Mommy Paint – Veilige verf tijdens de zwangerschap en kindvriendelijk

7 mei 2018
Veilig verven tijdens zwangerschap met verf van Mommy Paint

Een muur verven, een simpel klusje met een een heel groot en leuk resultaat. Een kleurtje op de muur geeft een ruimte weer zo’n nieuwe en frisse look. Genoeg redenen voor mij als het weer gaat kriebelen om iets te veranderen in huis om de muur van een nieuw verflaagje te voorzien. De kinderkamer muren heb ik eigenlijk ook altijd vanaf het begin af aan een kek kleurtje gegeven. Het lastige alleen vond ik toen ik zwanger was van Reva niet zo goed wist welke verf veilig is om te gebruiken. Het wordt vanwege de chemische stoffen in verf niet echt aangeraden om te gaan verven tijdens zwangerschap. Helaas voor Jeroen, die kon aan de bak! Maar er is nu iets nieuws op de markt waar denk ik veel mommy to be’s heel blij van worden. Mommy Paint is een nieuw verf merk die je tijdens je zwangerschap en in het bijzijn van kinderen veilig kunt gebruiken.

Mommy Paint – kindvriendelijke verf op waterbasis

Mommy Paint produceert verf op waterbasis en bevat geen schadelijke stoffen. Zo is de verf opgebouwd uit plantaardige grondstoffen en geproduceerd op zonne-energie. De verven op waterbasis die je ook kunt kopen in de winkel bevatten vaak nog een onderdeel oplosmiddel. Dit zit niet in de verf van Mommy Paint waardoor de verf vrijwel geurloos is en veilig te gebruiken is. Super fijn, zo kun je na het schilderen meteen lekker beginnen met inrichten. En je peuter of kleuter kan dezelfde avond weer in zijn of haar eigen kamertje slapen.

‘Lees ook: 10 x Verf op de kinderkamer muur.’

 

Verven tijdens zwangerschap

Normaal gesproken wordt het niet aangeraden om te verven tijdens zwangerschap. Met de verf van Mommy Paint kun je met een gerust hard het hele huis zelf schilderen als je wil. De verf is natuurlijk uitgebreid getest en heeft verschillende certificaten gekregen. Het A+Label certificaat wat het Mommy Paint heeft ontvangen betekent dat er echt geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens en na het schilderen. Je kunt de verf dus veilig gebruiken met een baby in je buik of als er kinderen rondlopen. De verf is ook in vloeibare en vaste toestand getest op kinderspeelgoed en meubels en hiervoor kreeg het merk het NEN71-3 certificaat. De kids kunnen zonder problemen lekker spelen in de kamer.

Verf en kleuren

Je kunt volop kiezen uit allerlei mooie kleurtinten, zo zijn er 20 kleuren verkrijgbaar. Extra leuk – vind ik 😉 – is dat alle kleuren dierennamen hebben, denk aan Leeuw, Koala of Flamingo.  

Mommy Paint heeft muurverf, grondverf en lak. En wil je van te voren eerst de kleur in het echt zien? Op de site kun je kleurkaartjes bestellen, deze zijn handgeschilderd dus 100% kleur-echt. Zo weet je exact voor welke kleur je kiest. De verf is verkrijgbaar in de webshop van Mommy Paint.

 ‘Lees ook: Kleuren inspiratie – De mooiste verf om op de babykamer muur te schilderen.’

 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Feest! Lady Lemonade bestaat 5 jaar
Design voor de kids: In2Wood kindermeubels

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter