Vlinder vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vlinder van papier

10 juni 2022
Vlinder vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vlinder van papier!

Wil je weten hoe je een origami vlinder maakt? Wij leggen het stap voor stap uit. En na het kijken van onze video kunnen jij en je kinderen het ook. Een vlinder vouwen is namelijk echt makkelijk én met super vrolijk resultaat. Een leuk knutselidee voor in de lente of zomer!

Wat heb je nodig voor het maken van de origami vlinder?

‘Lees ook: De leukste origami voorbeelden om te maken met kinderen.’

De vlinder vouwen

  1. Pak een vouwblaadje en daarmee ga je de vlinder vouwen volgens de stap voor stap uitleg in de video hierboven.
  2. De origami vlinder is na het vouwen in principe al af. Maar om hem extra mooi te maken, kun je hem nog een paar voelsprieten geven. Die kun je maken van een stukje chenilledraad of dun ijzerdraad (sieradendraad) dat je onder de punt van de driehoek kunt vastplakken. Op de uiteindes van het ijzer- of chenilledraad kun je pompons of kleine piepschuim balletjes prikken.
  3. Ook is het leuk om de vleugels van de vlinder verder te pimpen met gekleurd papier. Knip rondjes of andere figuurtjes uit en plak die op de vleugels. Daarna is je origami vlinder klaar!

Tip: Maak na het vouwen van de vlinder een draadje of lintje aan de achterkant vast, zodat je de vlinder op kunt hangen. Of plak de vlinders op een groot vel papier en teken, knutsel of schilder er mooie bloemen bij. Ook kun je de vlinder op een lange satéprikker prikken en die in bijvoorbeeld een bloempot steken. Of misschien heb je zelf nog wel een ander leuk idee over wat je met de origami vlinder kunt doen!

‘Lees ook: 40+ Leuke ideeën om bloemen te knutselen.’
Vlinder vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vlinder van papier!

En, ga jij nu ook zo’n vrolijke vlinder vouwen? We vinden het altijd super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel vooral een snapshot van jouw zelf gemaakte origami vlinder met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en vergeet daarbij niet om Lady Lemonade te taggen in de foto. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke knutselideeën voor kids

Op ons blog vind je behalve deze vlinder nog veel meer super leuke voorbeelden om te vouwen met kinderen. Hier vind je al onze origami ideeën. En als je gek bent op vlinders, dan kun je ook nog even hier kijken waar je nog veel meer vlinder knutsels vindt. Voor andere leuke knutselideeën met als thema lente, is ons blog met lenteknutsels een superleuke bron van inspiratie. En hier vind je ons complete knutsel archief.

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Vlinder vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vlinder van papier!
Kleurplaat juf | Print hier gratis de leukste kleurplaten voor juf of meester!
Kleurplaat oma & opa | Print hier gratis leuke kleurplaten voor oma en opa

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter