Een vlinder knutselen van papier

6 maart 2020
Een vlinder knutselen - 8 Leuke knutselideeën voor kids om een vlinder te vouwen of maken.

Vlinders zijn prachtige dieren en hebben zelfs iets magisch. Want het is toch best bijzonder dat je je leven begint als rups, daarna een paar prachtige vleugels krijgt en je ineens kunt vliegen. En om die magie ook met je kinderen te delen, is het super leuk om zelf een vlinder te knutselen. Ik laat je zien hoe je dat kunt doen.

Wat heb je nodig?

 • Een rond papiertje en ongeveer even breed vierkant papiertje (vouwblaadje, o.a. te koop bij de HEMA)
 • Een ijsstokje
 • Wiebelogen, o.a. te koop bij HEMA.
 • Zwart papier
 • Zwarte stift
 • Stukje touw
 • Schaar
 • Lijm
‘Lees ook: Knutselen met papieren bordjes – Meer dan 25 toffe ideeën.’

De vlinder knutselen

 1. Om de vlinder te knutselen, begin je met het maken van de vleugels. Hiervoor vouw je het ronde en vierkante papiertje zigzag, waarbij je bij het vierkante vouwblaadje begint bij de punt.
 2. Vouw de zigzag vleugels doormidden, zodat je precies weet waar het midden zit. Dan leg je ze op elkaar en bind je ze met een stukje touw precies in het midden aan elkaar.
 3. De vleugels voor de vlinder zijn af, nu verder met het lijf. Dat maak je van een ijsstokje. Je kunt die eventueel nog verven in een leuk kleurtje. Daarna plak je er twee voelsprieten aan vast die je uitknipt uit zwart papier.
 4. Dan plak je twee wiebelogen op het ijsstokje.
 5. En daarna teken je met zwarte stift een mondje.
 6. Het lijf van de vlinder is nu ook af en lijm je op de vleugels. Als de lijm droog is, is je vlinder klaar! Je kunt er eventueel nog een touwtje aan vast maken om hem mee op te hangen.
‘Lees ook: Strijkkralen voorbeelden – De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Nog meer knutselideeën met papier

Ik hoop dat je dit weer een leuk knutselidee vindt. Ga je ook zo’n vlinder knutselen, laat me dan vooral in een reactie weten hoe goed jouw vlinder is gelukt. Of deel het eindresultaat via Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen. Ik vind het altijd super leuk om jullie knutsels te zien!

Voor meer toffe knutselideeën kun je ook goed op ons blog terecht. Check bijvoorbeeld ook nog even dit blog met allemaal leuke ideeën die je kunt knutselen met papier. Of kijk bij onze rubriek knutselen. Je kunt je ook gratis abonneren op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe creatieve video online en als abonnee mis je dan niks meer van ons.

Een vlinder knutselen - 8 Leuke knutselideeën voor kids om een vlinder te vouwen of maken.
De perfecte knutselkoffer & knutselspullen tips
Stap voor stap een kikker vouwen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter