Vogelvoer dennenappel maken met kinderen

15 januari 2017
vogelvoer, maken, zelf maken, dennenappel, vogelvoer dennenappel, vogels, vogel, mees, vogelzaad, vet, pindakaas, eten, voederen, winter, wanneer, vriest, maanden, december, januari, februari, maart, koolmees, knutselen, kinderen, peuters, kleuters

Het wordt deze week echt koud. En veel vogels hebben moeite om voldoende voedsel te vinden, zeker als er ook nog sneeuw op de grond ligt. Daarom hebben de kinderen en ik dit weekend vogelvoer dennenappels voor ze gemaakt. Een leuke winter knutsel voor peuters en kleuters die ook nog eens zorgt voor extra veel mooie vogels in onze tuin. We hebben al koolmezen en roodborstjes gezien. En zelfs een paar groene halsbandparkieten – die hier in de randstad wonen – kwamen op het zaad af! 

Wat heb je nodig?

  • Vogelvoer. Op Vogelsindetuin.nl lees je welke 4 soorten vogelvoer het beste zijn.
  • Ongezouten boter. In plaats van boter kun je je kinderen de dennenappels ook laten insmeren met speciale vogel pindakaas.
  • Dennenappels. Wij hadden er hier nog een aantal liggen die de kids in de herfst in het bos hadden gevonden. Maar je kunt eventueel ook dennenappels in een netje kopen bij Xenos. (€2,19)
  • Touw

‘Lees ook: DIY: Vogelvoer koekjes.’

‘Lees ook: 15x knutselen met karton.’

Aan de slag!

  1. Bind de dennenappels aan een touwtje.
  2. Laat de boter in een pannetje op het vuur smelten.
  3. Dompel de dennenappel in de boter. Of smeer de dennenappels in met vogel pindakaas.
  4. Strooi de vogelzaden over de dennenappel totdat hij overal bedekt is. Je kunt er eventueel nog een laagje vloeibare boter overheen gooien met een lepel en nog wat extra zaden op de dennenappel plakken.
  5. Laat de boter hard worden. Daarna kun je de dennenappels in de tuin hangen. En maak dan een lekker plekje bij het raam en wacht tot de vogeltjes komen!

‘Lees ook: DIY: Vogelvoederhuisje.’

Let op! Vet kan erg heet worden! Let hierop wanneer je met kinderen de vogelvoer dennenappel gaat maken.

Tip: Wil je altijd up-to-date blijven van al onze knutsel projecten? Abonneer je dan nu op ons YouTube kanaal!

 

DIY: Berg kussen met sneeuw
DIY kraamcadeau tip: Teddybeer van handdoek

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter