Vuurwerk knutselen | Mooi vuurwerk van papier om te maken met kinderen

Of je nu van vuurwerk houdt of niet, dit siervuurwerk van papier kan iedereen wel waarderen. Het is echt prachtig. En je kunt het gewoon zelf maken, in je eigen favoriete kleuren. Hoe je het vuurwerk knutselen kunt, laten wij stap voor stap aan je zien!

Wat heb je nodig voor het maken van vuurwerk?

 • Gekleurd papier
 • Glitter papier
 • Rietjes
 • Pailletten
 • Schaar
 • Lijm
 • Potlood
‘Lees ook: Recept: Zoutdeeg maken, versieren en bakken.’

Het vuurwerk knutselen

 1. Voor het maken van de basis; de gekleurde explosie van vuurwerk, kun je het beste naar de video hierboven kijken. Het is lastig om in woorden te omschrijven. En in de video zie je stap voor stap hoe je beide soorten vuurwerk kunt knutselen.
 2. Als de papieren vuurwerk bloemen af zijn, geef ze dan nog wat glitter details. Plak een ster of andere vorm in het hart van het vuurwerk. En knip smalle strookjes uit glitterpapier en plak die vast op de achterkant.
 3. Het sparkle effect creëer je door aan de uiteindes van het vuurwerk pailletten te plakken in de vorm van kleine sterretjes.
 4. Lijm tot slot het rietje vast op de achterkan van je vuurwerk en je Oud & Nieuw knutsel is klaar!
‘Lees ook: Meer dan 40 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Ik hoop dat je deze Oud en Nieuw knutsel leuk vindt. Ga jij dit vuurwerk nu ook knutselen? Dan zou ik het super leuk vinden als je ons het eindresultaat laat zien. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd.

Nog meer Oud & Nieuw inspiratie

Om je Oud en Nieuw feest compleet te maken, kun je ook nog even verder kijken op ons blog. Deze kidsproof Oud en Nieuw hapjes zijn bijvoorbeeld heel erg leuk en lekker voor kids. Check zeker ook nog even al onze andere Oud & Nieuw knutsels. En hier vind je ook nog een heleboel leuke (gratis) Oud & Nieuw kleurplaten. Voor meer knutselinspiratie kun je ook heel goed hier op ons blog terecht. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan (gratis) op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Kleurplaten voor Kerst | Print hier gratis de leukste Kerst kleurplaten uit!
Kerstkransjes recept | Zo kun je de allerlekkerste kerstkransjes maken!
Annemieke: Ik ben Annemieke, 39 jaar en mama van 2 stoere boys; LEGO pro Finn (9) en dinosaurus fan Charlie (6). Samen met mijn grote liefde Niels woon ik in Bloemendaal. Ik ben de crea bea van dit blog en laat je graag zien hoe je op een simpele manier super leuke dingen kunt knutselen. Verder ben ik dol op reizen, lekker eten & schrijven.
Deze posts vind je misschien ook leuk