Pop-up vuurpijl knutselen van een wc rol

29 december 2022
Pop-up vuurpijl knutselen van een wc rol. Leuk om te maken met kinderen voor Oud en Nieuw!

Met deze pop-up vuurpijl kunnen kinderen veilig en zonder harde knallen het nieuwe jaar inluiden. Super leuk om te maken voor Oud & Nieuw! Wij laten je stap voor stap zien hoe je de vuurpijl kunt knutselen met een wc rol.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de vuurpijl?

 • Lege wc rol
 • Gekleurd papier
 • Schaar
 • Lijm
 • Potlood
 • Saté prikker of papieren rietje
‘Lees ook: Leuke Oud & Nieuw kleurplaten voor kinderen (gratis downloaden)!

De pop-up vuurpijl knutselen

 1. Allereerst ga je van de wc rol een huisje maken. Trek de wc rol om op een zwart stukje papier en knip het rondje een centimeter ruimer uit. Knip de zijkanten van het rondje dan rondom in tot aan de getrokken lijn en maak een gaatje in het midden met de saté prikker of een perforator als je een rietje gebruikt. Vouw de flapjes daarna om en lijm het rondje daarmee vast aan de wc rol.
 2. Dan knip je een stuk zwart papier uit dat precies om de wc rol past. Knip uit de bovenkant een dak; trapgevel, een schuin dak… dat kan allemaal. Het huisje plak je om de wc rol.
 3. Maak van geel papier de ramen en plak die op je huisje.
 4. Nu ga je de vuurpijl knutselen van papier. Een rechthoek met daarop een dakje. (zorg wel dat de vuurpijl in de wc rol past!) Daar maak je er twee van en die plak je op elkaar met er tussenin een rietje of saté prikker. Je kunt de vuurpijl eventueel nog verder versieren en hem ook een staart van vuur geven.
 5. Tot slot steek je de vuurpijl met het rietje of de saté prikker door het gaatje onderin het huisje. En dan kun je de vuurpijl door het rietje of de prikker omhoog te bewegen ‘afsteken’. Gelukkig Nieuwjaar!
‘Lees ook: 25 Leuke Oud en Nieuw knutsels voor kinderen.’
Pop-up vuurpijl knutselen van een wc rol. Leuk om te maken met kinderen voor Oud en Nieuw!

Je kunt je vast voorstellen dat je met het maken van deze vuurpijl alvast helemaal in de stemming komt voor Oud en Nieuw! Ga jij de pop-up vuurpijl nu ook knutselen met de kinderen? Dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jullie knutsel te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer inspiratie voor Oud & Nieuw!

Behalve deze pop-up vuurpijl vind je op onze website nog veel meer leuke Oud & Nieuw ideeën om te knutselen met kids. Kijk hier maar eens! En voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier bijvoorbeeld allemaal super leuke Oud en Nieuw kleurplaten downloaden. (gratis!) Of maak dit te gekke confetti kanon waarmee kinderen ook voor vuurwerk kunnen zorgen. En voor inspiratie voor oudejaarsavond zijn al deze kidsproof Oud en Nieuw hapjes tot slot ook erg leuk om te bekijken.

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Tompouce oliebollen maken | Dé hit met Oud en Nieuw!
Een kerstkrans maken met kerstballen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter