Groter groeien

7 januari 2015

Een grote slagroomtaart, waar ik alleen maar kleine vingertjes in zie verdwijnen. Lucy prikt volop in haar eerste verjaardagsgebakje. We zijn officieel beland in de dreumesfase. Van een super zoete baby is ze veranderd in een pittige tante die dondersgoed weet wat ze wil. En dat komt er simpel op neer, wat haar grote zus Reva heeft wilt zij ook. Geen discussie mogelijk anders word je getrakteerd op een hysterische bui inclusief dikke krokodillentranen. Ambitieus als ze is gaat ze met een vork en een mes in de aanslag om haar broodje naar binnen te werken. Haar altijd zo vertrouwde flesje opvolgmelk in de ochtend belandt de laatste tijd vaker in de hoek van de slaapkamer dan in haar mondje. Dronk Lucy eerst nog met gemak een flesje water, inmiddels is dit een gepasseerd station. Stiekem heeft ze al kennis gemaakt met het glaasje limonade van haar zus.

alprosoya-sojadrink-plantaardig-completecare-groeidrink-baby-dreumes-peuter-groeien-voeding-gezond-ladylemonade_nl2 Nu ben ik echt niet zo’n moeder die alleen maar 100% gezonde voeding geeft aan haar kinderen. Alleen probeer ik waar mogelijk is toch de regie in handen te houden. Zo heb ik bijvoorbeeld Lucy onlangs tussen de middag bij haar broodje een glaasje Alpro Sojadrink +1 gegeven. Dit is een 100% plantaardige Complete Care groeidrink die laag in suikers is en speciaal is samengesteld voor de kleintjes van 1 tot 3 jaar. En aangezien Reva hier lekker van meedrinkt voelde Lucy zich met haar glaasje in de hand super stoer. Dit nieuwe drankje viel ontzettend goed in de smaak bij de dames en is nu vaste prik tijdens de lunch.

De sojadrink kun je eigenlijk op talloze manieren geven en past perfect in een gezonde en evenwichtige voeding voor peuters. Geef het in een flesje, warm of koud, in een (fruit)papje of tussen de middag bij een boterham. Ik heb het zelfs gebruikt voor in de pannenkoeken, die in een rap tempo opgegeten werden. Blijer kun je me niet maken, want zo krijgen de meiden zonder enige moeite de benodigde voedingsstoffen, toegevoegde mineralen en vitaminen binnen. Die natuurlijk weer super belangrijk zijn voor een normale groei ontwikkeling.

alprosoya-sojadrink-plantaardig-completecare-groeidrink-baby-dreumes-peuter-groeien-voeding-gezond-ladylemonade_nl03 Vind je het leuk om de groei van je kleine stap voor stap te volgen? Vraag dan nu hier gratis de Alpro Sojadrink +1 Complete Care groeimeter aan. Reva kijkt elke dag of ze al weer iets groter is geworden ;-).

Moeilijke et(t)ers
Oliebollen bakken met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply christa lindhout 7 januari 2015 at 8:37 am

    Vast een leuke gesponserd stukje maar soja is gemaakt van gemanupuleerde bonen. Vele alternatieve artsen zeggen dat soja niet goed is voor een kind en volwassenen. Nu zitten wij met het probleem dat ze niet tegen melk kan. Ben na dit snel overgestapt op amandelmelk. Want wij eten ook sojatoet. Onder controle geweest ten tijde van de dreumes drink soja melk fase. Heeft wel geadviseerd om geitenkaas en yoghurt te geven. De dosis calcium in soja melk is te laag. Of als je toch koemelk was lekker yoghurt en kaas.

  • Reply christa lindhout 7 januari 2015 at 8:38 am

    Controle van een dieettist.

  • Reply Cynthia 7 januari 2015 at 3:24 pm

    Hi Christa, bedankt voor je reactie. Ik heb het zelf natuurlijk ook van tevoren gecheckt want ook ik hoor alle verhalen ;-). Alpro maakt geen gebruik van genetisch gemodificeerde sojabonen. Zij voeren hier hele strenge controles op uit startend vanaf de zaadselectie. Tot op heden is er geen enkele studie die aantoont dat soja niet goed voor je is. Daarnaast moet er in de groeidrink genoeg Calcium zitten voor wat de kleintjes nodig hebben. Bij mij eten de meiden vaak ook nog geitenkaas op brood tussen de middag en ’s avonds krijgen ze yoghurt na het eten. Ze moeten dus genoeg Calcium binnen krijgen. Het is natuurlijk goed om allerlei verschillende meningen te horen, maar uiteindelijk moet je als moeder zelf beslissen wat jij denkt wat goed voor je kindje is.

  • Laat een reactie achter