Vliegen met dreumes | Fijne tips voor een ontspannen vlucht!

16 augustus 2022
Vliegen met dreumes | Fijne tips voor een soepele vlucht!

Tot de leeftijd van twee jaar is vliegen voor je kindje gratis. En dus is het leuk én voordelig om voor die tijd nog een mooie vliegvakantie te ondernemen. Vliegen met een dreumes kan alleen wel een uitdaging zijn. Ze zijn alweer een stuk groter dan een baby en moeten de hele reis op je schoot doorbrengen. En dat terwijl ze al kunnen kruipen of misschien zelfs lopen, niet graag stil zitten en heerlijk eigenwijs zijn. Maar laat je daarom niet tegenhouden om op het vliegtuig te stappen. Wij hebben namelijk een aantal hele goede tips, waarmee de vlucht met je dreumes vast en zeker ontspannen verloopt!

10 Fijne tips voor een ontspannen vlucht met dreumes

#1 Vlieg op een tijdstip dat het beste bij het ritme van je dreumes past

Over het algemeen geldt dat een nachtvlucht met een dreumes een stuk soepeler verloopt dan een dagvlucht. Want vlieg je overdag, dan zul je je dreumes moeten vermaken. Maar ‘s avonds is je kindje moe en omdat het bedtijd is, is de kans veel groter dat hij of zij gewoon zonder problemen gaat slapen. Misschien gaat er nog wat gejengel aan vooraf, omdat zo’n vreemde plek toch spannend is. Maar dat kun je verzachten door bijvoorbeeld het dekentje of de slaapzak van thuis mee te nemen. Een kussen waar je kind lekker tegenaan kan kruipen is ook fijn. En er zijn ook vliegtuigbedjes te koop die speciaal bedoeld zijn om kinderen in het vliegtuig te laten slapen. Ze zorgen voor een geborgen plekje voor je kleintje en dat het voor jou minder zwaar is om een kind op schoot te hebben.

#2 Bereid je voor op de vlucht

Ga goed voorbereid op reis. Check bij de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt wat er allemaal voor kleine kinderen geregeld is. Kun je een kinderwagen of autostoel gratis inchecken? Mag de buggy mee tot aan de gate? Hebben ze speciale maaltijden voor jonge kinderen? Kunnen ze voeding of een fles opwarmen? En zijn er in het vliegtuig reiswiegjes en past je dreumes daar nog in? Dat is per vliegtuigmaatschappij namelijk verschillend. En vergeet het paspoort voor je kindje niet. Kinderen die naar het buitenland reizen, hebben een eigen paspoort of identiteitskaart (alleen EU) nodig. Ook gelden er in het land waar je naartoe reist misschien nog Corona regels. Dus lees je in om te voorkomen dat je ineens nog even snel een spoed PCR test in Amsterdam tussendoor moet doen. Dit scheelt allemaal stress op de reisdag zelf.

#3 Check in op de beste plaatsen in het vliegtuig als je gaat vliegen met dreumes

Zorg dat je op tijd incheckt, zodat je de beste plaatsen in het vliegtuig kunt kiezen. Stoelen bij de nooduitgang of tussenschotten hebben vaak meer beenruimte, waardoor je je dreumes tijdens het vliegen bij je voeten op de grond kan laten slapen, staan of spelen. Een stoel bij het raam is ook fijn, want dan kan je kindje als vermaak lekker naar buiten kijken. Of kies voor een plaats in de buurt van de keuken (handig voor de aanvoer van warm water als je flesvoeding geeft) en het toilet (handig voor het verschonen). Als een vlucht niet vol zit, willen vliegtuigmaatschappijen er zelf ook nog wel eens voor zorgen dat je alsnog een extra stoel ter beschikking hebt.

#4 Stop dit in je handbagage

Je kunt voor je dreumes beter teveel dan te weinig meenemen tijdens het vliegen. Je weet nooit hoe de reis verloopt. Denk dan aan voeding; voldoende eten, melkpoeder en een thermoskan voor warm water als je flesvoeding geeft, een tuitbeker, slabbetje en heel veel snacks. Stop ook de luiertas vol met luiers, billendoekjes, luierzakjes, snoetenpoetsers en twee setjes extra kleding. En paracetamol en neusspray voor de zekerheid. En neem het lievelings knuffeltje van je kind, speelgoed en eventueel de speen mee. Zo weet je zeker dat je niks tekort komt en mocht jullie koffer kwijtraken – wat je natuurlijk niet hoopt! – dan kun je toch nog even vooruit. Tot slot is een draagzak ook een aanrader; al op de luchthaven zorgt dit ervoor dat jij je handen vrij hebt. En je kunt je kindje ermee rondlopen in het vliegtuig als het in slaap vallen niet gaat.

#5 Maak gebruik van de Baby Care Lounge op Schiphol

Als je via Schiphol reist dan kun je tijdens het wachten op de vlucht in de Baby Care Lounge terecht op de Holland Boulevard tussen lounge 2 en lounge 3. Dit is een rustige plek speciaal voor ouders van jonge kinderen waar je je kleine even kunt voeden, verschonen, laten slapen of spelen in een box en zelfs in bad kunt doen. Er zijn verschillende hoeken met comfortabele stoelen en loungebanken voor ouders. En gebruik van de Baby Care Lounge is gratis.

‘Lees ook: Dit zijn de leukste vakantiebestemmingen met een baby of dreumes.’

#6 Denk aan de oortjes bij het opstijgen en landen

Kinderen kunnen tijdens het opstijgen en landen last krijgen van hun oren. Maar geef je je dreumes wat te drinken tijdens het stijgen en dalen, dan wordt de druk door de slikbeweging opgeheven. Dus zorg dat je alvast een flesje of tuitbeker met water of melk klaar hebt of leg je kindje aan de borst. En zuigen op een speen helpt ook om de oren te klaren.

#7 Zorg voor genoeg vermaak als je gaat vliegen met een dreumes

Je hoopt natuurlijk dat je kind gaat slapen. Maar mocht dat niet zo zijn, dan is het fijn als je een hele trukendoos kunt opentrekken ter vermaak. Bijvoorbeeld; een nieuw voorleesboekje met flappen of activiteitenboekje, autootjes, wat Duplo blokken, vingerpopjes, raamstickers. En zet wat geschikte apps met spelletjes voor een dreumes op je telefoon of een tablet en download wat filmpjes. Daarmee is je dreumesen het vliegtuig vast wel even zoet.

#8 Trek je kindje comfortabele kleding aan

Je kind voelt zich waarschijnlijk op zijn of haar best in lekker zittende kleding. Kies voor de reis dus voor ruime, zachte kleertjes en laagjes die je makkelijk aan en uit kunt trekken als het in het vliegtuig warmer of kouder wordt. Een pyjama bijvoorbeeld of een fijn jogging- of huispak.

#9 Wissel elkaar af

Wanneer je kindje tijdens de reis veel aandacht vraagt, kan dat erg veel energie slurpen. Helemaal als het een super beweeglijke en actieve dreumes is. Dus maak van te voren afspraken met je partner en wissel elkaar af, zodat degene die geen ‘schootdienst’ heeft echt even kan ontspannen. Anders begin je compleet geradbraakt aan je vakantie.

#10 Zorg dat je zelf uitgerust bent en ontspan

En de laatste tip wanneer je gaat vliegen met een dreumes; zorg dat je goed uitgerust bent, zodat je voldoende (positieve) energie hebt voor je kind. En ontspan! Want een kind voelt spanning. Dus als jij stress hebt, omdat je bang bent dat je kleintje de hele reis gaat huilen, dan is de kans daarop alleen maar groter. Bedenk dat veel kinderen de vlucht glansrijk doorstaan en dat je over een paar uur alweer uit het vliegtuig stapt!

Heb jij al eens gevlogen met een dreumes? En wat was jouw ervaring van de reis? Praat met ons mee door hieronder je reactie achter te laten! En heb je zelf nog een goede tip voor het vliegen met een dreumes, dan horen we dat natuurlijk ook heel graag!

Dit zijn de allerleukste bezienswaardigheden op Ameland!
Dit visum heb je nodig als je naar Australië gaat

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter