Mooie vissen en andere leuke zeedieren om te knutselen met kinderen

25 juli 2021
Mooie vissen en andere leuke zeedieren om te knutselen met kinderen.

Van vrolijke kogelvissen van papieren bordjes tot haaien, glitter zeesterren, wc rol krabben en dansende kwallen. Wij hebben de mooiste vissen en andere leuke zeedieren om te knutselen voor je op een rij gezet. Er zitten leuke, maar makkelijke knutsels bij voor peuters en kleuters, zoals het stempelen van een vis. Maar ook wat meer uitdagende knutselideeën voor oudere kinderen, zoals het knutselen van graat vissen met rietjes. Genoeg inspiratie dus!

26 Vissen & andere leuke zeedieren om te knutselen

Haai van wc rol

Mooie vissen en andere leuke zeedieren om te knutselen met kinderen.

Eén van de meest indrukwekkende vissen ter wereld; de grote witte haai. Ook in het klein, gemaakt van wc rol maakt hij best een beetje indruk, vind je ook niet?! Je maakt hem door een wc rol in te pakken met grijs papier. Dan knip je uit beide kanten een driehoek waar je tanden van papier in plakt. Knip de vinnen en staart uit grijs papier en lijm die ook op de wc rol. En geef de haai tot slot een paar (wiebel)ogen.

‘Lees ook: Meer dan 50 leuke dieren knutsels.’

Koraal vissen knutselen van ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Deze koraalvissen zijn super vrolijke dieren en helemaal niet moeilijk om te knutselen. Eerst maak je van 3 ijsstokjes (o.a. te koop bij Baker Ross) een driehoek en daarna knutsel je er een vis van door hem een gekleurd lijf, mond, staart en vinnen te geven van gekleurd papier. En daarna kun je hem eventueel nog verder opvrolijken met mini pompoms, glitters of pailletten.

Origami vissen vouwen

Origami vissen zijn super leuk om te knutselen voor kinderen. Het is niet zo’n moeilijk vouwwerkje en al in een paar minuten klaar. En als de vissen af zijn, kun je ze daarna nog verder versieren ook. Of je knutselt er een zee of aquarium omheen. In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je de vis vouwen moet.

Krab van een eierdopje

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Eierdozen lenen zich ook goed voor het knutselen van zeedieren. Je maakt dit leuke krabbetje van een eierdopje. Lekker simpel; je verft hem rood en dan plak je er van chenilledraad (te koop bij de  Fun & Feest winkel) een paar pootjes en knijpers aan, plus een paar wiebelogen.

Swingende kwal knutselen

Van deze dansende kwal word ik vrolijk. De ‘zee’ maak je van een papieren gebaksbordje dat je in het midden van de ene naar de andere kant horizontaal inknipt. En door dit gat steek je een ijsstokje waarop je een kwal van papier met tentakels van wol plakt. Door het ijsstokje te bewegen, kun je de kwal laten dansen.

‘Lees ook: De leukste dino knutsels voor echte dinosaurus fans.’

Vissen knutselen met vlechtstroken

Een vrolijke vis knutselen met vlechtstroken

Met vlechtstroken knutselen deed ik zelf ook nog toen ik klein was. Vooral het vlechtwerk vond ik leuk, want dan ontstonden er van die mooie patronen. Dat inspireerde mij bij het maken van deze vis. In de video laat ik je zien hoe je hem zelf ook kunt maken. En voor het gemak heb ik van het vissenlijf alvast een printable gemaakt. Die kun je hier downloaden.

Zeepaardje van een papieren bordje

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Zeepaardjes zijn ook van die magische zeedieren om te knutselen. Ook voor deze vissen knutsel gebruik je weer een wegwerp bordje. Daar knip je een zeepaard uit en die verf je en versier je met pailletten en papier.

Vissengraat vis knutselen

Deze vissengraat draait onwijs leuk rond als de wind erlangs waait. Je maakt de vis door papieren rietjes met een naald aan een touwtje te rijgen; langere rietjes in de vorm van een vis horizontaal, met daartussen kleine stukjes rietje. Dan knutsel je een vissen kop en staart van papier en die plak je onder- en bovenaan het touwtje vast. Dan is je vissen mobiel klaar om op te hangen.

Walvissen knutselen van papieren bordjes

Hoe schattig is deze walvis familie van papieren bordjes?! En het is helemaal niet zo ingewikkeld om ze te maken. Kijk maar naar de video!

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met wc rol.’

Vissen stempelen met selderij

Mooie vissen en andere leuke zeedieren om te knutselen met kinderen.

Behalve heel gezond is selderij ook heel leuk als stempel te gebruiken. Je kunt er namelijk heel goed vissenschubben mee maken. Een leuke vissen knutsel voor peuters en kleuters. Van de tekening van de vis heb ik een printable gemaakt, die kun je hier vinden. Even uitprinten en dan lekker verven!

Octopussen knutselen van sokken

Knutselen met sokken | 12 Leuke knutselideeën voor kinderen.

Je vult de tenen van de sok met rijst of ander vulmateriaal en dan bind je de sok dicht met elastiek of een touwtje. De rest van de sok knip je in repen; de tentakels van de octopus. En tot slot geef je hem nog een paar ogen, bijvoorbeeld van vilt, maar je kunt er ook wiebel ogen op plakken.

Goudvissen knutselen van eierdoos

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Deze goudvissen zijn ook zo leuk en super simpel om te knutselen. Je knipt een eierdopje uit de doos, verft hem en als hij droog is, maak je van een stuk vloeipapier vinnen die je door de openingen in het eierdopje steekt. En voor de staartvin knip je de achterkant van de eierdop in en daar stop je ook een stukje vloeipapier tussen. Het gezichtje maak je van een stukje chenilledraad en wiebelogen. Beiden o.a. te koop bij HEMA.

3D Zeesterren maken van papier

26 Mooie vissen en andere leuke zeedieren om te knutselen met kinderen.

Deze zeesterren van papier kun je hier uitprinten. Daarna knip je ze uit geel papier en dan vouw je alle punten van de ster tot met midden dubbel. Als je dat bij allemaal doet, krijgt de zeester een mooie 3D vorm. En daarna kun je hem nog versieren met verf, pailletten, glitters of stift bijvoorbeeld.

‘Lees ook: Dé leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Octopus maken van zoutdeeg of klei

Knutselen met zoutdeeg | Heel veel leuke ideeën, zoutdeeg figuren en voorbeelden om te maken!

Deze octopus is ook leuk! Je maakt hem door van zoutdeeg 8 armen te rollen en die leg je op een bakplaat in een rondje in de vorm van tentakels. Dan maak je van zoutdeeg een grote bol (ik stopte in die van mij een piepschuim balletje – te koop bij Pipoos – om te voorkomen dat hij in zou zakken) en die leg je bovenop de tentakels. Maak tot slot een klein sterretje van zoutdeeg en plak die op het hoofd en droog de octopus dan in de oven tot hij hard is. Daarna kun je hem verven.

Vissen knutselen van papieren bordjes

12x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Vind je Nemo en zijn vriendje niet schattig?! Je knutselt deze vissen van een papieren bordje. Uit een extra bordje knip je een paar vinnen en een staart en die lijm je aan het bord vast. Daarna even verven, wiebeloog erop en je vis is klaar. Met een touwtje eraan kun je ze ook leuk ophangen!

Walvis van een eierdopje

Nog een leuke vissen en zeedieren knutsel van een eierdopje is deze walvis. Hoe je deze splashy vis maakt, zie je in de video hierboven. Van de vinnen en staart heb ik deze printable voor je gemaakt, zodat je die niet zelf hoeft te tekenen.

Kwal van een papieren bordje

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Deze sierlijke kwal hangt super mooi in het raamkozijn. Je maakt hem door een wegwerp bordje te schilderen in een kleur naar keuze. In het midden maak je een gat waardoor je de lintjes vastknoopt en ook het lint om hem mee op te hangen. Tot slot geef je hem nog een paar wiebel ogen en je kwal is klaar.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met chenilledraad.’

Krab knutselen van wc rol

26 Mooie vissen en andere leuke zeedieren om te knutselen met kinderen.

Nog een leuk zeedier om te knutselen met wc rol; een krab! Je pakt de toiletrol in met rood papier. En van rood chenilledraad (o.a. te koop bij de Fun & Feest winkel) maak je de pootjes, scharen en ogen en die plak je aan de wc rol vast.

Kogelvissen knutselen van papieren bordjes

26 Mooie vissen en andere leuke zeedieren om te knutselen met kinderen.

Deze vissen zijn ook superleuk om te knutselen van papieren bordjes. Je maakt de kogelvissen door het bordje in twee verschillende kleuren te verven. En als ze droog zijn, knip je de hoekjes eruit. Teken een gezichtje op de kogelvis en plak er tot slot twee vinnen aan vast van gekleurd papier.

Vissen lampion knutselen

Super mooie Sint Maarten lampion! Een vis aan een hengel knutselen.

Kijk eens wat wij aan de haak geslagen hebben; een toffe Sint Maarten lampion! Maar ook als je geen Sint Maarten viert, zijn deze vissen super leuk om te knutselen. Je kunt de vis dan bijvoorbeeld met een touwtje in je raam hangen. Hoe je zo’n vis maakt, kun je hier stap voor stap zien.

Octopus maken van wol

Knutselen met wol | 22 Makkelijke maar leuke knutselideeën met wol

Kijk nou wat een schatje! Deze octopus kun je vlechten van wol. Je beplakt een grote kraal of piepschuim bal – te koop bij Pipoos – met wol. En de uiteindes vlecht je in elkaar als tentakels. Plak er een paar wiebel ogen en eventueel nog een sterren paillet op en je octopus is klaar.

‘Lees ook: 12 Leuke knutselideeën met sokken voor kinderen.’

Vissen knutselen van zoutdeeg

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: de mooiste vis van de zee van brooddeeg of zoutdeeg maken.

Deze vis van zoutdeeg heeft echte fonkelende schubben van pailletten. Die steek je erin als je zoutdeeg nog zacht is en daarna bak je je kunstwerk in de oven af en is je vis klaar. Als je er voor het afbakken een gaatje in prikt, kun je de vis ook aan een touwtje ophangen. Check hier het zoutdeeg recept en de baktijden.

Een walvis vouwen

https://youtu.be/_nF5xqPJx0U

Deze origami walvis is super makkelijk om te knutselen. Een leuk vouwwerkje voor kinderen. En met de stap voor stap instructie in de video hierboven, kan deze vrolijke vis niet mislukken!

Octopus van wc rol

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Kijk deze octopus eens shinen! Je verft de wc rol van buiten én binnen en als de verf droog is, knip je hem in. De armen kun je omkrullen door ze om een potlood te draaien. Met een stift teken je er een gezichtje op. En je kunt de octopus eventueel nog verder versieren met pailletten.

Zeesterren knutselen van zoutdeeg

Zoutdeeg knutselen - Heel veel leuke ideeën en voorbeelden om te maken! van brooddeeg. Zoals deze zeesterren.

Ook deze zeedieren kun je knutselen van zoutdeeg. Je rolt een bolletje zoutdeeg plat met een deegroller. En dan snijd je er met een mesje vijf armen uit en die boetseer je met je vingers rond aan het uiteinde en in goede vorm. Daarna versier je de zeester met een satéprikker en bak je hem hard in de oven.

‘Lees ook: 22 Leuke knutselideeën met wol.’

Haaien happer knutselen van een knijper

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Verrassing! Als je in de haaien knijper knijpt, komt er ineens een klein visje tevoorschijn! Je maakt deze happer door op de onder- en bovenkant van een knijper een haaienlijf te plakken dat iets langer is dan de knijper. En op de onderkant plak je na het uiteinde van de knijper een klein visje op een stukje tandenstoker aan de onderkant van de haaienbek vast. De hekkensluiter van al deze vissen en zeedieren knutsels.

We hopen dat we je met al deze knutselideeën kunnen inspireren! Ga jij nu ook één van deze vissen of andere zeedieren knutselen? Dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer knutselideeën voor kinderen

Voor meer leuke knutselideeën voor kinderen kun je ook nog even verder kijken op ons blog. Zo vind je hier bijvoorbeeld een heleboel leuke zomerknutsels. En als je kind dol is op strijkkralen, dan is het ook leuk om ons blog knutselen met strijkkralen eens te checken. Voor ons complete knutsel archief kun je hier terecht. En als je echt niks meer van ons wilt missen, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Naam armbandjes maken | Zo maak je een kralen armbandje met naam!
Walvis vouwen | Een makkelijke, maar leuke origami walvis voor beginners

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter