Wat doen jullie met Moederdag nu je zelf kinderen hebt?

8 mei 2018
Wat doe jij met Moederdag nu je zelf kinderen hebt? Vier je het met je gezin? Of besteed je ook nog aandacht aan je eigen moeder en/of schoonmoeder?

Het is bijna Moederdag en dat is te voelen hier in huis. Een dag voor de meivakantie doken de jongens vanuit school geheimzinnig met hun rugzak naar boven. “Je mag niet in mijn kast kijken mam!”, zei de oudste. “Maar ik verklap niet waarom.” En de jongste zei: “Ik heb een hartje gemaakt mam, maar ik zeg ECHT niet waar hij ligt!” Ik heb wel een klein vermoeden. Want iedere keer als ik in de buurt van zijn speelgoedkist kom, slaat bij hem de paniek toe. Ik vind de voorpret van Moederdag misschien nog wel leuker dan de dag zelf. Vroeger al, toen ik als kind nog zelf cadeautjes knutselde en ze onder mijn bed verstopte. Sloop ik ‘s morgens vroeg met mijn broertje, zusje en vader de trap af om een enorm ontbijt te maken en dat aten we dan met zijn allen op in het bed van mijn ouders. Nu woon ik niet meer thuis en vier ik Moederdag met mijn eigen gezin op bed. Maar doe je dan ook nog wat met je eigen moeder? En je schoonmoeder? Hoe pakken jullie dit aan? 

Moederdag is voor kinderen

“Moederdag is voor kinderen”, zegt mijn moeder altijd. En ze vindt dus dat ik deze dag lekker met mijn eigen gezin moet vieren. Iets leuks met hen moet gaan doen. Kenmerkend voor de lieve en altijd aan een ander denkende moeder die zij is. Maar juist nu ik zelf moeder ben, ben ik haar nog meer gaan waarderen. Ik ben bevoorrecht met mijn jongens, maar vind het soms ook druk en heb regelmatig moeite om alle ballen in de lucht te houden. Terwijl mijn moeder samen met mijn vader drie kinderen opvoedde. Altijd geduldig, altijd vol aandacht en liefde. Daar heb ik veel waardering voor. We kregen normen en waarden mee, zoals eerlijkheid, vertrouwen, respect voor elkaar en naastenliefde. Dingen die ik mijn eigen kinderen nu ook hoop mee te geven, zodat ze opgroeien tot warme, liefdevolle mensen. Ik heb aan mijn moeder een geweldig voorbeeld gehad.

‘Lees ook: Een persoonlijke bloem voor Moederdag knutselen.’

Maar niet alleen toen, maar nu nog steeds. Want ook al heb ik mijn eigen gezin, mijn moeder speelt nog steeds een belangrijke rol in mijn, en inmiddels in ons leven. Ze is een geweldige oma! Op haar vrije dagen past ze op, in de weekenden mogen de kleinkinderen regelmatig komen logeren en ook voor hen is er vol aandacht en veel liefde. Toen ik vorige week ziek werd, zette mijn moeder alles opzij om hier in huis te helpen zodat ik kon uitzieken in bed. Als vanzelfsprekend. Heerlijk om soms nog steeds zo vertrouwd zelf een kind onder mijn eigen moeders vleugels te kunnen zijn. Moederdag is inderdaad voor kinderen, ook als die kinderen zelf moeder zijn. Want kind blijf je altijd. En daarom laat ik deze dag natuurlijk niet voorbij gaan, zonder aandacht te hebben voor mijn eigen moeder.

Wat doen jullie met Moederdag nu je zelf kinderen hebt? Vier je het met je gezin? Of besteed je ook nog aandacht aan je eigen moeder en/of schoonmoeder?

Verrassing voor mijn moeder

En nee, ik knutsel niet net zoals vroeger weer zelf een waxinelichthouder van brooddeeg of een plantenpotje. En ik geef ook geen bakken met geld uit voor een enorm cadeau. Ik houd het simpel en persoonlijk en geef mijn moeder een mooie, vrolijke bos bloemen waar ze echt van houdt. En daar schrijf ik een persoonlijk kaartje bij. Een kleine moeite en ik weet dat ze het – ondanks dat het van haar niet hoeft – erg waardeert. De ene keer breng ik hem persoonlijk, de andere keer – als wij zelf inderdaad een hele dag op pad gaan of mijn moeder naar háár eigen moeder is – laat ik de bloemen bezorgen. Want dat kan ook gewoon op Moederdag! Via Hallmark.

‘Lees ook: Knutselen voor Moederdag – een mandje vlechten.’

Wat doe jij met Moederdag nu je zelf kinderen hebt? Vier je het met je gezin? Of besteed je ook nog aandacht aan je eigen moeder en/of schoonmoeder?

Op Hallmark.nl is een speciale Moederdag winkel ingericht waar je de allermooiste boeketten kunt kopen. De prijzen gaan van €8,95 tot €39,95 en daar krijg je gratis een Moederdag kaart naar keuze bij. Als je wilt dat de bloemen specifiek op Moederdag zelf bezorgd worden, dan staat de bezorger tegen een kleine meerprijs op de zondag zelf voor de deur. En houdt je moeder niet zo van bloemen? Dan zijn er nog volop andere leuke cadeautjes te koop. Een leuke manier om je moeder, schoonmoeder, oma of een andere moeder lekker in het zonnetje te zetten, toch?! Of doe jij het anders? Ik ben ook benieuwd naar hoe jij Moederdag viert nu je zelf moeder bent. En wat doe je voor je eigen moeder? Ik zou het leuk vinden als je jouw plannen deelt in een reactie onder dit blog.

Alvast een hele fijne Moederdag! Liefs

Wat doen jullie met Moederdag nu je zelf kinderen hebt? Vier je het met je gezin? Of besteed je ook nog aandacht aan je eigen moeder en/of schoonmoeder?

Verrassing! De bloemen van Hallmark worden zorgvuldig verpakt in een doos waarin ze niet kunnen omvallen. En met een ‘fresh bag’, zodat ze niet droog komen te staan.

 

 

11 x Kidsproof strandtenten
Knutselen voor Moederdag - een mandje vlechten

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter