De eindeloze berg wasgoed van mijn kinderen!

15 juli 2019
De eindeloze berg wasgoed van mijn kinderen

Denk ik net eindelijk de bodem van de wasmand te kunnen zien, ligt er binnen no-time weer een berg vieze wasgoed in. Ik dacht dat je vooral in de babyfase oneindig veel wasjes moest draaien, maar niets is minder waar. Mijn twee dochters – 7 en 5 jaar – hebben van mij een échte wasvrouw gemaakt!

De wasmachine is mijn beste vriend

Al enige tijd is de wasmachine mijn beste vriend. Wie had dit ooit gedacht? Ik vind het echt bizar hoeveel wasgoed er eigenlijk per week doorheen gaat sinds ik kinderen heb. Alsof die meiden van mij een wedstrijd met elkaar houden, wie de meest vieze kleding kan maken? Inmiddels is onze wasmachine echt aan vervanging toe en heb ik dus een nieuw project. Op jacht naar de perfecte wasmachine voor ons gezin.

In mijn studententijd was ik vooral heel erg blij dat ik überhaupt een wasmachine had. Dit was ook echt een onderwerp waar ik me totaal niet mee bezig hield. Nooit gedacht dat ik nu met twee kids en met inmiddels heel wat waservaring er een hele studie van maak. Je hebt tegenwoordig ook zoveel keus. Zo wil ik heel graag een nieuwe wasmachine die zuinig en stil is. Genoeg inhoud heeft, waardoor je snel flink wat was kan wegwerken. Eentje die ook een anti-vlekken programma heeft, dit lijkt me zó ontzettend handig met kids. En een wasmachine die ook een kort en effectief wasprogramma heeft voor als er snel een klein wasje gedraaid moet worden. Dus mocht je nog tips hebben voor de perfecte wasmachine met speciale wasprogramma’s die je niet mag missen als gezin let me know!

‘Lees ook: Handige tips voor het schoonmaken van speelgoed.

Hoe krijg je de berg wasgoed onder controle?

Ondertussen probeer ik de meiden weer heel duidelijk te maken dat als je kleding één dag draagt, dit niet meteen de wasmand in hoeft als er geen vlekken op zitten. Gelukkig maakt de wasdroger het leven ook weer een stuk makkelijker. Deze zorgt er in ieder geval voor dat de was weer een stuk sneller schoon in de kasten ligt. Wij hebben zelf een condensdroger, hier heb je geen afvoer voor nog en kun je dus op iedere plek in huis neerzetten. Vind ik persoonlijk heel erg fijn!

Wat me trouwens ook steeds beter lukt is het negeren van de wasgoed. Ik wil ook niet de hele week bezig zijn met wasjes draaien. Opeens begint er wel weer iemand te roepen waar die ene roze jurk is of dat er nergens meer een schoon wit t-shirt te vinden is. Dan is het weer hoog tijd om er een wasje in te doen. 😉 Als de schone was eenmaal droog is, kan ik het soms heel lang uitstellen om alles op te vouwen. Ondertussen staart die berg schone kleding mij continu aan. Ik probeer mezelf nu ook aan te leren om sneller de was meteen weg te vouwen. Vaak pak ik hier ook het moment voor als Lucy en Reva naar bed gaan en zichzelf klaarmaken voor de nacht. Dan zijn we allemaal op dezelfde verdieping en vouw ik ondertussen snel hun kleding op en leg het meteen in de kasten.

Ik ben heel benieuwd hoe jij met die berg wasgoed omgaat en hoe jouw wasritueel eruit zit. Als je nog handige tips & tricks hebt, ik wil ze dolgraag weten!

‘Lees ook: Hoe krijg je slijm uit kleding? Nou zo!

Uitgelichte afbeelding volle wasmand – Africa Studio voor Shutterstock

De eerste mobiele telefoon voor je kind - Zo pak je het aan!
Mijn ultieme inpaklijst voor de zomervakantie!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter