Het alles-in-één voorleesboek

5 september 2013

Bij vele papa’s en mama’s is het voorlezen voor de kleine een vast ritueel. Voor het slapen gaan lezen we Reva altijd een paar korte verhaaltjes voor. Vol aandacht luistert ze met haar duimpje in de mond. Nu is er enorm veel keus in kinderboekenland. Soms zo veel dat ik niet meer weet wat ik moet kiezen. Totdat ik het ‘Het pi-pa-peuterboek’ tegen kwam.

kinderboekenweek, boekenweek, kind, peuter, voorlezen, lezen, boeken, pi-pa-peuterboek, Annie M.G. Smidt, Dick Bruna, Pauline Oud, Fiep Westendorp, prenten, verhalen, liedjes, Dikkie Dik, Jip en Janneke, Nijntje, Ik zag twee beren, Op een grote paddenstoe kinderboekenweek, boekenweek, kind, peuter, voorlezen, lezen, boeken, pi-pa-peuterboek, Annie M.G. Smidt, Dick Bruna, Pauline Oud, Fiep Westendorp, prenten, verhalen, liedjes, Dikkie Dik, Jip en Janneke, Nijntje, Ik zag twee beren, Op een grote paddenstoe Dit boek bevat meer dan 35 verhalen voor kindjes vanaf ongeveer 2 jaar.Allerlei thema’s binnen het jonge peuterleven komen voorbij. Zoals plassen op het potje, ziek zijn, kleuren leren, de seizoenen, een verjaardagsfeestje, een broertje/zusje die geboren wordt. Het leuke is dat het boek verhalen bevat van allerlei bekende schrijvers o.a. van Annie M.G Schmidt, Dick Bruna, Pauline Oud. Maar ook leuke liedjes, versjes en kijkplaten die worden ondersteund door mooie tekeningen van bekende illustratoren zoals Fiep Westendorp. De oude bekende liedjes zoals ‘Ik zag twee beren’ en ‘Op een grote paddenstoel’ zijn voorzien van mooie kleurige tekeningen.

Oftewel een boek waar alle favoriete kinderschrijvers, verhaaltjes, liedjes, prenten in terug te vinden zijn. Voorlopig hebben wij meer dan dit boek niet nodig.

Brievenbus cadeautjes
Sweet dreams!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply lentebloem 6 september 2013 at 11:07 pm

    Wij kregen dit boek cadeau en ook hier is het een hit. Het verhaaltje van Nijntje is ideaal om de dag af te sluiten.

  • Laat een reactie achter