Vuurwerk slijm maken voor Oud & Nieuw

24 december 2020
Vuurwerk slijm maken voor Oud & Nieuw

Slijm blijft een populair goedje om te maken. En doe er wat glitters, pailletten en lovertjes in en je hebt vuurwerk slijm! Een super feestelijke en vrolijk gekleurde massa waar je maar niet vanaf kunt blijven. En als je erin kneed, plopt er af en toe een belletje, waardoor het net echt vuurwerk lijkt.

Wat heb je nodig voor het maken van vuurwerk slijm?

 • 100 ml vloeibare hobbylijm, o.a. te koop bij de HEMA
 • 1/2 theelepel baking soda
 • Scheutje lenzenvloeistof, voor harde lenzen (daar zit Borax in, check voor de zekerheid de ingrediënten op de achterkant van de verpakking.)
 • Glitters en pailletten, o.a. te koop bij Baker Ross.
 • Bakje
 • Roerstokje; ik gebruikte een ijsstokje
‘Lees ook: Hapjes Oud en Nieuw – 15 Bijzondere hapjes voor Oudejaarsavond.’

Vuurwerk slijm maken

 1. Giet de lijm in je bakje.
 2. Voeg de baking soda toe en roer alles door elkaar met je roerstokje.
 3. Voeg een scheut lenzenvloeistof toe. Je kunt het beste steeds kleine beetjes toevoegen en kijken wat het resultaat is. Want als je teveel doet, wordt je slijm te stug.
 4. Roer je mix net zolang totdat je slijm draden trekt in je bakje en van de zijkanten van het bakje af komt. 
 5. Dan pak je je slijm uit het bakje en ga je het kneden. Het klopt dat het nu nog erg plakkerig aan voelt, maar dat wordt door het kneden steeds minder. Blijft het slijm erg plakken, dan voeg je nog een klein beetje lenzenvloeistof toe en kneed je dat er doorheen.
 6. Als je slijm de juiste structuur heeft, voeg je de glitters en pailletten toe en kneed je die er ook doorheen.
 7. Nu is je vuurwerk slijm klaar en kun je er lekker mee spelen. Ben je uitgespeeld? Ruim je slijm dan op in een afgesloten bakje of zakje, zo kun je het een tijdje bewaren. Wel kan het zijn dat de ingrediënten weer een beetje van elkaar scheiden, maar dat los je op door ze weer even door elkaar te kneden.
Vuurwerk slijm maken voor Oud & Nieuw
Met dit slijm blijf je spelen; is voelt zo lekker slijmerig en luchtig.

Ga jij dit vuurwerk slijm nu ook eens maken? Laat ons dan vooral weten of het goed gelukt is! Dat kan bijvoorbeeld door een reactie achter te laten onder dit blog. Of je deelt een foto van het eindresultaat met ons door hem te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. We zijn altijd super benieuwd naar jullie creaties!

‘Lees ook: Hoe krijg je slijm uit kleding? Nou zo!

Nog meer slijm recepten!

Behalve vuurwerk slijm maken, vind je op ons blog nog veel meer leuke slijm recepten om eens uit te proberen. Zo kun je ook slijm maken met water & maizena of psylliumvezels. Bekijk daarvoor maar eens dit recept. Of maak slijm met lijm, maar voeg ook scheerschuim toe voor een lekker fluffy slijm; hier vind je dat recept met daarop ook nog een heleboel andere leuke variaties. Voor andere leuke Oud & Nieuw knutselideeën kun je ook nog even hier kijken. En wil je helemaal niks meer van ons missen? Abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal. Daar verschijnt iedere week een nieuwe video die jij dan als eerste ziet!

Vuurwerk slijm maken voor Oud & Nieuw
Recepten met marshmallows | 10 Lekkernijen die geweldig zijn om te maken met kids
Surprise! Een magische tover tekening maken op keukenrol

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter