Dit visum heb je nodig als je naar Australië gaat

19 juli 2022
Dit visum heb je nodig als je naar Australië gaat. En zo vraag je het aan!

Het is een bucket list reis voor veel avontuurlijke gezinnen; een reis door Australië. Een gigantisch land waar je van het ene naar het andere uiterste gaat. Van het tropische noorden naar het woestijnachtige binnenland en het ruige zuiden. En daarbij word je dan ook getrakteerd op de meest uiteenlopende bijzondere en adembenemende bezienswaardigheden. Maar ga je op vakantie naar Australië, dan heb je wel een visum nodig. Hier kun je lezen welk visum je voor Australië nodig hebt en hoe je het kunt aanvragen.

Waarom heb je een visum nodig in Australië?

Als je op vakantie gaat naar Australië dan heb je een visum – of visa in het Engels – nodig. Een visum is geen verblijfsvergunning, maar een document dat jou als ‘vreemde’ officieel toestemming geeft om Australië binnen te komen en er te verblijven. Het visum wordt afgegeven door het land waar je naartoe gaat; Australië in dit geval dus. En op die manier heeft het land grip op wie wel en niet het land in komt. Het visum is vaak een beperkte tijd geldig, waarna je het land weer moet verlaten.

Welk type visum heb ik nodig?

Om als toerist te kunnen reizen naar en door Australië heb je een toeristenvisum nodig. Dit geldt voor alle reizigers, dus ook kinderen hebben hun eigen paspoort en eigen visum nodig. Je kunt voor je vakantie met een duur tot maximaal drie maanden gebruik maken van het eVisitor visum Australië of van het ETA Australië. De voorwaarden en de geldigheidsduur – beiden 12 maanden – van de twee visa zijn gelijk. Maar welke je aanvraagt, is afhankelijk van uit welk land je komt, want ze accepteren niet alle nationaliteiten. Ben je Nederlander? Dan kun je het beste kiezen voor het eVisitor visum. Dit visum is een stuk makkelijker aan te vragen dan de ETA Australië, waarbij de aanvraag bij de immigratiedienst ingediend moet worden. En ook is de procedure een stuk goedkoper dan die van een ETA. En een eVisitor kan ook voor zakelijke reisdoelen gebruikt worden.

Visum Australië aanvragen

De aanvraag procedure voor het eVisitor visum Australië is simpel. Dat kan op internet via een derde partij zoals VisumBuitenland. Middels een online aanvraagformulier kun je een visum aanvragen voor jezelf, voor een ander of voor alle mensen uit je reisgezelschap tegelijk. Je hebt hierbij alleen je paspoort nodig, plus eventueel de paspoorten van de anderen voor wie je een visum voor Australië aanvraagt. Er wordt gevraagd om je contactgegevens, de datum van aankomst en je reisdoel. Daarna moet je de paspoort gegevens, zoals volledig naam, nationaliteit en paspoortnummer van iedereen invoeren. En in het laatste deel van de aanvraag moet je wat achtergrondvragen beantwoorden die controleren of je voldoet aan de voorwaarden voor een visum. Dan word je doorgestuurd naar het betaalgedeelte om af te rekenen. De kosten voor een eVisitor visum zijn €14,95 per persoon. Die kun je met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard betalen. En daarna wordt de aanvraag meteen in behandeling genomen.

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum?

Het duurt meestal niet langer dan 5 dagen totdat het visum wordt toegekend. Als je de optie ‘spoed’ hebt aangevinkt, is dat meestal zelfs niet langer dan 60 minuten. Maar je begrijpt dat je een visum voor Australië het beste gewoon ruim voor de reis kunt aanvragen. Want hoe eerder je zekerheid hebt dat je het land mag betreden, hoe meer ontspannen je op reis gaat. Als je visum is toegekend, krijg je een e-mail (en soms ook een sms bericht) ter bevestiging. Je kunt het visum dan downloaden en printen of bewaren op je telefoon tablet. Zorg ervoor dat je het visum op papier of op een beeldscherm kunt laten zien bij aankomst in Australië.

Nu je weet welk visum je voor Australië nodig hebt en hoe je die kunt aanvragen, kun je je verder gaan verheugen op de reis! Geniet van de voorpret en we wensen je alvast een hele mooie en onvergetelijke vakantie!

Vliegen met dreumes | Fijne tips voor een ontspannen vlucht!
Reisspelletjes | Dit zijn de leukste (& compacte) spelletjes voor op vakantie

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter