Vinger voetbalspel met voetbalveld knutselen

14 juni 2024
Vinger voetbalspel met voetbalveld knutselen.

Met dit te gekke vinger voetbalspel kun je zelf je eigen voetbal wedstrijden spelen. Eén tegen één tegen je vrienden. En wie de meeste doelpunten scoort die wint natuurlijk. Je moet het spel alleen nog wel even maken. Maar dat is ook heel erg leuk om te doen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je dit voetbalveld en deze voetballertjes kunt knutselen.

Wat heb je nodig voor het maken van het voetbalspel?

 • Gekleurd papier, o.a. te koop bij de HEMA
 • Chenilledraad, ook te koop bij de HEMA
 • Deksel van een schoenendoos
 • Stiften of potloden
 • Printable met voetballers, die kun je hier gratis downloaden
 • Schaar
 • Lijm
 • Voetbal stuiterbal, o.a. te koop bij de Action of Amazon.nl
>> Lees ook: Print hier gratis de leukste voetbal kleurplaten!

Het voetbalveld en de voetballers knutselen

 • Het voetbalspel maken begint bij het knutselen van het voetbalveld. Daarvoor kun je het makkelijkste de deksel van een schoenendoos gebruiken. Daarin knip je in beide kanten een opening voor het doel.
 • Daarna beplak je de deksel met gekleurd papier. Het veld maak je groen als gras en voor de zijkanten kun je zelf een kleur uitkiezen. Op het gras kun je met een witte stift eventueel ook nog lijnen tekenen.
 • Daarna maak je van een chenilledraad het doel. Ik heb er 2 om elkaar gewikkeld, zodat het doel extra stevig is. De palen aan de zijkant plak je tegen de schoenendoos aan. Een lijmpistool is hiervoor handig, want daarvan droogt de lijm heel snel. Maar hobbylijm gebruiken kan ook. Dan moet je de palen alleen even met een knijper vastklemmen totdat de lijm droog is.
 • Nu het voetbalveld klaar is, ga je de voetballertjes knutselen. Hiervoor heb je deze printable nodig. Kleur de voetballers eerst in. En daarna plak je ze op een gekleurd vel stevig papier en knip je ze uit. Als de gaten voor je vingers te klein zijn, kun je ze wat groter knippen.
 • Tot slot doe je samen met iemand anders een voetballer om je vingers, pak je de bal erbij en ga je een potje vinger voetbal spelen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat degene die het eerst 10 doelpunten scoort heeft gewonnen.
>> Lees ook: Een origami voetbal shirt en short vouwen.
Vinger voetbalspel met voetbalveld knutselen.

Een super leuke knutsel voor voetbal fans toch! Lijkt het jou ook leuk om zo’n voetbalspel en voetbalveld te knutselen? Dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je met ons delen door bijvoorbeeld een foto te plaatsen op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Of je stuurt ons een privé berichtje, dat mag ook altijd!

Nog meer leuke knutselideeën voor voetbal fans!

Behalve dit leuke voetbalspel vind je op onze website nog veel meer leuke knutselideeën voor voetbal liefhebbers. Hier kun je bijvoorbeeld terecht voor de leukste EK & WK knutsels. En maak je liever dé mascotte van het Nederlands voetbal? Kijk dan eens naar al deze te gekke leeuwen knutsels. En kinderen die van kleuren houden, worden vast heel blij van al deze toffe voetbal kleurplaten. Je kunt ze gratis downloaden en printen!

Voor andere knutselideeën kun je ook nog even duiken in ons knutsel archief. En blijf je graag op de hoogte van al het nieuws dat we maken? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe video online komt. En als abonnee ben jij de eerste die dat hoort!

Voetbal kleurplaat | Print hier gratis de leukste voetbal kleurplaten!
De leukste ideeën om te knutselen voor het EK of WK voetbal!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter