt zodra je het vastpakt, moet je de chocolade temperen. Daar zijn drie verschillende methodes voor, die hier goed worden uitgelegd. Ik heb methode twee toegepast.
- Giet de gesmolten chocola in je ei vorm en laat het ronddraaien, totdat het hele ei bedekt is met chocola.
- Laat de chocola hard worden en herhaal stap 2 nog twee of drie keer, totdat de laag dik genoeg is.
- Haal de eieren uit de mal. Tijd om ze te versieren. Je kunt bijvoorbeeld de buitenkant insmeren met gesmolten chocola en door de snoep confetti halen of er met gesmolten chocola smarties op plakken.
- Stop als de chocolade hard is, de surprise in het ei. Je kunt er ter decoratie nog wat suiker strooisel extra in doen. Plak dan twee halve eieren op elkaar met gesmolten chocola. Om de randjes mooi te maken, kun je er nog wat strooisel op plakken.
- De eieren zijn klaar. Doe ze in een paasservetje met een mooie strik er omheen en verstop ze. Of geef ze cadeau aan iemand bij wie je op bezoek gaat met Pasen.
Geen reacties