Wanten knutselen – 10 Leuke knutselideeën voor in de winter

22 januari 2023
Wanten knutselen - 10 Leuke knutselideeën voor in de winter!

Wanten houden je handen heerlijk warm in de winter. Maar je kunt ze ook heel leuk knutselen. Zeker als het buiten koud en guur is, is dat erg leuk om te doen. Met wol, verf, papier, vouwblaadjes of met een magisch patroon van kaarsvet bijvoorbeeld. Wij hebben 10 leuke wanten om te knutselen voor jullie op een rij gezet. Dus zet de knutselspullen maar vast op tafel en ga lekker creatief aan de slag!

10x Wanten knutselen

Wanten borduren

Wanten knutselen - 10 Leuke knutselideeën in de winter voor kinderen.

Maak deze mooie wanten en je leert kinderen op een simpele manier borduren. Om het makkelijk te houden, hebben wij van de handschoenen deze printable gemaakt met daarop alvast het patroon. Zo hoef je alleen maar de punten met elkaar te verbinden met een dikke naald en wol (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl). Of je kunt natuurlijk ook zelf een mooi patroon verzinnen!

‘Lees ook: 25 Leuke manieren om een sneeuwpop te knutselen.’

Origami wanten vouwen met vouwblaadjes

Knutsel je graag met vouwblaadjes? Dan kun je ook een paar wanten vouwen. In de video hierboven zie je stap voor stap hoe je dat kunt doen. Simpel én leuk!

Winter mobiel met muts en wanten knutselen

Als het zo koud is dat je buiten handschoenen aan moet doen, dan kun je natuurlijk ook niet zonder muts. Dus maak het hele setje compleet door deze winter mobiel te knutselen. Van de muts en wanten hebben we een printable gemaakt die je hier gratis kunt downloaden. Knip de muts en wanten uit gekleurd papier en versier ze verder met watjes en ander decoratiemateriaal. Maak ze daarna met touwtjes aan elkaar vast en geef je winter mobiel een mooi plekje in huis of in de klas.

Wanten maken met kaarsvet en waterverf

Wanten knutselen - 10 Leuke knutselideeën voor in de winter!

Dit is een beetje een magische winterknutsel die lijkt op toveren. Dus als je de kinderen wilt verrassen, dan zijn deze wanten heel erg leuk om samen te maken. Daarvoor kun je deze printable met wanten gebruiken; die knip je uit. Daarna laat je de kids met een witte kaars een patroon op de wanten tekenen. En dan mogen ze er overheen verven met waterverf. (o.a. te koop bij de HEMA) Op de plek waar ze met kaars hebben getekend, pakt de verf niet en dus komt het patroon ineens tevoorschijn!

Winter wanten mandala kleurplaat

Wanten knutselen - 10 Leuke knutselideeën voor in de winter!

Voor kinderen die van kleuren houden, is het ook heel leuk om onze kleurplaat met wanten erop te maken. Een prachtige mandala die er echt uitziet als een kunstwerkje als hij eenmaal ingekleurd is. Je vindt hem, samen met nog een heleboel andere leuke winter kleurplaten hier onze website.

‘Lees ook: De leukste winter spelletjes voor kinderen.’

Handschoen hanger knutselen

Deze handschoen hanger met daarin een sneeuwpop is erg leuke winter decoratie in huis. Je maakt hem door deze handschoen uit te knippen en te versieren. En daarna plak je er een papieren gebaksbordje aan vast en maak je daar een sneeuwpop van. In de video hierboven kun je het hele stappenplan goed zien.

Sneeuwpop boekenlegger met wantjes knutselen

Maak deze sneeuwpop boekenlegger met wantjes eraan en je weet precies waar je in je boek gebleven bent. Je maakt de boekenlegger met onze printable; knip de sneeuwpop en de wanten twee keer uit. Geef de sneeuwpop een gezicht, sjaal en knopen en dan plak je hem bovenop de andere sneeuwpop met tussen de papiertjes in een grote paperclip, o.a. te koop bij de HEMA. Aan de paperclip maak je een touwtje en de uiteindes van het touwtje plak je tussen de wanten in. De paperclip kun je om de bladzijde schuiven van je boek en de wanten komen er onderuit. Een leuke winterknutsel waar je ook nog iets aan hebt!

Wanten symmetrisch verven

Wanten knutselen - 10 Leuke knutselideeën voor in de winter!

Wil je twee precies dezelfde wanten maken? Print deze want dan op een gekleurd vel papier. Daarna vouw je het papier dubbel en knip je de want uit. Vouw de wanten weer open en maak op de één een mooi verf patroon. Als je tevreden bent, vouw je de wanten weer op elkaar en duw je de papiertjes aan, zodat je verf patroon van de één op de andere want gedrukt wordt. Als de verf droog is, knip je de wanten los van elkaar en kun je ze op een vel papier plakken of er een touwtje aan maken en ze ophangen.

Wanten zonnevangers knutselen

Wanten knutselen - 10 Leuke knutselideeën voor in de winter!

Met deze wanten op het raam, dansen de kleuren door de kamer als de zon erop schijnt. Je maakt de zonnevangers door deze printable uit te knippen of prikken. Daarna plak je hem op boeklon (doorzichtig zelfklevend kaftpapier, o.a. te koop bij de HEMA). En op de klevende kant plak je stukjes gekleurd vloeipapier (o.a. te koop bij Heutinkvoorthuis.nl). Wanneer je de hele want beplakt hebt, plak je er daarna weer een stuk boeklon bovenop en dan knip je de handschoen uit.

‘Lees ook: Een iglo knutselen met watjes.’

Wanten met je eigen handafdruk

En tot slot zijn deze wanten met daarop een handafdruk ook heel leuk om te knutselen. Je kunt hiervoor dezelfde printable gebruiken als die van de magische wanten met kaarsvet en verf. Druk je handen in de verf en druk ze dan op de wanten af. Je kunt de handschoenen daarna eventueel nog verder versieren als je dat leuk vindt.

En, heb je al een leuke knutsel gezien die je graag wilt maken? Wij vinden het altijd super leuk om jullie knutsels ook te zien. Dus mocht jij een paar handschoenen knutselen, deel dan vooral het eindresultaat met ons. Dat kan bijvoorbeeld door er een foto van te maken en deze te posten op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt! Of je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen.

Nog meer leuke winterknutsels voor kids

Behalve deze wanten vind je op onze website nog veel meer leuke winter ideeën om te knutselen met kinderen. Bekijk al deze winterknutsels maar eens. Of misschien vind je het wel leuk om deze iglo te knutselen van watjes! En voor kinderen die van kleuren houden, zijn onze winter kleurplaten heel leuk om te downloaden. (gratis!)

Houd verder onze website en social media kanalen altijd goed in de gaten, want we vullen onze knutselideeën wekelijks aan. En wil je ervoor zorgen dat je niets meer mist? Abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!

Knutselidee De Nationale Voorleesdagen 2023 | Modderverf maken
Winter wanten vouwen - Maak stap voor stap origami wantjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter