Mijlpaal: 1e hapje

7 februari 2014

De tijd vliegt! Lucy’s eerste hapje is alweer een feit en kan dus als mijlpaal in het baby boek weggestreept worden. Of ze het lekker vind is een tweede want af en toe staat haar lieve snoetje op zwaar onweer. Zoals vele moeders met mij probeer ik het beste en gezondste eten in huis te halen. Soms door alle drukte ontbreekt het mij ook wel eens aan tijd om een kakelvers hapje klaar te maken. Werd ik daar eerst gefrustreerd van tegenwoordig probeer ik toch iets minder streng voor mezelf te zijn.

geen conserveringsmiddelen, maaltijd, tips, lezing, pasteuriseren, houdbaar, 3 weken, invriezen, bewaren, mijlpaal, geen pesticiden, kirsten toeset, bpa vrij, veilig, verpakking, recyclebaar, kirsten, moeder, babycooking.nl, Gees, ouders van nu, foodstyli De Kleine Keuken is voor die drukke momenten de redder in nood voor een gezonde maaltijd. Hoe doen zij dat? Gewoon biologische groentjes direct van hun boeren af te nemen, een grote pan, veel liefde erbij en klaar. Daar krijg je vanzelf de lekkerste baby en kinderhapjes van. Om die smaak zo lekker te houden en de voedingstoffen te bewaren, worden de hapjes heel kort verhit. Dat betekent dat een zakje niet drie jaar houdbaar is, maar ‘slechts’ drie weken in je koelkast. Kleine Keuken belooft met het hand op het hart: geen conserveringsmiddelen, verdikt appelsap, smaakstoffen, aardappelzetmeel, geur – en kleurstoffen of ander zaken die niet thuishoren in een kinderbuikje. Alleen maar ingrediënten waar je kleine wat aan heeft.

De maaltijden zijn er in 6 varianten, vanaf 4- , 7- en 10 maanden. Hapjes zoals pompoenpuree voor de allerkleinsten of zalm met doperwtjes, zoete aardappel en dille voor de iets grotere ukkies. Ik zorg iedergeval dat ik alvast een pompoenpuree maaltijdje voor Lucy in huis heb ‘in case of emergency’.

Wil je alles weten over gezonde voeding voor je kleine? Op Facebook vind je elke week gezonde recepten, handige tips of een blog. Je kunt ook een workshop volgen of zelf organiseren met andere mama’s. De Kleine Keuken komt graag langs voor een inspirerende workshop. Check de website voor meer informatie en voor de actuele verkoopadressen.

 

Step by step
Een opwarmertje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter