De voordelen van een sim only abonnement voor kinderen

15 december 2022
Dit zijn de voordelen van een sim only abonnement voor kinderen.

Je kind is toe aan zijn allereerste mobiele telefoon. Maar wat is een passend abonnement? Je wil er natuurlijk niet teveel geld aan kwijt zijn en ook niet voor onverwachte kosten komen te staan. En dan is sim only een goede keuze. Wij hebben de voordelen van een sim only abonnement voor kinderen voor je op een rij gezet!

Dit zijn de voordelen van een sim only abonnement voor kinderen

Je kunt je oude mobiele telefoon doorschuiven naar je kind

sim only is een abonnement zonder mobiele telefoon. Je krijgt alleen een simkaart en die kun je natuurlijk heel makkelijk in een oud toestel van jezelf of een tweedehands toestel van iemand anders stoppen. Smartphones gaan steeds langer mee, want de innovatie gaat minder snel dan vroeger. En daarom kun je jouw oude telefoon nog makkelijk een tweede leven geven door hem door te schuiven naar je kind. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer dan het kopen van een nieuw exemplaar.

Wat is een sim only abonnement?
Een sim only is – zoals de naam eigenlijk al zegt – een mobiel abonnement zonder telefoon met alleen een simkaart. Je betaalt een maandelijks bedrag aan de provider in ruil voor een vast aantal belminuten, sms’jes en data. En de telefoon regel je zelf. Voor het afsluiten van een abonnement moet je 18 jaar of ouder zijn. Dus het abonnement staat altijd op naam van één van de ouders en die betaalt ook de rekening.

Het is lekker goedkoop

De maandelijkse kosten van een sim only abonnement zijn tot 80% goedkoper dan andere keuzes. De abonnementskosten zijn zo laag, omdat je geen nieuwe mobiele telefoon hoeft af te betalen. Kosten die maandelijks in rekening worden gebracht bij een abonnement mét telefoon, Maar ook in vergelijking met prepaid, waarbij je belminuten en data koopt en niet aan een telefoon en abonnement vast zit, zijn de tarieven per minuut, sms en MB een stuk lager. En dus is het goedkoopste sim only abonnement.

Je gaat geen lening aan

Wanneer je een abonnement met telefoon aanschaft en die maandelijks met je abonnementskosten afbetaalt, ga je eigenlijk een lening aan. En die lening wordt geregistreerd bij het BKR. Dat kan gevolgen hebben voor andere leningen die je af wilt sluiten, zoals bijvoorbeeld een hypotheek. Kredietverstrekkers checken voordat ze een lening aangaan namelijk de bij het BKR geregistreerde leningen en of je die altijd op tijd afbetaalt. Heb je dat gedaan, dan is er niks aan de hand. Maar staat er regelmatig geen geld op je rekening wanneer de telefoonkosten afgeschreven worden, dan loop je het risico dat een nieuwe lening afgewezen wordt. De voordelen van een sim only abonnement zijn dat je geen telefoon op afbetaling koopt en dus ook geen BKR registratie krijgt.

‘Lees ook: Checklist: Is mijn kind klaar voor een mobiele telefoon?

Een sim only abonnement is flexibel

Een sim only is ook flexibeler dan een abonnement met telefoon. Je kunt bijvoorbeeld een proefmaand afsluiten om te kijken hoe het bevalt. Is een sim only abonnement toch niets voor jouw kind? Dan zeg je het pakket gewoon weer op, zonder gedoe. Ook kun je een maandelijks opzegbaar sim only abonnement nemen of een abonnement met bundel die je altijd naar beneden en boven kunt bijstellen. Dit is echt ideaal omdat je met kinderen nog niet precies weet hoeveel data en belminuten ze daadwerkelijk verbruiken. En ook verandert hun bel- en dataverbruik nog erg, bijvoorbeeld wanneer ze naar de middelbare school gaan.

Zijn er behalve voordelen ook nadelen aan een sim only abonnement voor kinderen?

Ja, dat wel. Wanneer je bij sim only meer belminuten of data verbruikt dan je bundel, dan moet je hiervoor buitenbundelkosten betalen. Die tarieven zijn vaak hoger dan de kosten binnen je bundel. En omdat kinderen tegenwoordig steeds meer tijd op een scherm doorbrengen en veel YouTube kijken, kan dit voor een onverwacht hoge rekening zorgen. Dus check van te voren zeker wat de voorwaarden van de provider zijn, wanneer de bundel limiet bereikt wordt. En of je bij de aanbieder van het sim only abonnement een bel en/of datalimiet kunt instellen. Zo kan je kind niet buiten zijn of haar bundel gaan. Of sluit een sim Only abonnement met onbeperkte mobiele data voor je kind af.

Zo lang je kind dus geen nieuwe mobiele telefoon nodig heeft en je voor hem of haar een flexibel en betaalbaar abonnement wilt afsluiten, maak je met sim only een goede keuze.

Wij zijn benieuwd of jouw kind al een mobiele telefoon heeft. En zo ja; waar heb jij voor gekozen? Voor de voordelen van een sim only abonnement of vond jij een prepaid kaartje of abonnement met toestel een betere oplossing? We vinden het leuk als je jouw keuze met ons deelt door hieronder een reactie achter te laten!

Wanneer heeft je kind een beugel nodig?
Welke maat jeans heb ik? Tips & een handige maattabel!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter