Vissen vouwen | Stap voor stap origami vissen maken van vouwblaadjes

6 juli 2021
Vissen vouwen | Stap voor stap origami vissen maken van vouwblaadjes.

Origami vissen zijn super leuk om te vouwen voor kinderen. Het is niet zo’n moeilijk vouwwerkje en al in een paar minuten klaar. En als de vissen af zijn, kun je ze daarna nog verder versieren ook. Of je knutselt er een zee of aquarium omheen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de vis vouwen moet.

Wat heb je nodig voor het vouwen van vissen?

  • Vouwblaadjes, o.a. te koop bij Bol.com
  • Wiebelogen
  • Lijmstift
  • En eventueel een vel papier en stiften om er een heel kunstwerk van te maken.
‘Lees ook: Meer dan 50 vrolijke zomerknutsels voor kids!

De vissen vouwen

  1. Vouw de vissen volgens de instructie in de video hierboven. Daar kun je heel duidelijk stap voor stap zien hoe je dat doet.
  2. Als je de vissen gevouwen hebt, kun je er een oogje op tekenen of een wiebeloogje op plakken met lijmstift.
  3. En om van je origami vissen écht een kunstwerk te creëren, kun je er ook nog een zee of aquarium bij maken. Dat doe je door de vissen op een vel papier te plakken. Tip: Als je alleen de voorkant van de vis vastlijmt dan blijven de staart en de vinnen een beetje omhoog staan en krijg je een mooi 3D effect. En tot slot teken je er nog wat zeewier en luchtbellen bij met stift.
Vissen vouwen | Stap voor stap origami vissen maken van vouwblaadjes.
‘Lees ook: Een vrolijke vis knutselen met vlechtstroken.’

En, ga jij nu ook een paar van die leuke origami vissen vouwen? Als je dat gaat doen, dan vind ik het super leuk om te zien hoe die van jou zijn geworden. Dus deel vooral een foto van het eindresultaat met ons, door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en Lady Lemonade daarin te taggen. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke origami ideeën voor kinderen

Behalve deze leuke vissen vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen die je kunt vouwen met kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit beste papieren vliegtuig ter wereld? En in ons blog vouwen met vouwblaadjes staan ook onwijs veel leuke voorbeelden, zoals een origami emoji drol! Al onze andere knutseltips vind je in het menu onder het kopje ‘knutselen’. En wil je echt niets meer van ons missen? Abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal, want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Ninja ster vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami ninja ster
Macramé armbandjes maken | Stap voor stap uitleg met een duidelijke video

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter