Geluk

22 december 2014

Afgelopen zaterdag mochten alle opa’s, oma’s, papa’s, mama’s, broertjes en zusjes ter afsluiting mee naar de laatste peuterdansles. Reva gekleed in haar zuurstok roze tulen rok danste de sterren van de hemel. Zo groots voelde ze zich met papa als publiek, haar gezichtje straalde. Bij die aanblik smelt mijn hart en prijs ik mij de gelukkigste mama met zo’n fijn gezin. Reva wil ik ook graag van kleins af aan mee geven dat geluk in kleine dingen zit.

geluk-boek-voorlezen-kind-thema-leren-kerst-ladylemonade_nl2 Een mooi boek, helemaal extra bijzonder voor de aankomende feestdagen, is ‘Geluk voor kinderen’. Geschreven door geluksexpert Leo Bormans, een magisch groot boek met tien voorleesverhalen, opgebouwd rond de tien sleutels van geluk. Lees met je kindje de verhalen over bijzondere vogels en bewonder saampjes de kleurrijke illustraties. Bij ieder verhaal staan vijf vraagjes over het verhaal zelf en vijf vragen over het centrale geluksthema van het verhaal. Op een speelse manier bewandel je samen met je kleintje de zoektocht naar oprecht geluk en een warm nest.

Eén van de verhalen gaat over Dipper, een klein vogeltje met een korte staart die dolgraag een lange staart wilt. En het allerliefst wil hij ook hééééél hoog in de wolken kunnen vliegen net als de grote vogels. Mama vogel vertelt dat Dipper juist weer heel veel andere unieke kunstjes kan vertonen. Dipper is goed en bijzonder om wie hij is. Een super lief verhaal waarin ‘jezelf zijn’ centraal staat. Een heerlijk boek met een prachtige boodschap.

Happy Christmas met veel gezelligheid en warmte!

DIY: Trommel
Jump around!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter