Vogel vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vogel

21 maart 2022
Vogel vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vogel.

Deze origami vogel is een super leuke lente knutsel voor kinderen. Het is niet zo moeilijk om de vogel te vouwen. En als je hem eenmaal afhebt, kun je hem nog verder versieren met plakkers, stiften of wasco. Zo kan ieder kind zijn eigen unieke vogel maken. En dankzij de pootjes blijft hij goed staan, waardoor je hem ergens in huis leuk kunt neerzetten. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de vogel vouwen kunt. En voor wie wil, maken we er ook nog een vogelnestje bij.

Wat heb je nodig voor het vouwen van de vogel?

Voor het maken van de origami vogel:

Voor het vogelnestje:

‘Lees ook: 18 Super leuke knutselideeën met rietjes.’

De vogel vouwen

  1. Pak een vouwblaadje en vouw de vogel volgens de stap voor stap instructie in de video hierboven. Daar kun je heel duidelijk zien wat je moet doen.
  2. Maak van vilt of papier een paar wangen, vleugels en een snavel en plak die op je vogel. Lijm er daarna ook nog een paar wiebel ogen op.
  3. Je origami vogel is nu klaar. Door de pootjes kan hij blijven staan en kun je hem ergens leuk neerzetten. Of je knutselt er nog een vogelnestje bij. Die maak je door een papieren gebaksbordje bruin te verven. Al de verf droog is, plak je er houtwol op. En ter decoratie leg je er een paar witte pompons is als eieren. Zet de vogels erbij en je lenteknutsel is helemaal af!
‘‘Lees ook: Meer dan 30 prachtige bloemen om te knutselen met kids.’

En, vind je het eindresultaat ook zo leuk?! Als je nu ook zo’n vrolijke vogel gaat vouwen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat ook met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van je knutselwerkje op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze vogels vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën voor de lente. Check bijvoorbeeld ook eens ons blog ‘vogelnestjes maken‘. Of ons blog bomvol lente knutsels. En kijk hier wat voor prachtige vogels je nog meer kunt maken. Tot slot kun je ook nog al onze andere origami ideeën voor kinderen bekijken, die vind je in ons blog ‘vouwen met vouwblaadjes‘. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Eierdop vouwen | Zo maak je een origami eierdopje voor Pasen!
Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter