Simpele vriendschapsarmbandjes maken met kinderen

28 mei 2021
Simpele vriendschapsarmbandjes maken met kinderen.

Wil jij je vriendschap bezegelen met een vriendschapsarmbandje? Of vind je het gewoon leuk om een vriendschapsarmbandje te maken van touw, voor jezelf of om aan iemand cadeau te doen? Kijk dan eens naar deze leuke arm candy! Het is super eenvoudig om deze vriendschapsarmbandjes te maken, maar het resultaat is echt tof! Wij laten je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig om vriendschapsarmbandjes te maken?

 • Wol, touw of katoengaren, o.a. te koop bij Pipoos.
 • Houten kraal of een knoop.
 • Schaar
 • Stukje tape of een clipboard
‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

De vriendschapsarmbandjes maken

 1. Kies je kleuren touw voor het maken van je vriendschapsarmbandje. Je kunt kiezen uit twee, drie of vier kleuren. Voor de armbandjes op de foto gebruikte ik vier kleuren. Knip van allemaal een flinke streng af, van ongeveer een meter. Als één van je stukken touw dunner is dan de rest, kun je daar eventueel een dubbele draad voor gebruiken.
 2. Knoop in het midden van het touw een lus door het touw om je vinger te knopen en daar nog een knoop bovenop te maken.
 3. Plak de lus met een stukje tape vast aan de tafel of klem de lus tussen de klem van een clipboard.
 4. Verdeel het touw in twee groepjes; één links en één rechts en leg ze qua kleuren in dezelfde volgorde. Als je links blauw aan de buitenkant hebt, dan leg je blauw rechts ook aan de buitenkant etc.
 5. Pak nu de buitenste draad aan de linkerkant en leg die bij het rechtergroepje aan de binnenkant. Pak dan de buitenste draad aan de rechterkant en leg die bij het linkergroepje aan de binnenkant. Dan pak je de volgende draad die links aan de buitenkant ligt en leg je die rechts aan de binnenkant. En dan pak je weer de buitenste draad rechts en die leg je links aan de binnenkant. In de video kun je goed zien wat ik bedoel. Zo ga je door totdat je vriendschapsarmbandje de juiste lengte heeft. Tussendoor trek je de draden af en toe aan.
 6. Als de armband de juiste lengte heeft, rijg je de kraal om alle touwtjes heen tot aan het gevlochten gedeelte. Je kunt hiervoor ook een knoop gebruiken. Leg achter de kraal een knoop in de touwtjes, trek die stevig aan en knip ze af.
 7. Het vriendschapsarmbandje is nu klaar. Je kunt hem om je arm doen door de knoop door de lus in het armbandje te halen. Eenvoudig, maar super mooi!
Simpele vriendschapsarmbandjes maken met kinderen.

En, ga jij nu ook van die mooie vriendschapsarmbandjes maken? We vinden het altijd super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel vooral een kiekje van jouw armband met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en vergeet daarbij niet om Lady Lemonade te taggen in de foto.

‘Lees ook: Regenboog knutselen | 20 Leuke ideeën voor ’t maken van een regenboog.’

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze leuke vriendschapsarmbandjes vind je op ons blog nog veel meer leuke sieraden om te maken met kinderen. Check daarvoor zeker ook even ons blog ‘Zelf sieraden maken‘, die bomvol staat met andere ideeën. Of kijk hier hoe je een origami ring kunt vouwen van vouwblaadjes. Ook heel leuk!

Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video!

Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids
Origami ring | Een mooie ring vouwen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Hani 28 mei 2022 at 12:02 pm

  Danke voor die artikel 🙂

 • Laat een reactie achter