Een boek vol vriendjes

23 maart 2015

Inmiddels zijn we hier thuis beland in de vriendjes en vriendinnetjes fase. Reva noemt iedere avond voor het slapen gaan steevast haar BFF lijstje op. Het is wel eens anders geweest. Dachten Annemiek en ik dat het hartstikke leuk zou zijn om een speeldate met onze kids af te spreken, zat Reva links te spelen en Finn rechts. Als je zo klein bent heb je toch niemand nodig om het gezellig te hebben? Reva zorgde ervoor dat ze altijd de leukste speeltjes om zich heen had verzameld en meer had mevrouw niet nodig. Op pottenkijkers zat ze sowieso niet te wachten, want die wilde er alleen maar met haar speelgoed vandoor gaan. Gelukkig gaan we nu iets meer de sociale kant op en worden de mama’s dolblij van de ontluikende vriendschap. Finn en Reva hebben elkaar ondertussen helemaal gevonden en zijn echte vriendjes. 

Volgend jaar begint het echte werk, de kleutervriendschappen, Reva gaat dan naar de basisschool. En ik heb me laten vertellen dat dit het moment is dat het vriendenboekje ook zijn intrede doet. Het boekje met allerlei leuke en gekke vragen die de hele klas rond gaat. Het vriendenboekje van Uitgeverij Snor is vanaf 1 april verkrijgbaar en dit is er zo eentje die je als mama bijna zelf wilt hebben. Stoere illustraties, mooie kleurtjes en grappig vormgegeven. Met vragen als ‘hoe ziet je droomhuis eruit’, ‘wat is je favoriete boek, eten, dier, vakantieland’ en ‘hoe ziet je bed eruit’ kom je achter alle ins & outs van je vriendjes. Handig toch?! Weten de kids meteen wat voor vlees ze in de kuip hebben. En om het helemaal af te maken kunnen alle vriendjes en vriendinnetjes hun foto op het poppetje plakken en aankleden met de stickers die in het boekje zitten.
vriendenboekje, vriendenboek, Esther van de Paal, Julie Marabelle, Babyccino Kids, vriendjes, vakantie, sportclub, trouw, vriendje, vragen, leeftijd, sporten, hobby's, vak, les, juf, favoriet, favoriete, kleur, boek, dier, muziek, film, vakantieland, eten, familie, gezin, broertje, zusje, vriendenboek, uitgeverij snor, julie marabelle, illustraties, de wereld van snor, cadeau, verjaardag, feest, esther van de paal, snor, beste, stickers, vriendin, basisschool, vriendinnetje, school, klas, klasgenootjes, herinneringen, schrijven, leeftijd, ontmoeten, winnen, bewaren, Zo krijgt je kleuter een super cool boekje vol met de allermooiste herinneringen. Deze gaat dus zeker op mijn lijstje voor verjaardagscadeau ideetjes. Ieder kind wil op een gegeven moment toch een vriendenboekje? En over cadeautjes gesproken, wij mogen twee mama’s blij maken. Wij geven namelijk twee boekjes weg, winnen? Laat een leuke reactie hieronder achter en wie weet? De winnaars worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt en ontvangen na 1 april een prachtig exemplaar.
vriendschap-uitgeverij-snor-boek-vriendschapboek-vriendjes-cadeau-verjaardag-kleuter-herinneringen-klasgenoot-vragen-ladylemonade_nl2

Ontmoet de schattige Birdies
De 10 leukste paasei versieringen

Dit vind je misschien ook leuk

50 Reacties

 • Reply desiree 23 maart 2015 at 8:18 am

  Een vriendeboekje voor mijn kleuter, zodat ook ik eindelijk al zijn klasgenoten uit elkaar kan houden 😉

 • Reply Linda Pfaff 23 maart 2015 at 8:21 am

  wat een super/gaaf/stoer boekje! Een keer een ander vriendenboekje dan prinsessen of cars..

 • Reply Marieke 23 maart 2015 at 8:36 am

  Wat een leuk boekje voor mijn dochter van 4! Ik zou hem bijna voor mezelf kopen inderdaad

 • Reply Avril Schreurs 23 maart 2015 at 8:37 am

  Super leuk voor m’n zoontje Aiden. Wat is er mooier dan voor later een herinnering te geven aan zijn vriendjes en vriendinnetjes!

 • Reply christa lindhout 23 maart 2015 at 9:05 am

  Echt heel leuk en wat een originele vragen ook. Straks gaat ze hier naar groep 3. Dan kunnen ze ook zelf het invullen. Ik ben namelijk de cars frozen en hello kitty boekjes zat! Niet te vergeten de k3 boekjes. Welk k 3 nummer vind jij leuk. Mijn dochter zegt standaard ik vind ze niet leuk mama en ook de liedjes niet.

 • Reply Tante Marianne 23 maart 2015 at 9:28 am

  Superleuk verjaardagscadeau voor mijn nichtje, wat over twee weken 5 wordt!

  Ze is nu druk bezig met vriendjes en vriendinnetjes, super om te zien hoe snel ze groot wordt! ❤️

 • Reply Stephanie 23 maart 2015 at 9:39 am

  Wat een super leuk vriendenboekje. Origineel, echt eens wat anders. Toevallig ben ik laatst mijn eigen vriendenboekje tegen gekomen. Zo leuk om terug te lezen. Wat jij en je vriendjes later wilden worden. Heel bijzonder. Leuke herinneringen. Ik zou dit vriendenboekje heel graag willen winnen voor mijn zoontje.

 • Reply Wendy 23 maart 2015 at 9:40 am

  Wat een ontzettend leuk en origineel boek! M’n dochtertje van 4 heeft er al een paar mogen invullen (ze gaat sinds kort naar de basisschool) en ik wil er ook een voor haar kopen. Deze is ideaal. Leuke vragen, heel mooie vormgeving en misschien wel het leukste: de kledingstickers om ‘jezelf’ aan te kleden 🙂

 • Reply Annoeska 23 maart 2015 at 9:47 am

  Lijkt me geweldig voor m’n stoere boef, die strakjes naar groep 2 gaat! De cars/planes en andere saaie boekjes vinden wij niet cool! Deze daarentegen…..

 • Reply Laura 23 maart 2015 at 9:51 am

  wij gaan over een tijdje weer terug verhuizen naar Nederland, hoe leuk als alle kindjes van de klas iets kunnen opschrijven zodat we niemand zullen vergeten!

 • Reply Kirsten hoeks 23 maart 2015 at 10:09 am

  wat zou dat super leuk zijn!!mijn dochtertje nu bijna 2 heeft der een van minnie van der tante gehad maar wat een roze zoet sappig ding.. Ik vind deze veel leuker! En wat een geweldige vragen.. Daar kunnen mijn mede mama’s wel wat mee!

 • Reply Sanne 23 maart 2015 at 10:29 am

  Ik was vroeger dol op deze boekjes, weet zeker dat mn kleine liefde het straks net zo leuk vind. We winnen hem graag! 🙂

 • Reply Nena 23 maart 2015 at 10:42 am

  Wat een te gek, cool, appart & bijzonder boekje!
  Absoluut niet standaard en net even anders 😉
  Dit pas dan ook absoluut bij onze dochter!
  Ik weet zeker dat zij er heel erg blij mee zou zijn 🙂
  We zullen duimen…..!

 • Reply brenda 23 maart 2015 at 10:43 am

  Wat een super leuk boekje! Deze zou ik graag voor me dochter willen. Ze heeft al zoveel vriendjes en vriendinnetjes. Leuk voor later! Heb zelf de mijne nog en word er weer super blij/vrolijk van. Dit moet mijn dochtertje ook natuurlijk ;-)! ♥

 • Reply Anita 23 maart 2015 at 10:44 am

  Wow! Dit boekje ziet er wel heel erg tof uit! Dat zou ik wel heel erg leuk vinden voor mijn zoontje Finn! Hij gaat dit jaar naar de basisschool dus dan kunnen mooi alle vriendjes van de crèche er nog in schrijven én alle nieuwe vriendjes van de basisschool!

 • Reply Evaline 23 maart 2015 at 11:02 am

  Superleuk! Heel anders dan de boekjes die we vroeger hadden 😀 Ik maak heel graag kans!

 • Reply Ellen 23 maart 2015 at 11:25 am

  Wat leuk!! Eindelijk eens wat anders dan ‘mijnfavorietekleuris’ en ‘watwiljelaterworden?’
  Leuk initiatief, echt iets voor ons meisje!

 • Reply Jerr 23 maart 2015 at 11:27 am

  Jeeh daar is hij dan! Wat is het een mooi boekje geworden zeg! Deze willen wij graag met mijn zoon zijn vriendjes meegeven!

 • Reply Esther 23 maart 2015 at 1:21 pm

  Wat een fijn en vrolijk vriendenboekje. Leuk voor de vriendjes en vriendinnetjes van mijn kleine meisje. Zal een ieder vrolijk van worden 🙂

 • Reply Lucy 23 maart 2015 at 1:32 pm

  Eindelijk een leuk vriendenboekje, bij een ‘niet standaard lief en stoer mannetje’ hoort een ‘niet standaard bijzonder en gaaf vriendenboekje’! En stiekem ga ik er zelf ook in schrijven 😉

 • Reply doutzen 23 maart 2015 at 1:33 pm

  Superleuk! Nostalgie in een hippe verpakking ;). Lijkt me geweldig om aan mijn nichtje van vier te geven. Benieuwd of ze het net zo leuk vindt als wij vroeger 😉

 • Reply Lian 23 maart 2015 at 1:43 pm

  Naast de invulboeken voor mezelf (zwanger-, baby-, kinderjarenplakboek) is dit een mooi exemplaar voor m’n zoontje en z’n toekomstige vriendjes en vriendinnetjes! I love snor!!

 • Reply mayke 23 maart 2015 at 1:47 pm

  Eindelijk een echt leuk vriendenboekje!!! Dat wordt heel hard duimen!!

 • Reply L. Timmer 23 maart 2015 at 1:55 pm

  Jeej! Eindelijk een echt leuk vriendenboekje voor mijn zoon ipv de standaard ‘Cars’ en ‘jongensdingen’!!!

 • Reply Irene 23 maart 2015 at 1:57 pm

  Zou gaaf zijn voor m’n dochter!!!

 • Reply Bernardine 23 maart 2015 at 2:06 pm

  Wat een verademing naast al die standaard disney varianten! Leuk hoor! Ik wil er wel 1 winnen voor mijn zoon.

 • Reply karen. 23 maart 2015 at 2:40 pm

  Dat ziet er mooi vormgegeven uit! Heel anders dan alle andere vriendenboekjes. Ik doe dus graag mee!

 • Reply An 23 maart 2015 at 2:42 pm

  Heb ook net een lange zoektocht naar een leuk vriendenboekje achter de rug. Jammer dat deze nog niet tussen lag…

 • Reply Maaike 23 maart 2015 at 3:04 pm

  Leuk leuk leuk! Die wil ik wel winnen voor mijn zoon die bijna vier is!
  Dan kunnen we er nog een paar vriendjes van het kdv in laten schrijven voordat hij de overstap maakt naar de basisschool.

 • Reply Marloes 23 maart 2015 at 3:04 pm

  superleuk voor onze stoere dochter Renée. Dit boekje komt vast snel vol

 • Reply Joan 23 maart 2015 at 4:11 pm

  Als grote fan van uitgeverij snor { zou ik dit een geweldig cadeau vinden voor mijn kleine man {en natuurlijk ook voor mijzelf}

 • Reply Diana Oppelaar 23 maart 2015 at 4:25 pm

  Oh eindelijk een leuk boekje zonder dat ik t moet laten maken. Perfect voor mijn zoontje die bijna naar school gaat en zo goed zijn nieuwe klasgenoten kan leren kennen.

 • Reply Sabine Flothuis 23 maart 2015 at 5:49 pm

  Wat ontzettend leuk!! Mijn dochter Mara gaat sinds een half jaartje naar de basisschool en inderdaad…..het vriendinnenboekje heeft zijn intrede gedaan 🙂

  Mijn dochter haar boekje is helaas verdwenen bij een van haar klasgenootjes thuis…Het zou ontzettend leuk zijn om met een nieuw boekje te beginnen dat anders dan alle andere is: net als mijn meisje dus!!

 • Reply Ciska 23 maart 2015 at 6:53 pm

  Eigenlijk heb ik een hekel aan vrienden boekjes. Op een leeftijd dat ze zelf niet kunnen schrijven is het aan de bak voor mama en dan die suffe vragen. Eindelijk komt daar verandering in! Hoezee ik voel een nieuwe rage aankomen 🙂 dit is wat voor onze Lotte.

 • Reply Linda de Bode 23 maart 2015 at 7:51 pm

  Een leuke reactie is wel een kleine moeite voor onze middelste dochter. Het aantal dubbele vriendenboekjes neemt schrikbarend toe in de kleuterklassen. Deze heb ik nog niet gezien

 • Reply Daphne 23 maart 2015 at 8:13 pm

  Oh, die is echt te gek! Via Snor op Facebook hier naar toe gewezen, leuk blog, en fijne give-away!
  En de timing kon niet perfecter, want onze jongste wordt zaterdag 4 en begint maandag op de basisschool 🙂

  Fijn dat het niet zo’n overdreven jongens óf meisjesgericht boekje is. En ook nog eens mooi vormgegeven, dat doet m’n ontwerpershart goed!❤️

 • Reply Laura Inghelbrecht 23 maart 2015 at 8:27 pm

  Wat een prachtig boekje ! Deze is veel meer mijn stijl naast alle Disney en Studio 100 vriendenboekjes. Hier kan ik mijn metekindje heel blij mee maken ! 🙂
  Heel leuk dat het geen typsich meisje – of jongensboek is! Leuke aantrekkelijke opmaak, perfect voor kindjes die nog niet kunnen lezen/niet graag zinnen lezen. Benieuwd wat voor vragen er in staan!

 • Reply essie 23 maart 2015 at 9:38 pm

  Oh deze is echt heel leuk! Hier ook een kleine donder die na de zomervakantie op school mag beginnen

 • Reply Wietske 23 maart 2015 at 10:19 pm

  Voor mijn dochter??! 😉 Ik word er hebberig van! Dus zou een geweldig cadeau zijn voor haar!

 • Reply Wikke 23 maart 2015 at 10:38 pm

  Onze kleine man Manus van 4 is maar druk met die zijn vrienden zijn. Komen ze mooi samen in een geweldig leuk boek!!

 • Reply Bianca 23 maart 2015 at 11:35 pm

  Wat een stoer vormgegeven vriendenboekje! Superleuk voor m’n dochter en ook een beetje voor mij!!!

 • Reply imre 24 maart 2015 at 12:25 am

  Wat leuk, nieuwe versie van wat we al kennen! Eigenlijk wel benieuwd naar de volgorde van wie mijn dochter zou kiezen om er in te mogen schrijven.

 • Reply Nicole Lokken 24 maart 2015 at 9:46 am

  Leuk voor m’n middelste dochtertje (4): die wil ook zo graag een vriendenboekje! Met deze overtreft zij eens haar oudere zus! Leuk!

 • Reply Joyce wols pronk 24 maart 2015 at 9:55 am

  Onze stoere zoon houdt alles geheim in de kleuterklas.
  Heeft meer vriendinnen dan vriendjes
  Dus dit is erg handig om toch even mee te spieken in zijn geheimzinnige kleuterleven

 • Reply Sheila 24 maart 2015 at 11:06 am

  Nee, Cars-vriendenboekjes maken ze echt niet meer. Oh jee, de Wicky de Viking vriendenboekjes zijn alweeer uitverkocht. Planes vriendenboekjes, ik denk dat je die alleen in Amerika kunt kopen (en nee, Sinterklaas shopt niet in Amerika). Pfiew, vlak voordat ik door m’n leugentjes-om-lelijke-spullen-uit-mijn-huis-te-weren heen ben, komt er eindelijk een echt mooi vriendenboekje op de markt! (en niet eens uit Amerika 😉

 • Reply Sofie Dekkers 24 maart 2015 at 1:25 pm

  Oooooh, heel graag voor mijn Fienemienie! Idd, dit wil je als mama ook!

 • Reply Jolien Kadijk 24 maart 2015 at 4:31 pm

  Wat een waanzinnig mooi vormgegeven boekje! En eindelijk 1 met vernieuwende vragen en leuke opdrachtjes. Yes! Ik doe graag mee voor mijn dochter die sinds kort zelf kan lezen. Perfecte stimulans om te leren lezen en schrijven dit vriendenboekje. Wij zijn al keihard aan het duimen hiero …….

 • Reply saskia 24 maart 2015 at 11:30 pm

  Onze dochter is net 4 en druk bezig met lezen en schrijven

 • Reply Dimphy 25 maart 2015 at 12:14 pm

  Met de acht jaar bijna in zicht, kwam mijn dochter mij laatst de boodschap vertellen dat het Prinsessen dekbed nu toch echt niet meer kon! Mijn mond viel open. Het tijdperk van roze en prinsessen is nu helaas ten einde. De kleur is nu blauw! Mijn oudste dochter heeft al haar spulletjes onlangs aan haar jongere zusje gegeven. (die vind het trouwens helemaal niet erg en is er erg blij mee) Maar voor mama is dit wel even wennen. Haar eerste (K3) vriendenboekje is inmiddels al een tijdje vol. En omdat ze nu aan een nieuwe ‘blauwe’ fase begint, was ik op zoek naar een nieuw geschikt vriendenboekje…waarin haar vriendinnen, die allemaal aan een nieuwe ‘blauwe’ fase beginnen, opnieuw konden schrijven en waarbij hun duidelijke persoonlijke voorkeur blijkt.(want die hebben ze ondertussen wel!) Dit is door de vragen en het personaliseren van het foto poppetje naar mijn mening erg goed gelukt! En ze kan er eindelijk ook de jongens in laten schrijven… We zijn erg benieuwd naar het vriendenboek en hopen dit natuurlijk (net als de rest) cadeau te krijgen….

 • Reply Cynthia 26 maart 2015 at 4:17 pm

  Bedankt voor al jullie leuke reacties. Helaas kunnen we maar twee boekjes weggeven. Sheila en Daphne, we mogen jullie allebei blij maken met dit toffe vriendenboekje van Uitgeverij Snor. Alvast heel veel schrijfplezier voor de kindjes.

 • Laat een reactie achter