Vlieger vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vlieger

9 juli 2021
Vlieger vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vlieger.

Een vlieger vouwen is één van de meest makkelijke origami vouwwerkjes die er is. Kleuters kunnen het al prima zelf. En het eindresultaat is super vrolijk. Als je zin hebt, kun je er ook meer vouwen en dan maak je er een mooie vlieger slinger van. Wij laten je stap voor stap zien hoe dat moet.

Wat heb je nodig om de vlieger te vouwen

 • Vouwblaadjes, o.a. te koop bij Bol.com
 • Schaar
 • Dun touw of garen
 • Lijmstift
‘Lees ook: 20 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.’

Hoe vouw je een vlieger?

 1. Als je een grote vlieger wilt vouwen, kun je gelijk door naar stap 2. Wil je kleine origami vliegers maken of de slinger van vliegers knip je vouwblaadje dan eerst in 4 gelijke vierkanten.
 2. Vouw je (kleine of grote) vouwblaadje dan diagonaal doormidden, zodat er een schuine vouwlijn in je vouwblaadje komt die je papier verdeelt in twee driehoeken.
 3. Vouw dan je vouwblaadje weer open en vouw de zijkanten schuin naar de middelste vouwlijn toe, zodat er als het ware een puntzak ontstaat.
 4. Vouw het punt aan de bovenkant nog even om en dan weer terug.
 5. De vlieger is nu klaar, nu ga je de slinger erbij maken. Daarvoor knip je uit 3 kleuren papier strikjes en die plak je aan een dun touwtje vast.
 6. Smeer dan wat lijm onder de flappen aan de achterkant van je vlieger, leg het touwtje erop en plak de flappen dan dicht. Je vlieger is nu klaar!
 7. Wil je meer vliegers vouwen om er een hele slinger van te maken? Leg dan al je vliegers met de achterkant naar boven voor je, smeer er wat lijm op en leg het touw erin. Om ervoor te zorgen dat het goed vast blijft zitten, kun je er nog een dun strookje papier overheen plakken. Nu kun je de vlieger een mooi plekje in huis geven!
‘Lees ook: Meer dan 50 vrolijke zomerknutsels voor kids!
Vlieger vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vlieger.

En, ga jij nu ook zo’n vrolijke vlieger vouwen? Als je dat gaat doen, dan vind ik het super leuk om te zien hoe die van jou is geworden. Dus deel vooral een foto van het eindresultaat met ons, door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en Lady Lemonade daarin te taggen. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke origami ideeën voor kinderen

Behalve deze leuke vlieger slinger vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen die je kunt vouwen met kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit beste papieren vliegtuig ter wereld? En in ons blog vouwen met vouwblaadjes staan ook onwijs veel leuke voorbeelden, zoals een origami emoji drol! Al onze andere knutseltips vind je in het menu onder het kopje ‘knutselen’. En wil je echt niets meer van ons missen? Abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal, want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Papieren lantaarn vouwen | Stap voor stap een lampion maken van vouwblaadjes
Ninja ster vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami ninja ster

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter