Vuurwerk maken van een wc-rol

30 december 2022
Vuurwerk maken van een wc-rol. Leuk om te knutselen met kinderen voor Oud en Nieuw!

Dit vuurwerk is erg leuk om te maken met kinderen voor Oud en Nieuw. Een prachtige kleuren explosie van papier! Maar wel veilig en zonder de harde knallen. Dus heb je zin om het nieuwe jaar creatief te beginnen? Lees dan snel verder om te zien hoe je dit vrolijke vuurwerk kunt knutselen van een wc-rol.

Wat heb je nodig voor het maken van het vuurwerk?

 • Wc-rol
 • Gekleurd en eventueel ook glitter papier. O.a. te koop bij de HEMA.
 • Papieren rietje, ook te koop bij de HEMA
 • Lijmstift
 • Perforator
 • Schaar
 • Eventueel sterretjes pailletten, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
‘Lees ook: 25 Leuke Oud en Nieuw knutsels voor kinderen.’

Het vuurwerk maken

 1. Knip een rondje van zo’n 3 à 3,5 cm breed van de lege wc-rol.
 2. Daarna knip je uit drie verschillende kleuren papier een velletje dat precies om de wc-rol heen past. De lengte van twee van de velletjes papier is zo’n 10 centimeter. En de lengte van de ander 7,5 à 8 cm.
 3. Pak de twee grootste velletjes papier, leg ze op elkaar en vouw ze om op de plek tot waar de wc-rol komt. Daarna knip je ze om de halve centimeter in tot aan de vouwlijn.
 4. Smeer de wc-rol in met lijm en plak één van de twee velletjes papier er omheen, waarbij de strookjes door de vouw naar buiten moeten vallen. Plak daarna ook het andere velletje er omheen op dezelfde manier.
 5. Maak met de perforator (of een gaatjes maker) een gaatje in het midden van de wc rol.
 6. Knip het rietje aan de bovenkant aan twee kanten een centimeter in. Daarna steek je het rietje met de ingeknipte kant door de wc rol. En aan de binnenkant vouw je het rietje open en plak je beide zijkanten vast.
 7. Daarna pak je het kleinere velletje papier erbij. En ook die vouw je om op de plek tot waar de wc-rol komt en knip je daarna in. Dan plak je het velletje aan de binnenkant van de wc-rol, waarbij de strookjes ook weer naar buiten moeten vallen.
 8. Om je vuurwerk helemaal af te maken, kun je tot slot nog een paar pailletten sterretjes op de strookjes plakken. En dan is je vuurwerk klaar. Je kunt het rietje bijvoorbeeld in een smal vaasje zetten of in een plant steken. Of je kunt het vuurwerk ook zonder rietje knutselen en op een donker vel papier plakken.
‘Lees ook: Leuke Oud & Nieuw kleurplaten voor kinderen (gratis downloaden)!
Vuurwerk maken van een wc-rol. Leuk om te knutselen met kinderen voor Oud en Nieuw!

Je kunt je vast voorstellen dat je met het maken van dit vuurwerk alvast helemaal in de stemming komt voor Oud en Nieuw! Ga jij het vuurwerk nu ook knutselen met de kinderen? Dan vinden wij het heel erg leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jullie kleuren explosies te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer inspiratie voor Oud & Nieuw!

Behalve dit vuurwerk van papier vind je op onze website nog veel meer leuke Oud & Nieuw knutsels om te maken met de kids. Kijk hier maar eens! En voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier bijvoorbeeld allemaal super leuke Oud en Nieuw kleurplaten downloaden. (gratis!) Of maak dit te gekke confetti kanon waarmee kinderen ook voor vuurwerk kunnen zorgen. En voor inspiratie voor oudejaarsavond, zijn al deze kidsproof Oud en Nieuw hapjes tot slot erg leuk om te bekijken.

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Vuurwerk maken van een wc-rol. Leuk om te knutselen met kinderen voor Oud en Nieuw!
Knutselen Oud en Nieuw | 25 leuke Oud en Nieuw knutsels
Tompouce oliebollen maken | Dé hit met Oud en Nieuw!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter