Vleermuis vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vleermuis

23 oktober 2021
Vleermuis vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vleermuis

Deze vleermuis slinger is toch een super leuke Halloween decoratie voor in het raamkozijn of aan de muur?! Je maakt hem van allemaal origami vleermuizen en pompons. Dus haal de vouwblaadjes alvast tevoorschijn! Wij laten je stap voor stap zien hoe je zo’n vleermuis vouwen kunt.

Wat heb je nodig voor het vouwen van een vleermuis?

  • Vouwblaadjes, o.a. te koop bij Bol.com
  • Acrylstiften, o.a. te koop bij Bol.com. Of gekleurd papier & lijm.
  • Stukje touw (voor de slinger)
  • Oranje pompons, o.a. te koop bij de HEMA. (voor de slinger)
  • Naald met een groot oog, bij de HEMA. (voor de slinger)
  • Plakband of tape (voor de slinger)
‘Lees ook: Knutselen herfst | 40+ Super leuke & vrolijke herfstknutsels.’

De vleermuis vouwen

  1. Vouw de vleermuis volgens de instructies in de video. Daar kun je stap voor stap heel duidelijk zien wat je moet doen. Je kunt de video eventueel langzamer laten afspelen als je het nog moeilijk vindt. Of je spoelt af en toe terug.
  2. Als je de vleermuis gevouwen hebt, kun je ervoor kiezen om er nog een paar te maken. Hoe meer je er maakt, hoe handiger je er in wordt. En daarna maak je er een slinger van.
  3. Doe je touwtje door de naald en rijg er een oranje pompon aan. Daarna plak je met tape een vleermuis aan de slinger. En vervolgens rijg je er weer een pompon aan. Zo ga je door totdat alle vleermuizen aan de slinger hangen. De slinger staat superleuk aan de muur of in het raamkozijn als Halloween decoratie.
‘Lees ook: 12 Geweldige spelletjes & activiteiten voor kinderen in het donker.’
Vleermuis vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vleermuis

En, vind je het eindresultaat mooi geworden? Als je nu zelf ook een vleermuis gaat vouwen, dan vinden wij het natuurlijk superleuk als je jouw creatie ook met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van de vleermuis te posten op Facebook of Instagram en ons – Lady Lemonade – te taggen in de foto. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Meer leuke inspiratie voor Halloween

Behalve deze leuke slinger vind je op ons blog nog veel meer leuke Halloween inspiratie. Zo hebben we in dit blog meer dan 35 Halloween knutsels voor je op een rij gezet. En check zeker ook onze Halloween spelletjes. En om het feestje compleet te maken, vind je hier ook nog een heleboel leuke en lekkere Halloween hapjes. En mocht je helemaal niets meer van ons willen missen, abonneer je dan ook nog even – gratis – op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Vleermuis vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vleermuis.
Lampion maken van een melkpak voor Sint Maarten
12 Geweldige spelletjes & activiteiten voor kinderen in het donker

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter