Vogelvoer dennenappel maken met kinderen

15 januari 2017
vogelvoer, maken, zelf maken, dennenappel, vogelvoer dennenappel, vogels, vogel, mees, vogelzaad, vet, pindakaas, eten, voederen, winter, wanneer, vriest, maanden, december, januari, februari, maart, koolmees, knutselen, kinderen, peuters, kleuters

Het wordt deze week echt koud. En veel vogels hebben moeite om voldoende voedsel te vinden, zeker als er ook nog sneeuw op de grond ligt. Daarom hebben de kinderen en ik dit weekend vogelvoer dennenappels voor ze gemaakt. Een leuke winter knutsel voor peuters en kleuters die ook nog eens zorgt voor extra veel mooie vogels in onze tuin. We hebben al koolmezen en roodborstjes gezien. En zelfs een paar groene halsbandparkieten – die hier in de randstad wonen – kwamen op het zaad af! 

Wat heb je nodig?

  • Vogelvoer. Op Vogelsindetuin.nl lees je welke 4 soorten vogelvoer het beste zijn.
  • Ongezouten boter. In plaats van boter kun je je kinderen de dennenappels ook laten insmeren met speciale vogel pindakaas.
  • Dennenappels. Wij hadden er hier nog een aantal liggen die de kids in de herfst in het bos hadden gevonden. Maar je kunt eventueel ook dennenappels in een netje kopen bij Xenos. (€2,19)
  • Touw
‘Lees ook: Zo maak je de tuin winterklaar met onze handige wintertuin checklist.’