DIY: Vogelvoerkoekjes

4 oktober 2015

Alle kleine baasjes van Nederland geven hun hond of poes vandaag een extra aai over hun koppie of verwennen hun cavia of konijn met een extra wortel en een handje verse slablaadjes. Maar ook als je geen huisdieren hebt, kun je met je kinderen aan Dierendag doen. Deze dag is namelijk ook bedoeld om alle dieren waar niet vanzelfsprekend voor gezorgd wordt in het zonnetje te zetten. Wie heeft er vanmorgen bijvoorbeeld aan het roodborstje, de mees en de mus gedacht? Nou, wij dus! Speciaal voor Dierendag zijn Finn en ik de keuken in gedoken om deze vogelvoerkoekjes te maken. Met een lekker plakkerig en vies, maar daarom reuze leuk recept! En aan het hoge tsjirp en fladdergehalte in onze tuin is te zien dat het feestmaal gewaardeerd wordt.

Wat heb je nodig?

 • 4 bekers vogelvoer
 • 3 eetlepels stroop
 • 3/4 beker bloem
 • 1/4 beker gekookt water waarin je een zakje gelatinepoeder (of blaadjes) oplost
 • Rietje
 • Koekvormpjes
 • Lintjes

vogel-voer-hanger-maken-kind-ladylemonade_nl

Aan de slag!

 1. Gooi het vogelvoer in een kom. De hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel vogelvoerkoekjes je wilt maken. Wij hebben er in totaal 9 gemaakt.
 2. Mix de rest van de ingrediënten erdoor. En leg vooral aan je kleuter uit dat je met dit beslag maar beter niet de lepel kunt aflikken!
 3. Vul de koekvormpjes met de mix en druk alles goed aan en in de hoekjes.
 4. Knip een rietje in stukjes en boor die door de koekjes heen.
 5. Laat de koekjes een paar uur drogen en druk ze dan uit de vormpjes. Draai ze om en laat ze dan nog even drogen.
 6. Als de koekjes droog zijn, kun je de rietjes eruit halen en er een lintje doorheen rijgen. Ze zijn klaar om in de tuin op te hangen! Daarmee komen de vogels de winter wel door! vogel, voer, vorm, hanger, maken, boom, vogelvoer, dierendag, winter, herfst, voedsel, zaadjes, pinda's, kinderen, knutselen, herfstvakantie, diy, maken, zelf, bakken, kneden, peuters, kleuters, tips, ideeën, mees, mezen, kraaien, spreeuwen, meeuwen, eks
DIY: Lego gummies
DIY: 10x pallets voor peuters

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Laura Valgaeren 17 december 2023 at 7:37 pm

  Hallo,
  Ik wil deze vogelkoekjes graag maken. Hoeveel gelatine is er hiervoor nodig? Want dit zie ik niet meteen staan.
  Bedankt 🙂
  Laura

 • Laat een reactie achter