Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes

20 maart 2022
Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.

Het is lente! Het seizoen waarin alles weer gaat groeien en bloeien en er veel jonge dieren geboren worden. Ook de vogels zijn alweer druk met het maken van een vogelnestje. Heb je dat zelf al eens geprobeerd? Vogelnestjes zijn namelijk ook heel erg leuk om te knutselen met kinderen. Om je te inspireren hebben wij een heleboel leuke voorbeelden op een rij gezet.

14 Leuke vogelnestjes om te maken met kids

Een vogelnestje maken van zoutdeeg

Zoutdeeg is zo veelzijdig, daar kun je bijna alles van maken, dus ook een vogelnestje. Je doet een stukje zoutdeeg in een knoflookpers (o.a. te koop bij de HEMA) en als je hem samenknijpt, komen er lange, dunne slierten zoutdeeg uit. Daarmee kun je het nestje maken. Maak er ook een vogeltje bij en wat kleine eitjes en je zoutdeeg knutsel is helemaal compleet. Hoe je zoutdeeg kunt maken, afbakken en verven, lees je hier.

‘Lees ook: Meer dan 30 prachtige bloemen om te knutselen met kids.’

Vogelnestje van stro met origami vogeltjes

Een vogelnestje maken, hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het nestje in deze video is heel simpel; een geverfd gebaksbordje met daarop wat houtwol geplakt (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) en een paar witte pompons als eieren. De origami vogels maken er wel weer iets bijzonders van. Hoe je die vouwt, zie je in de video hierboven.

Vogelnest met ooievaars van watjes

Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.

Het nest van ooievaars is een enorm indrukwekkend bouwwerk. Kun jij ook zo’n mooi vogelnest maken? De schoorsteen knip je uit baksteen papier. (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) Daar bovenop plak je wat stro. (ook via Speelgoedpostorder.nl) En van wattenschijfjes en papier maak je de ooievaars.

Vogelnestje maken van een papieren bordje

Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.

Dit 3D kunstwerk is ook onwijs leuk om te maken. Eerst teken je de boom op je papier. Aan de takken plak je blaadjes van papier. En van een half papieren gebaksbordje met daarop wol geplakt, maak je het nestje. Plak het zo op je papier vast dat er nog een beetje ruimte is om er iets in te stoppen. Zoals van die leuke pompon vogeltjes of een paar vogeleieren.

Vogelnestje maken van een papieren zakje

Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.

Dit vogelnest is van een bruin papieren zakje gemaakt. (te koop bij Bol.com) Je vouwt het zakje open en rolt het helemaal naar beneden, zodat er een nestje met een opstaande rand ontstaat. Vul het nestje met stro. En dan kun je van pompons of pompoenen vogeltjes maken en die erin zetten. De knutselveertjes zijn te koop bij Speelgoedpostorder.nl.

‘Lees ook: Bloembommen maken | Een leuke & leerzame lente activiteit voor kinderen.’

Een vogelnestje knutselen in een boom van wc rol

Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.

Deze vogels hebben al een fijne plek gevonden voor hun nestje; hoog en veilig in de wc rol boom. Die maak je door een wc rol te beplakken met bruin papier. Dan knip je de zijkanten naar beneden in en in de spleetjes schuif je het groen van de boom. En tussen de takken kun je een nestje maken van houtwol. (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) Dat plak je er met een lijmpistool tegenaan. En van kleine pompons kun je tot slot de vogeltjes in het nestje knutselen.

Kleurplaat met vogelnestje maken

Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.

Kinderen die gek zijn op kleuren, vinden het vast heel leuk om deze vogelnest kleurplaat te maken. Je vindt hem, samen met nog veel meer leuke lente kleurplaten hier op ons blog. Gratis downloaden en printen!

Vogelnestje knutselen van papieren gebaksbordjes

Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.

Deze leuke vogelnest hanger staat super gezellig aan de muur. Je maakt hem door een half papieren gebaksbordje op een hele te plakken. De bordjes kun je verven of kleuren met stift of wasco. In het nestje doe je daarna wat houtwol. (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) En van gekleurde pompons (ook bij Speelgoedpostorder.nl) knutsel je vogeltjes en die plak je met lijm in het nestje.

Vogelhuisje knutselen van ijsstokjes

Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.

Sommige vogels zoeken liever een vogelhuisje op om hun nestje in te maken. Misschien heb jij er ook wel één in de tuin. Dit vogelhuisje heeft al een bewoner. Je maakt het huisje door vijf ijsstokjes (via Speelgoedpostorder.nl) aan elkaar vast te lijmen. Daarachter plak je papier, met een cirkel als opening van het huisje. Maak er ook een mooie vogel bij van papier en een tak, zodat het net echt lijkt alsof het huisje in een boom bungelt. Door er een touwtje aan vast te maken, kun je dit leuke huisje ook ophangen.

‘Lees ook: Dé leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Vogelnest koekjes maken

Je kunt ook vogelnestjes maken die je op kunt eten. Daar worden de kinderen vast extra enthousiast van. Hoe je deze vogelnest koekjes maakt, zie je in de video hierboven. En je kunt het recept ook hier nalezen.

Zwaluw nestje maken

Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.

Zwaluw nesten vind je vaak onder een schuine dakrand of tegen een plafond. Ze hebben enorme vogelnest skills en daarom blijven de nestjes goed hangen. Lukt jou dat ook? Probeer het eens door dit leuke vogelnestje te knutselen. Daarvoor knip je een groot nest uit bruin papier en daarop plak je stro, wol etc. In het nest plak je kleine baby zwaluwen van papieren en je kunt er eventueel ook nog een volwassen vogel bij maken. Het nestje plak je met leefgum (te koop bij de HEMA) in de hoek van een muur, vlakbij het plafond. Een super leuk gezicht!

Wiebel vogelnest maken

Lente knutselen - 18 super leuke knutselwerkjes met het thema lente & voorjaar.

Het leuke van dit vogelnest is dat hij blijft staan en dat je hem zelfs heen en weer kunt laten schommelen. Je maakt hem door een papieren bordje dubbel te vouwen. Op het bord plak je lijm, stro of takjes. En van papier knutsel je er wat vogeltjes bij die je in het nestje vastplakt.

Vogel op een nestje van sisal touw

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: een vogel op een nestje.

Dit vogeltje zit op een nestje van sisal touw (te koop bij Speelgoedpostorder.nl). Het touw plak je op een cirkel van papier. En dan maak je van twee papieren stroken het vogeltje. Plak er een snavel, vleugels en een paar wiebel ogen op en dan zet je hem vast op het nest. Van keukenrol of wc papier kun je de eitjes maken.

Een vogelnestje knutselen van karton en papier

Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.

En het laatste vogelnestje uit de rij is deze van karton en papier. Uit stevig papier of karton knip je een rondje. En daarop plak je allemaal dunnen strookjes bruin papier. Van gekleurde pompons en papier (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) maak je de vogels.

‘Lees ook: 18 Super leuke knutselideeën met rietjes.’

We hopen dat je enthousiast bent over deze leuke lente knutsels. Als je nu ook een vogelnestje gaat maken, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze vogelnestjes vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen om te knutselen. Check bijvoorbeeld ook eens ons blog ‘knutselen met wc rollen‘. Of onze regenboog knutsels. En kijk hier wat voor prachtige dingen je allemaal van zoutdeeg kunt maken. Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Vogel vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vogel
Bloembommen maken | Een leuke & leerzame lente activiteit voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter