Twee peuters, 80 dagen op reis door Australië

24 augustus 2016
reizen, vakantie, kleine, kinderen, baby, peuter, kleuter, lange, backpacken, avontuur, australie, voorbereiden, tips, idee, vliegtuig, lonely planet, verboden, voor, ouders, editie

Hallo, hallo! Wij zijn Kobe en Lieve en wij gaan zondag 80 dagen op reis door Australië. Wij zijn twee avontuurlijke peuters van 1 en 3 jaar oud en gaan op zoek naar de beroemde kangoeroe, de knuffeligste koala en het witste zandstrand. Als je het leuk vindt, dan kun je 3 maanden lang met ons meereizen door onze avonturen te lezen op Lady Lemonade.

Even voorstellen…

We zullen beginnen met ons voor te stellen. De dame van het duo is Lieve en de oudere zus van Kobe. Gek op speeltuinen en het strand. We wonen aan zee en spelen regelmatig in de golven. We proberen dan ook snel te leren zwemmen. Lieve heeft twee favoriete knuffels; konijn en baby jaguar. Dus dat zijn dan ook haar musthaves voor op reis. Lieve trekt vaak gekke bekken. Haar broertje vindt ze een echte boef, maar hij moet zichzelf maar voorstellen.

Kobe is 1 jaar en vindt alles wat nieuw is prachtig. Hij rent dan ook regelmatig met een big smile voor zijn zus uit. Kobe is gek op eten. Favoriet zijn aardbeien en banaan, die hij steevast naannaan noemt. Op straat zegt hij graag iedereen gedag. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen.

Kleine wereldreizigers

Reizen vinden we fantastisch. Lieve is als baby naar Zuid-Amerika en Afrika geweest. Onze ouders zijn dan ook erg reislustig. Het grappige is dat ze elkaar ook ontmoet hebben op vakantie. Toen, tien jaar geleden, is ook de droom ontstaan om ooit samen door Australië te reizen. En aangezien onze ouders graag hun dromen najagen, gaan we nu. Best spannend als 1- en 3-jarige zo ver op reis. We proberen dan ook de vliegreis te vergemakkelijken. We vliegen eerst met een directe KLM vlucht naar Kuala Lumpur. Daar rusten we lekker uit en twee dagen later vliegen we door naar Darwin in Australië. Darwin ligt in de Northern Territory en is het thuis van de grootste krokodillen. Dat van de krokodillen staat in de Lonely Planet, de ‘Verboden-voor-ouders’ editie. Dat boek hebben we van opa en oma gekregen. We lezen nu spannende verhalen en leuke weetjes over kangoeroes en bushrangers. Wist jij dat er 61 soorten kangoeroes zijn?

Klein op reis is fijn

Op reis gaan als peuter is spannend, maar heeft ook voordelen. Lieve hoeft nu nog niet naar school. Kobe vliegt nog praktisch gratis. En als we lief lachen naar de douane mogen we meestal langs de rij. Ook zijn locals erg lief en behulpzaam voor ons. Op een eerdere reis wilde menig Zuid-Amerikaan de blauwogige Lieve even vasthouden. De eerste keer een beetje vreemd. Maar daarna leidde het keer op keer tot leuke gesprekken en gave ontmoetingen.

De reis door Australië hebben we goed gepland, maar flexibiliteit staat voorop. Dus laat het ons weten als je tips en suggesties hebt voor onze avonturen. Op Lady Lemonade doen we ons wekelijks verslag. Mocht je meer willen zien, dan kun je terecht op onze eigen Instagram pagina.

Tot volgende week vanuit Kuala Lumpur!

Twee peuters, 80 dagen op reis door Australië - Onderweg
Het Gardameer met kinderen - Ons ultieme kidsproof vakantieadres

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reply Maartje, Rob & Jolie ? 24 augustus 2016 at 8:34 pm

  Allerliefste Kobe & Lieve,

  We gaan jullie en jullie papa en mama missen, maar tegelijkertijd gunnen we jullie ook deze fantastische en onvergetelijke reis. Wij gaan graag jullie blog volgen! Maak maar veel mooie foto’s. Doe voorzichtig schatjes,

  Dikke kus,
  Maartje, Rob & Jolie

 • Reply Silvana en Job 24 augustus 2016 at 8:49 pm

  Wauw wat een super ervaring voor jullie, kleine peuters! Ik wens jullie een ongelooflijk mooie vakantie toe en geniet er van met jullie papa en mama!
  En volgen ga ik jullie zeker?

  Voorzichtig mupkes!

 • Reply miranda 24 augustus 2016 at 11:32 pm

  Dit is echt een droomreis….en wat is het spannend voor Lieve en Kobe…maar ik weet zeker dat het ern reis word om nooit te vergeten…..geniet ervan…

  Groetjes Miranda en Marko

 • Reply Siri 25 augustus 2016 at 9:41 am

  Heeeeeeel Veeeeeeel plezier, ik ga de blog zeker in de gaten houden!

 • Reply Luciënne Habets 26 augustus 2016 at 1:20 pm

  Hallo Chris, Yvette, Lieve en Kobe. Als ware nomades gaan jullie van plek naar plek reizen door Australië. Iedere plek is geweldig. Overal doen jullie indrukken op, onvergetelijke herinneringen worden gemaakt. Jullie wereld is nu volmaakt. GENIET hiervan met jullie 4tjes. We gaan jullie wel enorm missen. Kijken uit naar jullie blog. Gaan jullie volgen vanaf dag 1. Liefs en dikke kus ome Peter, tante Luciënne en pootje van Luna.

 • Reply ilona 26 augustus 2016 at 2:56 pm

  Ha Lieve & Kobe,
  Wat geweldig dat jullie op reis gaan en ook nog naar mijn lievelingsland Australië! Daar leven de kangoeroes, koala’s, het vogelbekdier, possums en zelfs een lachende vogel! Die heet Kookaburra en heb ik horen lachen, echt!
  Ik wens dat jullie hele mooie avonturen gaan beleven, samen met mamma & pappa. Have fun & dikke knuffel van Ilona

 • Reply Marian Martens 1 september 2016 at 2:32 pm

  De whalewatch vanuit Hervey Bay is magnefiek. De Humpbacks krijgen daar in deze maand hun jongen. Met jonge kinderen is een halve dag tour lang genoeg en er zijn comfortabele boten. Houdt rekening met de voorjaarsvakantie van de Australiers. Als je in die tijd aan de Oostkust bent moet je soms een paar dagen van te voren al een cruise boeken om zeker van een plaats te zijn.
  Camping eigenaars hebben soms locale connecties om je ergens bij te kunnen krijgen.
  Heel veel plezier.
  Marian( vriendin Tineke)

 • Laat een reactie achter