Voetbal shirt & short van het Nederlands elftal vouwen

7 juni 2024
Voetbal shirt & short van het Nederlands elftal vouwen.

Houd je van vouwen én van voetbal? Dan is dit te gekke origami voetbal pakje super leuk om te maken! Met onze stap voor stap uitleg is het helemaal niet moeilijk om het voetbal shirt en broekje te vouwen. En als je onze (gratis) printable afdrukt en uitknipt, dan tover je ze daarna om in hét officiële tenue van het Nederlands elftal voor het EK 2024!

Wat heb je nodig voor het vouwen van het voetbal shirt & broekje?

 • 2 oranje A4 papiertjes en donkerblauw papier
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Printable met het KNVB logo en de Nike swoosh
>> Lees ook: De leukste origami ideeën om te maken voor kinderen.

Het origami voetbal shirt & short maken

 1. Je begint met het vouwen van het voetbal shirt. Pak 1 van de oranje A4 vellen erbij en vouw die over de lengte dubbel. Wanneer je dat hebt gedaan, vouw je hem weer open. En dan vouw je de onder- en de bovenkant naar het midden, naar de vouwlijn.
 2. Voor de volgende stappen van het vouwwerkje kun je het beste naar de video hierboven kijken. Beeld is veel duidelijker dan woorden als het op origami aankomt.
 3. Wanneer je t-shirt klaar is, ga je het broekje vouwen. Hiervoor pak je het andere vel oranje papier erbij. Je hebt dit keer alleen niet het hele vel nodig, maar precies een vierkant. Alle kanten moeten net zo groot worden als de korte kant van je A4 vel. Je kunt dit even meten met een lineaal en de zijkant eraf knippen.
 4. Daarna vouw je het vierkant dubbel en weer open. En dan vouw je hem ook over de andere zijkant dubbel, zodat er een kruis ontstaat. Vouw je blaadje dan weer open en vouw de zijkanten naar het midden, naar de middenlijn. Voor de stappen die daarna volgen, kun je het beste weer naar de video kijken.
 5. Wanneer je origami shirt en broekje af zijn, kun je het voetbal tenue verder pimpen. Knip een blauwe strook die net zo groot is als de kraag en plak die erop. Om dit te doen kun je het vouwwerkje het beste even voorzichtig een stukje uit elkaar halen. Als de blauwe kraag erop zit, vouw je hem weer terug.
 6. Knip ook twee dunnere strookjes af en plak die langs de boord van de mouwen.
 7. En tot slot knip je de logo’s en swooshes van de printable uit en plak je die op het shirt en short. Je origami voetbal tenue voor het EK 2024 is nu helemaal af!
>> Lees ook: Een origami EK voetbal leeuw vouwen.
Voetbal shirt & short van het Nederlands elftal vouwen.

Hoe leuk is dit?! Een te leuke knutsel voor voetbal fans toch! Lijkt het jou ook leuk om zo’n voetbal shirt en broekje te vouwen? Dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je met ons delen door bijvoorbeeld een foto te plaatsen op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Of je stuurt ons een privé berichtje, dat mag ook altijd!

Nog meer leuke knutselideeën voor voetbal fans!

Behalve dit leuke origami voetbal tenue vind je op onze website nog veel meer leuke knutselideeën voor voetbal liefhebbers. Hier kun je bijvoorbeeld terecht voor nog veel meer EK & WK knutsels. En maak je liever dé mascotte van het Nederlands voetbal? Kijk dan eens naar al deze te gekke leeuwen knutsels. En kinderen die van kleuren houden, worden vast heel blij van al deze toffe voetbal kleurplaten. Je kunt ze gratis downloaden en printen!

Voor andere knutselideeën kun je ook nog even duiken in ons knutsel archief. En blijf je graag op de hoogte van al het nieuws dat we maken? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe video online komt. En als abonnee ben jij de eerste die dat hoort!

De leukste ideeën om te knutselen voor het EK of WK voetbal!
Cool! Een brullende T-rex knutselen van papieren bekers

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter